Zdravím, prosím o radu a tipy ako vybaviť licenciu pretekára. Jedná sa mi len o nákup bicykla od Canyonu na ich sponzorský program(potrebujem mať licenciu). Treba byť v registrovanom klube, alebo sa to dá nejak jednoduchšie obísť? Aké sú poplatky?
Ďakujem.
Pokiaľ sa nemýlim, licencia sa už bez klubovej príslušnosti vybaviť nedá. Poobzeraj sa v okolí po klube, alebo kúp cez niekoho kto už licenciu má. Licencia pre muža je 13e a pre iné kategórie cena klesá. Cenník SZC.
Sú nejaké zmeny? Stiahol som si podmienky SZC a citujem z nich: ,,Osoba bez klubovej príslušnosti k žiadosti a fotografií priloží fotokópiu preukazu totožnosti, ak sa jedná o osobu mladšiu ako 15 rokov priloží k žiadosti fotokópiu preukazu totožnosti svojho právneho zástupcu a jeho súhlas.´´
Ahojte, vidim, ze tato tema je uz nejaky ten piatok neaktivna - snad si to niekto vsimne. Zo zaujimavosti, kolko stoji na Slovensku rocna UCI Masters licencia na cestne preteky?
side Jasne, len som si chcel porovnat SVK a SWE. Ja platim rocne clenske 300kr, licenciu 910kr a transponder nejakych 560kr na dva roky, cize dajme tomu 280kr na rok. Chcel som to dat do porovnania so slovenskymi poplatkami. Mna teda rocne vyjde 1500kr (155€) len zaklad, bez ktoreho sa neda pretekat, a to som este nezaplatil startovne ach jaj.
Skoro dôchodcovia a dôchodcovia (60+) platia za licenciu 5 E ročne, celoročné štartovné číslo 20 E, štartovné do 10 E na preteky. Minulý rok bolo štartovné 5 E, tento rok bolo zvýšené max. štartovné do 10 E a bolo z toho dosť vzrušenia. Niektorí organizátori štartovné zvýšili na tých 10 E a nič k tomu, niektorí nezvýšili a človek dostane aj niečo na zobnutie po pretekoch.
Postavme si inú otázku - aký je vo Švédsku priemerný dôchodok?
Porovnám nevypovedajúce hodnoty... Na Slovensku priemerný dôchodok 512 Eur (marec 2022), ročné poplatky 2,5 Eur licencia (oprava oproti predchádzajúcemu príspevku) a 20 Eur, čo predstavuje cca 4,4% mesačného mesačného dôchodku.
Vo Švédsku (predpokladám, že si v produktívnom veku) zaplatíš za licenciu 910 + 280 za rok transponder (dôchodcovia asi menej?), a to je cca 7,9% priemerného mesačného dôchodku.
Vyplýva z toho, že ak vo Švédsku dôchodcovia nemajú ročné poplatky nižšie skoro o polovicu ako pracujúci, tak sa na Slovensku máme pre výkon masteráckej cyklistiky lepšie??? O tom tichučko, aby to nepočuli na našom bicyklovom zväze...
Odhaduje sa, že priemerná mzda na Slovensku bude v r. 2022 cca 1295 Eur a masters do 60 r. platia ročne 10 E za licenciu, 20 E za celoročné štartovné číslo a max. 15 Eur štartovné na každé preteky. Klubové poplatky sú rôzne, od nuly do neviem koľko...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
musíš byť v klube
https://eu.docworkspace.com/d/sAGW8cVnM6peWAfeNsPispxQ
Skoro dôchodcovia a dôchodcovia (60+) platia za licenciu 5 E ročne, celoročné štartovné číslo 20 E, štartovné do 10 E na preteky. Minulý rok bolo štartovné 5 E, tento rok bolo zvýšené max. štartovné do 10 E a bolo z toho dosť vzrušenia. Niektorí organizátori štartovné zvýšili na tých 10 E a nič k tomu, niektorí nezvýšili a človek dostane aj niečo na zobnutie po pretekoch.
Postavme si inú otázku - aký je vo Švédsku priemerný dôchodok?
Vo Švédsku (predpokladám, že si v produktívnom veku) zaplatíš za licenciu 910 + 280 za rok transponder (dôchodcovia asi menej?), a to je cca 7,9% priemerného mesačného dôchodku.
Vyplýva z toho, že ak vo Švédsku dôchodcovia nemajú ročné poplatky nižšie skoro o polovicu ako pracujúci, tak sa na Slovensku máme pre výkon masteráckej cyklistiky lepšie??? O tom tichučko, aby to nepočuli na našom bicyklovom zväze...
Odhaduje sa, že priemerná mzda na Slovensku bude v r. 2022 cca 1295 Eur a masters do 60 r. platia ročne 10 E za licenciu, 20 E za celoročné štartovné číslo a max. 15 Eur štartovné na každé preteky. Klubové poplatky sú rôzne, od nuly do neviem koľko...