Aktualne sa zamyslam nad vymenou matracu/ov doma. Ake mate skusenosti, vseobecne rady, ci sa da nieco otestovat, pripadne kde, co stoji za pozretie.
Aktualne mam vo vyhlade napr tento z ikea
https://www.ikea.com/sk/sk/p/hyllestad-matrac-s-kapsulovymi-pruzinami-stredne-tvrdy-biela-90425792/
Doteraz sme mali penovy cca 12cm tusim.
Vobec neviem ci tvrdy, makky, pena, pruziny atd.
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
Co ti ale pomoze par plne nahodnych cyklistickych vykrikov do tmy? Na modrom koniku ci heureke ich mas stovky a zistis z nich len to, ze musis vyskusat a zistit ci a ako ti sedi.
mne nevrzgaju, ale strunak pre mňa nie je pohodlný takže pôjdem naspäť do peničiek ...
Co ti ale pomoze par plne nahodnych cyklistickych vykrikov do tmy? Na modrom koniku ci heureke ich mas stovky a zistis z nich len to, ze musis vyskusat a zistit ci a ako ti sedi.
pomoze mi to to, ze mi napisu ze tam a tam umoznuju vymenu za iny od nich, inde mozem vratit komplet a vratia peniaze, inde neumoznuju, v tom obchode bol personal co sa do toho aj rozumie, hentam nebol, atd
nemusim si tieto info vyslapavat vlastnymi nohami
ucit sa na vlastnych chybaj je hlupe a drahe ked uz za to niekto raz zaplatil tak pomoze inym rovnaku chybu nespravit. To ze tomu nerozumies ma ale neprekvapuje.
na tom HYLLESTAD co som linkol sa mi pacilo ze je sice pruzinovy ale na nich je vrstva peny a na vrchu este vrstva pamatovej peny. Malo to taky fajn feeling na tom lezat. Blbe je ze aktualne nie je dostupny.
vyklikal som v ikea guide na vyber matracu a podla nich mame mat penove
Momentalne sme >rok na penovom Matts, a nepozorujeme prelezanie. Ikea myslimze za tu dobu bola na tom horsie
mal som cca 8 rokov pruzinovy a teraz mam cca 8 rokov penovy, obidva sa pohybovali v hornej cenovej urovni toho co bolo v ponuke, penovy myslim okolo 650€, pruzinovy si uz nepametam, ale urcite som nesetril.
A do pruzinoveho by som uz teda nesiel. Pena je ovela prijemnejsia, lepsie tlmi pohyby pri prevalovani sa, lepsie sa prisposobi telu a matrac posobi stale rovnako ako ked bol novy.
...samozrejme nejaky molitan za 100€ nie je skutocny matrac
Od 2010 mame tieto iste penove, stali myslim okolo 80-100, tak nejak. Aktualne to vidim tak na 150-200/ks
Cena je rovnaka aj pocitovo rovnako.
Aj keby si bral dynamic, tak 750 je ďaleko za tvojim stropom 400€
Do 200€ keď niekto niečo rozumné nájde tak som zvedavý a daj potom info