napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
Rozhovor s Josh Poertner o mazani retaze a ucinnosti pohonu. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Dokonca ja obycajny parafin je lepsi, ako kvapkacie maziva.
nezaskodi ze si to sem dal, je to stara znama a neodskriepitelna vec, vosk je najrychlejsi/najefektivnejsi zatial znamy prostriedok na bicyklovu retaz do vsetkych podmienok a aplikacii ( mtb, road, cx, gravel….)
(preto ani castokrat nema zmysel reagovat na tie vyssie spominane oleje, spreje a podobne nezmysly.)
Letmo som prebehol tuto temu, ale stale nemam jasno, ci ten lepkavy sajrajt na novej retazi je konzervacna zalezitost, alebo mazanie a mozem s tym hned jazdit.
Ja som skusal mazat kadecim, ale toto sa mi osvedcilo najviac. 400 - 500 km na jedno namazanie vystaci. Medzi tym staci utriet od prachu a necistot.
Retaz len precistim cisticom, utriem, nastriekam ( je to nieco ako napenena vazelina, alebo vosk) , parkrat pretocim aby sa to dostalo pod valceky, utriem a na dlho pokoj.....
Mazal som to zhruba 10 dni pred zverejnenim prispevku (prispevok 25.5.) a az vcera. Aj to nebolo uplne nevyhnutne, skor preventivne .
Od mazania po mazanie vid priloha zo Sigmy....400km bez problemu.
Letmo som prebehol tuto temu, ale stale nemam jasno, ci ten lepkavy sajrajt na novej retazi je konzervacna zalezitost, alebo mazanie a mozem s tym hned jazdit.
Ked to treba dat dole, tak s cim najlepsie ?
urcite to nie je mazanie, ale len konzervacna zalezitost. - na toto existuje mnozstvo kvalitnych prieskumov
dat dole technicky benzin, lakovy benzin a na zaver kratko cisty lieh max do 1min a potom pouzit nove mazivo, najlepsie nieco kvalitne ako kvalitny vosk ( molten speed, silca ) , rex, squirt, smoove, UFO, silca synergetic/super secret.... nejake priklady a porovnania najdes napr. tu: https://zerofrictioncycling.com.au/lubetesting/
neodporucam ziadne muc-off, finishline a podobne a ak, tak len s vedomim ze ti velmi nezalezi na efektivnosti pohonu, cistote a hlavne zivotnosti pohonu teda retaze a komponentov a tiez na nakladoch vynalozenych na mazanie na pocet najazdenych km
Tak tá konverzacna záležitosť je pre mňa asi najlepšie mazivo ? inak cvakol som reťaz ako vyzera po 1000 km po aplikovaní squirtu, odvtedy nič, len pretrem reťaz sem tam, teda asi 2x, z toho 1x bolo dnes ? ale už ju budem musieť asi opäť "premazať", zmokol som dnes...
danyH Nie je jednoduchšie, namiesto prieskumov, opýtať sa priamo výrobcu reťazí, či je pri expedovaní reťazí prevedená konzervácia a akým spôsobom ? Či je potrebné konzervačný prostriedok odstrániť, alebo sa môže hneď jazdiť. Poprípade o koľko sa znižuje životnosť, ak sa konzervačný náter, lak, neodstráni.
Rád by som si prečítal, ako pri predaji bicykla postupuje MTBiker. Či upozorní kupujúceho, kupujúcu, že je nevyhnutné reťaz zbaviť konzervačného laku a previesť namazanie reťaze pre správne využívanie bicykla. V inom prípade padá záruka. Kupujúcemu, ktorý tento proces nezvládne, v rámci predpredajného servisu urobí odborné odstránenie konzervačného náteru a namazanie reťaze mimo výrobcov muc-off atd pri kúpe bicykla nad tisíc € zdarma. Ak takto, či obdobným spôsobom, postupuje MTBiker, tak aj uverím tebou napísanému textu.
nie, nikto to tak nerobi lebo nikomu sa s tym nechce babrat, a nikoho ani nepotrebujem presviedcat, je to tak ako pisem a kazdy nech si kludne veri svojej pravde.
MTBiker urcite neni absolutne meritko vo vsetkom, nieco robia spravne a nieco nie. ako kazdy aj MTBIker sa uci casom a urcite na vela temach pracuju a do buducnosti zase niektore veci vylepsia, to je normalne.
ziadny predajca nebude mat motivaciu robit to co popisujes pretoze co by si tym pomohol?
ak si opotrebujes komponenty skor a budes menit retaz kazdych 2-4000km a kazetu kazdych 5-8000km tak potom je to pre vyrobcov asi vyhodne nie? ale komu zalezi na nakladoch prevadzky svojho/svojich bicyklov tak ten sa tomu venuje a moze jazdit retaz aj cez 15.000km bez toho aby presiel cez 0,5znacku a kazetu moze mat aj 30-40.000km a to je pri cenach a aktualnej dostupnosti komponentov myslim celkom na zamyslenie nie?
prieskumov a linkov je na webe dost a jeden z najdoveryhodnejsich zdrojov som linkol, tak staci citat a studovat pozorne
napr tebou uvedeny muc-off robi masivnu marketingovu masaz jednych z najmenej kvalitnych maziv dostupnych na svete a este sa idu tvarit ze ponukaju ultrazvukove sety svojim top predajcom na exkluzivne sluzby.....ale co im je to platne ked ich vyrobky su na konci rebricka? co robi gmbn - doddy? propaguje toto iste a este aj to "konzervacne" mazivo k tomu ako bonus, ale preco? lebo mu zalezi na jeho sponzorovi viac ako na tom aby dal bajkerom spravne resp objektivne info.
Takze na moju otazku pod ich produktom, MTbiker odpoveda:
simecek:
Na tejto novej retazy je nejake lepkave mazivo.
Je to konzervacne mazivo ktore treba odstranit,
alebo je to mazacie mazivo s ktorym sa moze hned jazdit ???
martinmeciar • Včera o 18:08
replysimecek
Dobrý deň, jedná sa iba o konzervačné mazivo.
Reťaz treba pred použitím odmastiť.
Vosk je pre ľudí, ktorým nevadí väčší hluk reťaze..
To je sice pravda ale zalezi aj dost od sady. Napr. stara 105 - 11 speed ide s rovnakym mazivom hlucne a uplne nova 12ka di2 mi ide potichu (skoro ani nepocut)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Dokonca ja obycajny parafin je lepsi, ako kvapkacie maziva.
(preto ani castokrat nema zmysel reagovat na tie vyssie spominane oleje, spreje a podobne nezmysly.)
(ten olej a mnoho inych ma dobu spotreby hned po datume zakupenia)
Retaz len precistim cisticom, utriem, nastriekam ( je to nieco ako napenena vazelina, alebo vosk) , parkrat pretocim aby sa to dostalo pod valceky, utriem a na dlho pokoj.....
Mazal som to zhruba 10 dni pred zverejnenim prispevku (prispevok 25.5.) a az vcera. Aj to nebolo uplne nevyhnutne, skor preventivne .
Od mazania po mazanie vid priloha zo Sigmy....400km bez problemu.
urcite to nie je mazanie, ale len konzervacna zalezitost. - na toto existuje mnozstvo kvalitnych prieskumov
dat dole technicky benzin, lakovy benzin a na zaver kratko cisty lieh max do 1min a potom pouzit nove mazivo, najlepsie nieco kvalitne ako kvalitny vosk ( molten speed, silca ) , rex, squirt, smoove, UFO, silca synergetic/super secret.... nejake priklady a porovnania najdes napr. tu: https://zerofrictioncycling.com.au/lubetesting/
neodporucam ziadne muc-off, finishline a podobne a ak, tak len s vedomim ze ti velmi nezalezi na efektivnosti pohonu, cistote a hlavne zivotnosti pohonu teda retaze a komponentov a tiez na nakladoch vynalozenych na mazanie na pocet najazdenych km
Poprosim odkaz na aspon dva kvalitne prieskumy.
Rád by som si prečítal, ako pri predaji bicykla postupuje MTBiker. Či upozorní kupujúceho, kupujúcu, že je nevyhnutné reťaz zbaviť konzervačného laku a previesť namazanie reťaze pre správne využívanie bicykla. V inom prípade padá záruka. Kupujúcemu, ktorý tento proces nezvládne, v rámci predpredajného servisu urobí odborné odstránenie konzervačného náteru a namazanie reťaze mimo výrobcov muc-off atd pri kúpe bicykla nad tisíc € zdarma. Ak takto, či obdobným spôsobom, postupuje MTBiker, tak aj uverím tebou napísanému textu.
MTBiker urcite neni absolutne meritko vo vsetkom, nieco robia spravne a nieco nie. ako kazdy aj MTBIker sa uci casom a urcite na vela temach pracuju a do buducnosti zase niektore veci vylepsia, to je normalne.
ziadny predajca nebude mat motivaciu robit to co popisujes pretoze co by si tym pomohol?
ak si opotrebujes komponenty skor a budes menit retaz kazdych 2-4000km a kazetu kazdych 5-8000km tak potom je to pre vyrobcov asi vyhodne nie? ale komu zalezi na nakladoch prevadzky svojho/svojich bicyklov tak ten sa tomu venuje a moze jazdit retaz aj cez 15.000km bez toho aby presiel cez 0,5znacku a kazetu moze mat aj 30-40.000km a to je pri cenach a aktualnej dostupnosti komponentov myslim celkom na zamyslenie nie?
prieskumov a linkov je na webe dost a jeden z najdoveryhodnejsich zdrojov som linkol, tak staci citat a studovat pozorne
napr tebou uvedeny muc-off robi masivnu marketingovu masaz jednych z najmenej kvalitnych maziv dostupnych na svete a este sa idu tvarit ze ponukaju ultrazvukove sety svojim top predajcom na exkluzivne sluzby.....ale co im je to platne ked ich vyrobky su na konci rebricka? co robi gmbn - doddy? propaguje toto iste a este aj to "konzervacne" mazivo k tomu ako bonus, ale preco? lebo mu zalezi na jeho sponzorovi viac ako na tom aby dal bajkerom spravne resp objektivne info.
simecek:
Na tejto novej retazy je nejake lepkave mazivo.
Je to konzervacne mazivo ktore treba odstranit,
alebo je to mazacie mazivo s ktorym sa moze hned jazdit ???
martinmeciar • Včera o 18:08
replysimecek
Dobrý deň,
jedná sa iba o konzervačné mazivo.
Reťaz treba pred použitím odmastiť.
To je sice pravda ale zalezi aj dost od sady. Napr. stara 105 - 11 speed ide s rovnakym mazivom hlucne a uplne nova 12ka di2 mi ide potichu (skoro ani nepocut)