lebo je to skrátka frejer, ktorý nepotrebuje na biku hovadiny typu svetlo, alebo ***** držiak na flaše. jemu to skrátka ide bez toho všetkého a mal potrebu nás tu na to upozorniť.
Mám takú laickú otázku, ale celkom by ma to zaujímalo, či je cítiť nejaký rozdiel v šaltroch XTR a XT pri rovnakom radení? Teda najväčší rodziel je asi práve v radiacich páčka No len tak, ale či to aspoň troch cítiť aj na raz tak drahej prehadzovačke? Prípadne životnosť, aj keď tam neviem. Teda pri XTR ide samozrejme okrem bezchybnej funkcie aj o hmotnosť. Celkom by som bol na to zvedavý
12s deore slx xt xtr su v podstate tie iste prehadzovacky, este aj clutch maju rovnaky, lisia sa pouzitymi materialmi, cenou a hmotnostou
naopak v radeni je dost rozdiel medzi deore a xt ; xtr radenie je v podstate xt s trochou karbonu
O radení viem z vlastnej skúsenosti že tam to cítiť najviac. No a že je to v podstate to isté, to asi len teoreticky. Teda konštrukčné to môže byť podobné, no Deore určite nebude ako XT alebo XTR ? A aj životnosťou. Posledné roky jázdim SLX, 10, a teraz 12 speed. Predtým XT. V riadení som rozdiel zbadal hneď v prehadzovacke vôbec. Časom možno vymením radenie za XT, možno aj XTR, aj keď teda neviem či to stojí za dvojnásobnú cenu. Šlter myslím že je v pohode aj SLX a keď to aj dolamem ako vlani nahradne Deore, tak to nebude finančné tak bolieť. Ale asi záleží dosť aj na teréne kde kto jazdí. A na nejaké technické jazdenie by bolo asi dávať XTR šalter škoda a zbytočne vyhodené peniaze.
Ja som jazdil posledne 3 roky XT radenie 1x12. Pred par mesiacmi mi prisiel novy bike s SLX. Povodne som myslel, ze radenie prehodim na XT, ale po par jazdach to bolo skor naopak a chcel som vymenit XT radenie za SLX. Az na chybajuce odradovanie o 2 pastorky mi jednoducho SLX akosi lepsie sedi. Nakoniec som nedavno ten bike predal a skoncil pri GX, ale to uz je zasa iny pribeh ?
Gusto0 1x11 nikam neodchadza. Nadalej ho budem vyuzivat mimo sezonu pre jeho lacnu prevadzku v srackach pocas zimy. Teraz ale na maratonoch mi uz nepostacuje a to bud pre rozsah alebo prilis skokove odstupnovanie. Hlavne teraz ked mam wattak, vidim ako som sa zbytocne prepaloval v tazkych stojkach kvoli tazkym prevodom. Vsetky dlhe maratony sice dam s najlahsim 32/42, ale uz nemozem ist rozumne podla wattov ako chcem. V sucasnosti sice pouzivam 9-46 co je rozsahom cez 500%, ale vadi mi hrube odstupnovanie a 11 rychlostna XTR medzi 9 a 11 radi velmi lenivo a nespolahlivo. Este 10-12 zvladala dobre, ale toto je uz na nu moc. Aj z dovodu neskorsieho navratu na 1x11 na jesen ostavam pri lankovom pohone. AXS je lakave, no nechce sa mi stale nahadzovat bowden.
imro1 Hlavnym dovodom u mna preco drahsie XTR je karbonove ramienko. Moja sucasna sada m9000 ma uz cez 40 000km a stale radi spickovo presne ako za nova. A to uz ma ten prehadzovac za sebou ine srandy. Karbonove ramienko proste neohnes, po celu zivotnost mas 100% istotu, ze bude krasne rovne a posuvat retaz tam kam ma. Urcite by som nikdy nesiel do komplet hlinikoveho prevedenia. Bud karbon alebo potom ocel. Poohynanych hlinikovych ramienok som uz videl dost.
ja mam bowden vedeny vonkajskom. takze len zhodim salter s packou v kope s lankom - ostavam na HG orechu s garbaruk kazetou - tiez zvazujem ze to na zimu prehodim naspat, ale uz vidim ako sa mi stym bude chciet babrat - problem je hlavne ze mam radiace packy na objimku (sram/shimano/hope) a esi grip.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
naopak v radeni je dost rozdiel medzi deore a xt ; xtr radenie je v podstate xt s trochou karbonu
imro1 Hlavnym dovodom u mna preco drahsie XTR je karbonove ramienko. Moja sucasna sada m9000 ma uz cez 40 000km a stale radi spickovo presne ako za nova. A to uz ma ten prehadzovac za sebou ine srandy. Karbonove ramienko proste neohnes, po celu zivotnost mas 100% istotu, ze bude krasne rovne a posuvat retaz tam kam ma. Urcite by som nikdy nesiel do komplet hlinikoveho prevedenia. Bud karbon alebo potom ocel. Poohynanych hlinikovych ramienok som uz videl dost.
Unihertz Jelly 2