napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
Sak tak som to pochopil ale zmienil som sa o tom ze najviac je to vidiet napr doma na koberci kto voskuje a kto olejcekuje pretoze fakt tam to oceni aj rodina nie len bajker
Smoovie alebo squirt na mtb ? S tým muc off máš pravdu . Iba lacný voňavy olej .
Vcera som po 200km opat voskoval retaz, a ked som uz bol v dielni tak som urobil update foto. Len pre obcerstvenie stredny clanok za ktory to visi je bez oleja odmasteny. Dva clanky konciace clanokm bez valceka su namazane dvoma vrstvami squirt bez utierania. Druhy koniec je namoceny v parfine a po zatvrdnuti rozhybany.
Este pre odstranovacov povodneho maziva. Da sa tomu na hrubo pomôcť teplovzdusnou pištoľou, pekne retaz na karton a prefenovat horucim vzduchom a vela z toho vytecie
Myslím si, že všetky tieto procedúry majú vplyv na jej čistotu a tichosť/hlučnosť chodu. Na vyťahanie retiazky, t.j. potrebu meniť ju, majú vplyv, no dajme tomu, 2% - oproti štandardnej zamastenej údržbe. Tiež téma na diplomovku ...
dees Razantny nesuhlas z mojeje strany. Momentalne tocim KMC X10-93 s najazdom 5520km a stale neprepadne mierka ani na prvu polohu. Predosla KMC x10-93 sa odporucala po 2500km a okrem mazania som nic nezmenil. Predtym squirt teraz parafin za horuca. Prevodniky aj kazeta stale tie iste.
Smoovie alebo squirt na mtb ? S tým muc off máš pravdu . Iba lacný voňavy olej .
Oba budu super ja som vedel dobre zohnat smoove tak som pouzival par rokov na mtb ten ale dnes uz zozenies oba bez problemov a ja som uz aj na mtb presiel na vosk aby som to mal na vsetky bajky a pohony rovnake
Ja som zabudol, ze som este nemenil retaz. Vcera som s hrozou meral mierkou a cez 0.75 nie a nie prepadnut ani pod zatazou. Ma okolo 3000km. CN-HG95 a 2x10. Mazem Squirtom.
Tak ju poriadne ocisti, tj. odstran aj Squirt a potom premeraj. Ja pouzivam Smoove, retaz pred ocistenim je OK a potom ked ju ocistim v ultrazvukovej cisticke uz mierka prepadne.
Sesulak A tiez 0.75 je uz dost neskoro menit ak mas AL pastorky na kazete. Skor sa odporuca uz po 0.5 . Mne ked prepadne 0.5 tak ide retaz dolu a davam novu. Tie opotrebene cez 0.5 potom tocim pred vymenou kazety a prevodnikov ked uz melu z posledneho (ked mi zacne skakat nova retaz tak viem ze nastal moment vytiahnut tie opotrebene na 0.5)
Vyborna otazka, zlozita odpoved. Na mierkach to nie je unifikovane, ale malo by to byt predlzenie o 0.5% resp 0.75% oproti novej retazi na meranom useku, nech si zvolis akykolvek usek. Tiez vsetky nove retaze nemaju rovnaku dlzku. Cize musis asi pouzit nejaky etalon z normy ale ta ma tiez rozsah a dost velky...
Ale potom su tu mierky ako https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/mierky-a-metre/force-mierka-retaze-ocelova.html - 4 stupne opotrebovania (1 stupeň = -25%) WTF ?
Sublerou sa to malokedy da presne zmerat. Bud nezapadne so stredu na valcek lebo je zbrusena do sikma a sedi v medzere mediz valcekom a platnou retazem alebo ukazuje kraviny lebo na nu vyvijas tlak, alebo ukazuje kraviny lebo tlak nevyvyjas a tym padom nemerias dostatocne napnutu retaz.
no ak spravne ratam tak pri 132mm co som teda asi na ziadnej retazi nenameral este by to malo byt 132,66 pri 0,5 a 132,99 pri 0,75
mal som raz jednu KMC mierku a ta neprepadla akoze nikdy, stale som myslel ze je to super az som si to raz zmeral a retaz mala po 5000km 135mm odvtedy mierku nepouzivam
Hej a problem je este to co som napisl do editu co som nestihol. To co povazujes za dlzku novej retaze. Preto napriek tomu ze som zatazeny na presnost to meriam mierkou lebo vecsia konzistentnost merania, aj ked mozno v absolutnych cislach nepresne meranie. BTW ani mierky od roznych vyrobcov sa nezhoduju v tom co je 0.5 a 0.75. Asi pouzili iny etalon ....
chcem na cestak osadit tie nove kladky ale nechcem tam dat staru retaz. A nova samozrejme nie je pripravena. Treba ocistit a namazat niecim a az potom.
"Tie nove kladky" ? CeramicSpeed OSPW? A ten zvysok je otazka ci konstatovanie? Ak uvazujes o OSPW tak to si bud velmi bohaty alebo si uz vycerpal vsetky ostatne moznosti ako zlepsit vykon biku za menej penazi. Lebo to by bolo to absolutne posladne do coho by som isiel keby som uz vycerpal vsetko ostatne vratane toho ze by som uz mal 6W FTP na 1kg vahy.
Kenai Predlženie článkov reťaze môže byť nepatrnou mierou ovplyvňované spôsobom mazania reťaze a druhom maziva, ale aby rozdiel medzi olejom a voskom (resp. čím to mažete) bol 200%, to by bol vynález ! Predĺženie reťaze bude v prevažnej miere závisieť od veľkosti ťahu z prevodníka na pastorok a nie z trecích síl medzi pinom a okom v článku reťaze. Celkom by ma zaujímalo, čím sú mazané reťaze či mech. časti podobného určenia, podmienok prevádzkovania a namáhania.
Mozes pls blizsie objasnit "predlzenie retaze bude v prevaznej miere zavisiet od velkosti tahu z prevodnika na pastorok"?
To akoze moje stehna natahuju kovove casti retaze v tahu?
Chapem, ze tema ma 150 stran, no treba dostudovat, co sposobuje predlzenie retaze, tah kovu ludskou silou to teda nebude...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Viac v mojich predoslych prispevkoch.
Oba budu super ja som vedel dobre zohnat smoove tak som pouzival par rokov na mtb ten ale dnes uz zozenies oba bez problemov a ja som uz aj na mtb presiel na vosk aby som to mal na vsetky bajky a pohony rovnake
Ale potom su tu mierky ako https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/mierky-a-metre/force-mierka-retaze-ocelova.html - 4 stupne opotrebovania (1 stupeň = -25%) WTF ?
Sublerou sa to malokedy da presne zmerat. Bud nezapadne so stredu na valcek lebo je zbrusena do sikma a sedi v medzere mediz valcekom a platnou retazem alebo ukazuje kraviny lebo na nu vyvijas tlak, alebo ukazuje kraviny lebo tlak nevyvyjas a tym padom nemerias dostatocne napnutu retaz.
mal som raz jednu KMC mierku a ta neprepadla akoze nikdy, stale som myslel ze je to super az som si to raz zmeral a retaz mala po 5000km 135mm
ale nie tie ceramicspeed
https://www.mtbiker.sk/forum/post1855219.html#p1855219
To akoze moje stehna natahuju kovove casti retaze v tahu?
Chapem, ze tema ma 150 stran, no treba dostudovat, co sposobuje predlzenie retaze, tah kovu ludskou silou to teda nebude...