Všetko máme pripravené a postupne, ako sa jednotlivé procesy budú schvaľovať organizátormi, sponzormi, ochranármi, grafikmi, fotografmi ... skrátka všetkými, ktorí pre Vás pripravujú toto zaujímavé podujatie, tak postupne to budeme dávať na INET
Oficiálnu stránku maratónu nájdete na:
http://www.xcmaraton.sk
Takže tešte sa, na Cyklomaratóne Slovenský raj som začal s bikom, lebo ma zaujala atmosféra, ktorá tam bola. Vtedy som tam bol ako účastník, ktorý chcel vyhrať v tombole tretry
Teraz som ako organizátor ktorý ... ale to je už iný príbeh, ktorý teraz začína.
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 28. 6. 2024 o 11:33
posledný komentár: 24. 5. 2024 o 10:15
posledný komentár: 11. 9. 2023 o 22:36
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 7. 10. 2011 o 13:49
Ked zvladnem cykloturistiku (tlacenie popri biku), tak zvladnem aj asfalt.
Nebudeme zasahovať do najprísnejších lokalít a ani do Glackej cesty, kde beží skúšobne sprístupnenie cyklotrás so sprievodcom - inak nemôžem nič iné len ich doporučiť
Moje návrhy do Betlanovskej by mali byť schválené, takže niekedy v pondelok budem zverejňovať mapy a foto z trás.
No a čo sa týka ďalšieho sprístupňovania našich pekných kopcov - môžeme ísť smerom - Huta, Grajnár, Hnilčík, Závadka ,Poráč - budeme mať rokovania na úrovni mesta a ak by mesto malo záujem ... necháme sa prekvapiť
Raj ostáva na jeseň.
Myslím, že sme sme si všetko rozumne vyjasnili a spokojnosť je obojstranná.
rada by som vedela viac o trasach, kategoriach, ubytko atd.... no stranka nejak nefunguje a goolge sa nechyta.... prosim pomoc
rada by som vedela viac o trasach, kategoriach, ubytko atd.... no stranka nejak nefunguje a goolge sa nechyta.... prosim pomoc
na schválení tratí všetko stálo
keď budeme mať "bumážku" tak idú von propozície, mapy, profily, hlavné ceny, tombola, promo - ciže balíček pre štartujúcich, on-line prihlasovací systém atď.
Ja osobne sa najviac teším na panoramatickéfotopropozície
to ešte také namali nikde na SK
stačí
no tak to teda je poriadne tazke slovo, to tu este nebolo, no tesiiim sa na tie one propozicie
neoficiálna mapa XCM slovak paradise 2008
tmavá zelená - okruh 40 km
oranžová - okruh 20 km
trasy budú premerané v teréne, chystáme značenie, smery jazdy, fotografie križovatiek, profily, GPS údaje atď. atď.
všetko beží
očakávame naozajstných cyklistov
ostané meníme v dojazdoch, singloch a hlavne v Betlanovskej doline, kde sú cyklisti vytiahnutí až na hlavný hrebeň, odkiaľ sú super výhľady a odtiaľ "novinkami" spletito dole
info bude
momentálne robíme ceny a on-line prihlasovanie
neoficiálna mapa XCM slovak paradise 2008
tmavá zelená - okruh 40 km
oranžová - okruh 20 km
trasy budú premerané v teréne, chystáme značenie, smery jazdy, fotografie križovatiek, profily, GPS údaje atď. atď.
všetko beží
očakávame naozajstných cyklistov
paradicka tak to ste si pekne svihli
20 km je pre slečny, dámy, pre ktoré je dôležitejsia vyzáž a jednoducho si nemôžu dovoliť príliš vyšportovanú postavu
A hlavne pre ockov a deti od 12 do 15 rokov, ktoré snáď treba naučiť, že ak sa budú vedieť v lese správať, tak je ten les pre nich bezpečnejší ako cesta
No a tá 20-ka je hlavne pre cyklistov, čo sa nechcú trápiť ale radi si odskočia na spišské špeciality, lebo práve na otočke 20-ky bude druhý bufet, kde okrem "športovo" ladeného občerstvenia od enervitu budú slovenské špeciality - slaninou počnúc alebo končiac ?
pripravujeme ceny
Takže pre všetkých čo prídu, pokúsia sa zdolať vybraný okruh bude v cieli pripravená tombola so zaujímavými cenami.
Hlavná cena: http://www.xcmaraton.sk/xc/index.php?page=2#cenyatombola
a nekončíme pri hlavnej cene
Cien bude tak ako minulý rok strááášneee veľa
Informácia o prejdení cieľom bude slúžiť pre zaradenie do tomboly, teda aj v prípade, keď pretekár nedokončí okruh, ale príde k rozhodcom a nahlási túto skutočnosť v cieli, bude zaznačený a postúpený do tomboly
Dúfam, že je to dostatočná motivácia, aby sme predošli občakávaniu a vyhľadávaniu pretekárov, ktorí vzdali, ale nenahlásili danú skutočnosť cieľovým rozhodcom
to sú farby reklamných tričiek, ktoré si budete môcť vybrať pri ON-LINE registrácii - už čoskoro
návrh tričiek na: http://www.xcmaraton.sk/
P.S.
povolenia máme snáď všetky
premiera
Uz teraz sa tesim, a prajem organizatorom hojnu ucast bikerov a samozrejme ***** zvladunute preteky
pre Vás ešte zajtra doplníme do ON-LINE informačného a prihlasovacieho systému možnosť výberu mäsitého alebo bezmäsitého jedla,
jemné kozmetické úpravy, číslo účtu a ŠTARTUJEME
pre nedočkavých - plne funkčná testovacia verzia:
http://www.xcmaraton.sk/xc
chceme patriť medzi najlepších organizátorov
XCMARATON.SK je snáď prvý krok
druhým by mala byť kvalitná tlačovina
držte palce
Odpoviem, ale najprv sa opýtam ja:
"Prečo na ostatných maratónoch - česť výnimkám - sa juniori nevyhodnocujú hoci môžu štartovať?
Prečo v Rakúsku mohli juniori ísť len 27 km?
Prečo pre Slovenský pohár XCM jednoducho juniori neexistujú?
Prečo?"
Takže sľúbená odpoveď:
Minulý rok bola trať len 30 km a juniori išli 2 okruhy. Tento rok je trať predĺžená a tým pádom je jeden okruh náročnejší.
No a tu je odpoveď na všetky otázky: Každý tréner omdlieva, keď juniori idú dlhú - mladý organizmus by nemal mať takúto dlhodobú záťaž v súťažnom tempe.
Naše preteky by mali byť aj o tom, ako prilákať mladých ľudí k pohybu, no a keď sa na štarte zjavia namakaní borci TYPU - viď juniorov v prvej desiatke CMS
http://www.cyklo.sao-tatry.sk/2008/mtbcup/centrvysledky.php - zelená farba
tak neviem či mladí čo idú svoj prvý maratón to nezabalia už na štarte pri pomyslení na 80 km trať
Sám som začínal na SLOVENSKOM RAJI - boli tam aj pretekári z Čiech a zobrali čo sa dalo
Ako organizátor tiež nemôžem urobiť všetky kategórie pre dlhú, strednú a krátku trať z dôvodov primeranej úrovne - víťazi dostávajú hodnotné ceny, aby sme pritiahli aj kvalitných pretekárov, ktorí by mali byť pre mladých vzorom
Takže stačí, vysvetlenie?
Ja osobne by som aj v CMS dal juniorov len na pol maratóny