Kategória gravel ako na ostatných pretekoch Škoda série nič? Práve v Topoľčiankach keby sa napr vynechá Hrusov ( zbytočne hore tlačiť gravel ) a trosku upraví trasa by to bola top trať pre tuto kategóriu Alebo dať dve kola “žltej” s tým žeby sa nešlo cez Hrusov ale cez Rybník a tip-top
Máme toho trochu viac na organizovaní, doteraz sme sa venovali akcii, ktorá bola tento víkend - medzinárodné XCO Drozdovo kategórie C1, cca 400pretekárov. Podľa hodnotenia TOP 1 v SK.
Našou prioritou je mať trať, na ktorej je radosť jazdiť. Ak sa vyštveráte na nejakú výšku, nech aj zjazd je pôžitkom. Dať hore 400 - 600 výškových metrov a následne to zjazdiť po asfalte, prípadne šotolinovej, kamenistej ceste nie je to pravé, čo si po tej drine zaslúžime.
Na strednej je viacej singlov, ako je priemer, no máme garanciu vyhnúť sa pri nepriaznivom počasí blatistých úsekov a neistému povrchu po ťažbe.
Už druhý rok po sebe je majstrák slovenska XCM v rovnakom termíne ako majstrák sveta masters XCM. To nechápem. Kalendár UEC a UCI je známy viac ako rok vopred.
Gravel, prečo čakať na Petra? V Čechách majú myslím tento rok už majstrák, Gravel Blinduro je veľmi populárne. Prvý na SK už nebudete, no ešte stále môžete byť jednička v kategórii gravel na Slovensku. Päť pretekárov už dávno nie je pravda, v Raji nás bolo 9 , no nebyť niektorých kamenistých pasáži, možno by sa niekto ešte pridal.
Národné majstrovstvá v horskej cyklistike sa podľa pravidiel UCI nesmú poriadať v rovnakom termíne v akom sa súťaží v rovnakej disciplíne počas Olympijských hier, Majstrovstiev sveta alebo svetového pohára.
"National championships cannot be run during the mountain bike competition at the
Olympic Games, world championships or world cup of the same format and cannot
be run during continental championships on the concerned continent of the same
format.
A cross-country Olympic (XCO) or cross-country short track (XCC) national
championship cannot be run during an international mountain bike race."
Gravel, prečo čakať na Petra? V Čechách majú myslím tento rok už majstrák, Gravel Blinduro je veľmi populárne. Prvý na SK už nebudete, no ešte stále môžete byť jednička v kategórii gravel na Slovensku. Päť pretekárov už dávno nie je pravda, v Raji nás bolo 9 , no nebyť niektorých kamenistých pasáži, možno by sa niekto ešte pridal.
Tiez ma ten argument zarazil, ale radsej sa uz k takym veciam sirsie nevyjadrujem. Roky rokuce dozadu sme organizovali XC preteky a prve maratony...cisla ucastnikov boli obcas tragicke, ale robili sme to kvoli tomu aby si ludia prisli zajazdit. Az teraz zistujem ze to bola skoda robit, mali sme pockat na dobu kedy pride xyz "bikuchtivych"...
A pritom je to také jednoduché (teda aspoň z môjho laického, nezainteresovaného pohľadu), malá vsuvka do rozbehnutej akcie. Gravel na slovenský spôsob (tým nechcem vrhnúť zlé svetlo na iné, už existujúce preteky) -stredná trať, spoločný štart s MTB (alebo z časovým odstupom), nejaká medaila pre prvých troch, kategória bez rozdielu veku, jednoducho iba M a Ž, iné štartové čísla.
Veď ide o zábavu a prečo takýmto jednoduchým spôsobom nespopularizovať túto kategóriu.
Zaujímavé je , že kôli 10-tim električkárom a z toho 8 mužov a 2 ženy sa oplatí otvárať 2 kategórie. Akosi sa v tých argumentoch strácam. Asi mi niečo uniklo, keď to Peter Sagan propagoval.
Ja ešte k téme gravel súťaž chcel by som ísť na gravel blinduro kvôli tomu ma nepustia že mám rovné riadítka a nie barany na bicykli, že vraj patrím do skupiny mtb.moja otázka znie na čo potom predávajú gravel rovnými riaditkami.to neni diskriminácia? či?u nás je to ako na gravel súťažiach?
gondaistvan00 U nás som sa nestretol s tým, že by to niekto kontroloval. Niekde som čítal, že na Blindure skúšali popísať, čo vlastne spadá do kategórie gravel, no je to zaťiaľ priveľmi pestré, rôzne priemery a šírky kolies a neviem čo všetko ešte, tak nakoniec to skončilo myslím, že barany sú tým prvkom, ktorým sa to špecifikuje..
Jafri 457 ďakujem za odpoveď keď u nás to nekontrolujú aby to nebolo na konci súťaže diskvalifikácia, radšej keď natrafím na gravel súťaž popítam sa na súťažné podmienky ?
Milý gravelisti, tento tok z toho u nás nič nebude. Nebránime sa novinkám, sme otvorení pre všetko, čo vieme doviesť k maximálnej dokonalosti. Uvidíme budúci rok... Ja jazdím rovnako cyklokros, MTB, aj cestu, Na cx bicykli som prešiel takmer to čo aj na MTB, okrem strmých výšlapov, no úprimne - pôžitok to nie je. Je to len: prešiel som.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tu sú GPX z minulého roka: https://www.mtbiker.sk/forum/maratony-xc/skoda-mtb-cyklomaraton-topolcianky-26-6-2021-t45474.html
Máme toho trochu viac na organizovaní, doteraz sme sa venovali akcii, ktorá bola tento víkend - medzinárodné XCO Drozdovo kategórie C1, cca 400pretekárov. Podľa hodnotenia TOP 1 v SK.
Našou prioritou je mať trať, na ktorej je radosť jazdiť. Ak sa vyštveráte na nejakú výšku, nech aj zjazd je pôžitkom. Dať hore 400 - 600 výškových metrov a následne to zjazdiť po asfalte, prípadne šotolinovej, kamenistej ceste nie je to pravé, čo si po tej drine zaslúžime.
Na strednej je viacej singlov, ako je priemer, no máme garanciu vyhnúť sa pri nepriaznivom počasí blatistých úsekov a neistému povrchu po ťažbe.
"National championships cannot be run during the mountain bike competition at the
Olympic Games, world championships or world cup of the same format and cannot
be run during continental championships on the concerned continent of the same
format.
A cross-country Olympic (XCO) or cross-country short track (XCC) national
championship cannot be run during an international mountain bike race."
https://assets.ctfassets.net/761l7gh5x5an/7hc02SVWPcL4NXtg1DRyNB/e91d64b3138f4d6562cb316ec7917f12/Mountain_Bike_Rule_changes_2022-ENG_Upcoming_amendments_01.10.2021.pdf
Tiez ma ten argument zarazil, ale radsej sa uz k takym veciam sirsie nevyjadrujem. Roky rokuce dozadu sme organizovali XC preteky a prve maratony...cisla ucastnikov boli obcas tragicke, ale robili sme to kvoli tomu aby si ludia prisli zajazdit. Az teraz zistujem ze to bola skoda robit, mali sme pockat na dobu kedy pride xyz "bikuchtivych"...
Veď ide o zábavu a prečo takýmto jednoduchým spôsobom nespopularizovať túto kategóriu.
17.09.2022 UCI MTB MARATHON WORLD CHAMPIONSHIPS - XCM