chcem sa spytat mam bicykel CTM RASCAL 2.0 29", najazdenych priblizne 600km a pri dnesnom cisteni som zistil ze niekolko clankov na retazi je zlomenych, jedna sa o retaz Sram Sx eagle 12s. Chcem sa spytat je taketo opotrebovanie normalne, ked tak z coho to vznika. Retaz som mazal priblizne kazdych 100km. Dalsia otazka je ci je taketo nieco mozne reklamovat, kedze si nemyslim ze je mozne opotrebovat takto retaz za 600km. Prikladam par obrazkov ako retaz vyzera.
ja som pred 20 rokmi dojazdil nejakú drahú reťaz, tak som ju chcel pred archiváciou vyčistiť, skúsil som Fixinelu (kyselina fosforečná) a dopadla presne takto (asi 15 prasklín po celej reťazi)
PS: len taka domnienka - je to vsetko popraskane na pravej strane? Nejazdis velmi casto eagle prevod (najvacsi pastorok vzadu)? Pri tom prevode je retaz dost namahana najma na tej pravej strane (ked sa pozeras zvrchu) a mohla povolit (aj ked by nemala tak skoro).
savings SRAM GX Eagle reťaz, 12-rýchl., 126 článkov, s rýchlospojkou PowerLock
24,99 € savings
MOC 39,99 €To teda mate dodavatelov. To je ten vyhradny, co mu sedy import z CR vadil?
cervo dakujem pekne, ako hovorim nie je problem kupit novu retaz len sa bojim ci to nie je sposobene nejakym inym komponentom a stane sa to znova. Je to na obidvoch stranach, prevazne ked som jazdil som menil teren par krat som bol trochu dlhsie rovne trasy, ale vacsinu co som siel tak si myslim ze som casto prehadzoval a nechodil stale na rovnakych prevodoch.
Dodavatelia su vo vseobecnosti skepticki voci informaciam od zakaznikov, lebo sa stava, ze zakaznici prikrasluju situaciu, pri ktorej prislo k poskodeniu (alebo najazdene kilometre). Ak by sme im poslali na reklamaciu rocnu retaz, jazdenu na MTBcku, SX sada tak viem ako by to dopadlo a zbytocne by sme riesili posielanie hore/dole do CR a k zakaznikovi.
Lenze pri retazi vies dost presne urcit, ci zakaznik blafuje. Osobne by ma teda realne opotrebenie retaze zaujmalo. A ak by som nameral napr. 132,4mm v neposkodnej casti (pri novej bezne sublerou namerias 132,2mm) a distributor by sa tvaril, ze ho to nezaujma, isiel by som ho nou osobne skrtit, kym nezmeni nazor
Mne tato retaz vydrzi bezne 2000km a v zivote sa mi nestalo ze by mi takto popraskala. Menim lebo mierka mi ukazuje, ze uz je cas.
Vydrz retaze je velmi individualna, zavisi to na style jazdy, udrzby, skladovani atp. Ak jazdis tazke prevody, silovo, radis pod zatazou tak to nebude mat taku zivnotnost ako ked jazdis kadencne, radis opatrne, nekrizis retaz privelmi (co je pri 1x12 problem).