po 13-14-15 rokoch som opat zacal jazdit, mam novy bike, najazdene cca 500km. posledne jazdy mi uz haprovala prehadzovacka, a pridalo sa k tomu klikanie praveho pedala/kluky... vzdy v zabere a dolnej pozicii to pukne/preskoci, citit to v nohe a aj pocut. robi to hlavne na vacsich "kolieskach" kazety... bolo to v servise, zevraj vsetko v poriadku... cestou domov som to opat citil... moze mat na to vplyv prehadzovacka, alebo skor hladat problem v klukach, oske...? dik
Ja by som skúsil rozobrať pedále vyčistiť a dať novu vazelínu. Mne robilo niečo podobné, síce to nebolo tak počuť ale v nohe som cítil akoby niečo jemne drhlo a taký veľmi slabo počuteľný cinkavý zvuk. Takže rozobral kónusy v pedáloch, všetko vyčistil a odvtedy ni nedrhne ani nepočuť.
Toto moze robit kazeta. Skus dat dole zadne koleso a poskusat ci sa tie jednotlive ozubene kolecka nehybu. Podobny problem mala nedavno priatelka (vyriesil som to podlozkou)
Predpokladam ze si skusal ci nie je vola v pedali.
Mozes si prehodit pedal od kamosa a budes mat hned vylucenu jednu suciastku.
Moze to byt aj povolena miska na strede
mam podobny problém s tým teda, že to nerobia kľuky ale asi skôr zadný náboj
zadný naboj preto lebo všetko ostatne bolo vymenené, namazané ? kľuky, stredove zloženie, kazeta aj prehadzovačka je uplne nová, sedlovka ani pedále to isto nerobia lebo tie su tiež nové a premazané
z predu to nejde ale tam je tiež všetko menené
... koleso som zhodil a naozaj veľmi mala vôľa tam je, rovnako aj na kazete čiže neviem či to je celé len nabojom poprípade ložiskami v nich
inak to pukanie je len občasné a skôr pri väčšom ťahu po teréne nerovnostiach inak to nepočuť
teoreticky by to mohla byť este pätka ale tu som vylúčil keďže tam je ta vôľa v náboji
čiže otazka znie či vymeniť ložiska alebo rovno vymeniť naboj za lepší, novší model ?
momentalne tam mam Deore M618, 32 dier, centrallock (pevna os 12x142)
po 13-14-15 rokoch som opat zacal jazdit, mam novy bike, najazdene cca 500km. posledne jazdy mi uz haprovala prehadzovacka, a pridalo sa k tomu klikanie praveho pedala/kluky... vzdy v zabere a dolnej pozicii to pukne/preskoci, citit to v nohe a aj pocut. robi to hlavne na vacsich "kolieskach" kazety... bolo to v servise, zevraj vsetko v poriadku... cestou domov som to opat citil... moze mat na to vplyv prehadzovacka, alebo skor hladat problem v klukach, oske...? dik
Podobný problém som mala. Závit na šrubu v klukach som mala strhnutý. Šruba bola normálne zatiahnuta a časom akoby odpadlo z toho závitu a začalo také zvláštne pukanie v klukach... Nakoniec, keď som chcela ešte viac dotiahnuť šrubu zrazu preskočil závit a už som vedela, kde bol problém toho pukania... Dala som dole šrubu a pukanie sa o dosť zminimalizovalo.
(Keď som dávala 1-krat dole prevodník, šruba bola zapečená, podarilo sa mi ju dať dole, všetko sa zdalo v poriadku a až po 3mesiacoch mi akoby odpadol zvyšok závitu a nastalo čudné pukanie a bolo preto, že som mala slabo dotiahnutú šrubu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mozes si prehodit pedal od kamosa a budes mat hned vylucenu jednu suciastku.
Moze to byt aj povolena miska na strede
zadný naboj preto lebo všetko ostatne bolo vymenené, namazané ? kľuky, stredove zloženie, kazeta aj prehadzovačka je uplne nová, sedlovka ani pedále to isto nerobia lebo tie su tiež nové a premazané
z predu to nejde ale tam je tiež všetko menené
... koleso som zhodil a naozaj veľmi mala vôľa tam je, rovnako aj na kazete čiže neviem či to je celé len nabojom poprípade ložiskami v nich
inak to pukanie je len občasné a skôr pri väčšom ťahu po teréne nerovnostiach inak to nepočuť
teoreticky by to mohla byť este pätka ale tu som vylúčil keďže tam je ta vôľa v náboji
čiže otazka znie či vymeniť ložiska alebo rovno vymeniť naboj za lepší, novší model ?
momentalne tam mam Deore M618, 32 dier, centrallock (pevna os 12x142)
pozeral som SLX (FH-M7010), bude stačiť ?
Shimano ma iba konusy.
Ak jazdis teren tak daky novatec napr
https://imgur.com/a/nquKjZB hore vpravo v rohu kliknut "unmute"
Podobný problém som mala. Závit na šrubu v klukach som mala strhnutý. Šruba bola normálne zatiahnuta a časom akoby odpadlo z toho závitu a začalo také zvláštne pukanie v klukach... Nakoniec, keď som chcela ešte viac dotiahnuť šrubu zrazu preskočil závit a už som vedela, kde bol problém toho pukania... Dala som dole šrubu a pukanie sa o dosť zminimalizovalo.
(Keď som dávala 1-krat dole prevodník, šruba bola zapečená, podarilo sa mi ju dať dole, všetko sa zdalo v poriadku a až po 3mesiacoch mi akoby odpadol zvyšok závitu a nastalo čudné pukanie a bolo preto, že som mala slabo dotiahnutú šrubu.