Dobrý deň! Hľadám na Slovensku športovcov, ktorí jazdia na KOLOBEŽKE. Môžu byť ženy aj muži, minimálne 15-roční. Ak to nie ste práve vy, možno viete o kolobežkároch, ktorí nečítali túto výzvu. Prosím, tlmočte im to. Ďakujem! Miroslav Ilovičný, Myjava, [email protected], 0918 602442.
Rok na kolobežke
Už to bol rok, čo som skusmo kúpila prvú kolobežku. Chcem sa podeliť, čo mi tento rok dal, alebo vzal.
Možno nerozhodným pomôže. Pre skúsených - nečítajte ďalej, je to také moje znuvuobjavenie Ameriky.
Súhrn:
- najazdené 903,24km na troch kolobežkách, bez defektu
- najčastejšia otázka okolia - nebolí ťa tá jedna noha?
- začala som so supermarketovou - Arcore shorty- nekupujte, ak sa chcete venovať kolobežkovaniu, po necelých 10 km výmena za inú
- táto ide ťažko, vysoko stupátko
- výhoda - nízka cena, ako prepravný prostriedok vo veľkom areály OK, na šport nie
- kúpa bazárového Mibo Master - vojde mi poskladaná do kufra [Getz], láska na prvý kop
- obratný malý stroj, každý sa za ním otočí
- znesie aj predný nosič
- som nízka, nevadia mi nízke riadidlá, môj sa na nej hrbil
- stupátko "proklate nízko", ale dosť vysoko na to kadiaľ jazdím
- ale koleso zapadlo do každej jamy, vyvinula som slalomovú jazdu po kopaničiarských cestách - kde nie je hrb, tam je jama
- chcela som na Mastrovi dat 1000km za rok, ale môj drahý ma prekvapil a dostala som Mibo GT Split - Feferónka
- láska na prvý kop, teda ak sa to môže znova, Master je odvtedy odložený, ale už viem koho poteší
- veľké kolesá - veľká zábava, vyššia cestovná rýchlosť
- Feferónka mi tiež vojde do kufra - bez predného kolesa - oveľa pohodlnejšia jazda, vzpriamenejší postoj
- stupátko rovnako nízko, avšak lepšia prejazdnosť nerovností
Postrehy
- radšej si priplatiť, alebo kúpa bazárovej kolobežky, vyplatí sa
- do chladného počasia sa mi osvedčila na hrudi zateplená bežkárska bunda, dlhé zjazdy a protivietor sú už znesiteľné
- objavila som praktickosť športovej sukne so šortkami
- zrkadielko na prilbu do premávky - vidím čo je za mnou
- nebudem jazdiť ťažký terén
- nedávno som tu niekde čítala - "nie je kopec, ktorý by sa nedal vytlačiť" a "vietor je len prezlečený kopec" - súhlasím
- jazda po rovine je nudná
Klady
- kondička - prvé km boli ťažké, teraz pohodička
- spoločne aktívne strávený čas s mojim
- super cvičenie k sedavému zamestnaniu - problém s kolenom pri turistike, na kolobežke nebolí
- spoznávanie okolia - vďaka kolobežke si viac všímam okolie kadiaľ chodíme, pri výletoch autom som to moc neriešila
- pozornosť okolia - ešte stále málo kolobežkárov v okolí
Zápory
- trochu financií muselo na športové oblečenie a výbavu - je rozdiel jazdiť v bavlnenom tričku a v funkčnom oblečení
- venujem tomu čoraz viac času, už sú mi krátke výlety do 2hod málo, spontánne predlžujeme trasy
Vízie
- absolvovať veľký niekoľko dňový výlet na kolobežke
- nájsť si viac času
Tulka, velmi pekne a dobre zhrnute... !
Ak by si to este vedela rozsirit a upravit do celistveho clanku, vieme to dat aj na sportovekolobezky.sk
ako samostatny clanok v zmysle: ako som zacinala ...
ddemo ďakujem za ponuku, skúsim niečo stvoriť cez víkend. A trochu vám závidím stretnutie tu za kopcom - myslím na Uhliskách. Mali sme už dlhšie naplánované niečo iné, tak sme sa nemohli zúčastniť.
Stevo davas tu sorry za vyraz blbe otazky. Vyjadrujes sa k niecomu co si neskusil a ani nemienis skusit. Na biku mam najazdene zopar km aj na cestnom aj na fixke a ako spomenul ddemo od kedy mam kolobezku, tak bike je pre mna uz iba sviatocne povozenie. Kolobezka = minimalna udrzba a zdravotne benefity ani radsej nespominam. A zazitok z jazdy diametralne odlisny. Ale asi je ti to zbytocne vysvetlovat. Si v nespravnej teme skratka.
Srsen tŕpnutie nôh, pri každom odraze bolesti kolien a krížov. Na bicykli pár záberov v sede a frčím dvesto metrov. To by som sa ďaleko nedostal. Ani na Žel.studničku. Baranov sa nemusím vôbec držať.
Dnes som oficiálne utŕžila prvé väčšie zranenie. A zrušila prilbu.... Na cykloceste. Ešte som odkolobežkovala 18 km do nemocnice na RTG hlavy. Pre istotu. Nešla som sama. Odretá ruka, trošku noha a boľavá hlava. Ale ako som spadla a prečo, to si nepamätám. Až to, že sa zbieram zo zeme. Ale isto som spravila salto ponad riadidlá.
Prilbu musím vymeniť a môžem jazdiť ďalej.
Závisí od vašej výšky. Cobra má menšiu výšku riadidiel oproti trexxovi, takže je skôr pre nižších. Manželka ju kvôli tomu odmietla. Inak kvalitatívne aj komponentmi je ok, užívatelia si ju pochvaľujú.
Na prenášanie (vynášanie) kolobky alebo nakladanie do auta sa zíde nižšia hmotnosť. Čo sa jazdy týka, nižšia hmotnosť hliníka znamená rýchlejší odpich, ťažšia oceľ zase väčšiu zotrvačnosť. Oceľové kolobežky viac pružia, čo znamená väčšie pohodlie, ale zase pružením sa stráca časť energie po odraze. Ale toto všetko je len teória. v praxi by som tieto rozdiely ako laik a rekreačný občasný jazdec ani nezaznamenal. Je to o preferenciách.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Potom sme ta radi spoznali... a v tejto nasej teme ti uz asi nemame co ponuknut... :/
rrrrvvvv mal si cyklovložku? Asi nesprávne sedlo.
Toto je ok https://youtu.be/cAhfxsyEJKc
https://youtu.be/HdgKvWV9zSU
Si ty ale recesista...
Už to bol rok, čo som skusmo kúpila prvú kolobežku. Chcem sa podeliť, čo mi tento rok dal, alebo vzal.
Možno nerozhodným pomôže. Pre skúsených - nečítajte ďalej, je to také moje znuvuobjavenie Ameriky.
Súhrn:
- najazdené 903,24km na troch kolobežkách, bez defektu
- najčastejšia otázka okolia - nebolí ťa tá jedna noha?
- začala som so supermarketovou - Arcore shorty- nekupujte, ak sa chcete venovať kolobežkovaniu, po necelých 10 km výmena za inú
- táto ide ťažko, vysoko stupátko
- výhoda - nízka cena, ako prepravný prostriedok vo veľkom areály OK, na šport nie
- kúpa bazárového Mibo Master - vojde mi poskladaná do kufra [Getz], láska na prvý kop
- obratný malý stroj, každý sa za ním otočí
- znesie aj predný nosič
- som nízka, nevadia mi nízke riadidlá, môj sa na nej hrbil
- stupátko "proklate nízko", ale dosť vysoko na to kadiaľ jazdím
- ale koleso zapadlo do každej jamy, vyvinula som slalomovú jazdu po kopaničiarských cestách - kde nie je hrb, tam je jama
- chcela som na Mastrovi dat 1000km za rok, ale môj drahý ma prekvapil a dostala som Mibo GT Split - Feferónka
- láska na prvý kop, teda ak sa to môže znova, Master je odvtedy odložený, ale už viem koho poteší
- veľké kolesá - veľká zábava, vyššia cestovná rýchlosť
- Feferónka mi tiež vojde do kufra - bez predného kolesa - oveľa pohodlnejšia jazda, vzpriamenejší postoj
- stupátko rovnako nízko, avšak lepšia prejazdnosť nerovností
Postrehy
- radšej si priplatiť, alebo kúpa bazárovej kolobežky, vyplatí sa
- do chladného počasia sa mi osvedčila na hrudi zateplená bežkárska bunda, dlhé zjazdy a protivietor sú už znesiteľné
- objavila som praktickosť športovej sukne so šortkami
- zrkadielko na prilbu do premávky - vidím čo je za mnou
- nebudem jazdiť ťažký terén
- nedávno som tu niekde čítala - "nie je kopec, ktorý by sa nedal vytlačiť" a "vietor je len prezlečený kopec" - súhlasím
- jazda po rovine je nudná
Klady
- kondička - prvé km boli ťažké, teraz pohodička
- spoločne aktívne strávený čas s mojim
- super cvičenie k sedavému zamestnaniu - problém s kolenom pri turistike, na kolobežke nebolí
- spoznávanie okolia - vďaka kolobežke si viac všímam okolie kadiaľ chodíme, pri výletoch autom som to moc neriešila
- pozornosť okolia - ešte stále málo kolobežkárov v okolí
Zápory
- trochu financií muselo na športové oblečenie a výbavu - je rozdiel jazdiť v bavlnenom tričku a v funkčnom oblečení
- venujem tomu čoraz viac času, už sú mi krátke výlety do 2hod málo, spontánne predlžujeme trasy
Vízie
- absolvovať veľký niekoľko dňový výlet na kolobežke
- nájsť si viac času
Toľko môj rok na kolobežke. Ďakujem za pozornosť.
Ak by si to este vedela rozsirit a upravit do celistveho clanku, vieme to dat aj na sportovekolobezky.sk
ako samostatny clanok v zmysle: ako som zacinala ...
rrrrvvvv mal si cyklovložku? Asi nesprávne sedlo.
Toto je ok https://youtu.be/cAhfxsyEJKc
https://youtu.be/HdgKvWV9zSU
vyskúšaj, ani si neuvedomíš, že nesedíš a ani ti to nebude chýbať (nie elektro )
nech sa pan realizuje vsade inde a tu si zase zostanme medzi sebou
Prilbu musím vymeniť a môžem jazdiť ďalej.
vsetci zelame rychle uzdravenie, resp spamatanie sa z toho padu. Snad ta to neodradi od kolobeziek...