no a prave ak drzis poriadne bajk nepadnes...staci si uz len vybrat kadial to naj pojde a nebat sa ...max clovek padne a nieco si spravi nic ine nehrozi ...aj toto bola vyhoda dlhej trate...bolo nas tak malo ze sme si skoro vobec nezavadzali
Ja ked vidim na zjazdovke kamene a strk,idem sa posr..cim viac pribrzdujes,tím to viac hadze a smyka, tak sa na to vyprdnem,drzim riaditka a zverujem sa osudu..a dufam,ze mi nikto neskrizi cestu,lebo to nevííím,nevííímm...
aj toto bola vyhoda dlhej trate...bolo nas tak malo ze sme si skoro vobec nezavadzali
to hej, ale potom v druhom kole ste sa dostali medzi kratkych, hoci roztahanych do mensich skupiniek. Ja som sa v tom valove pred Borinkou uhol dvom borcom. Sli podozrivo rychlo na "kratkych", podla vysledkov som zistil ze to boli "dlhi".
Kazdopadne som zistil ze sa mozem spolahnut na moj novy bike (kupeny tento rok). Pre moje potreby je dost stabilny aj dobre brzdi. Bez problemov som presiel vsetky zjazdne useky - pevne som drzal riadidla, aj nohy ostali na pedaloch, akurat som mal aj prsty na brzdach.
joko: ked to drzis neustreli ti predok akurat ta to hodi bokom a slapes dalej..treba si to vymakat
Kami...ja som isiel s jednym chalanom a v tom valove sme predbiehali daky parik...a hned som si ustlal aj ja na par sekund a frcal dalej ...a na to ze zacne mdobiehat kratkych som sa tesil hend od zaciatku
na zjazde je najdolezitejsie drzat riaditka tak, ze ani keby vam lopatou po rukach sekli nepustite ostatne uz ide samo
hehe ked vletis do jarku zakryteho listim samo pojde len salto mortale o tom som sa na jar presvedcil..
inak istotu v zjazde ziskate jazdenim.. cim viac prejdete tym viac si verite, a ked uz si verite privelmi tak hodite nejakeho tigra a sebavedomie zasa klesne na prijatelnu uroven
Zúčastnili sme sa už tretieho ročníku Stupavského maratónu a musíme povedať, že tento posledný ročník bol z hľadiska organizácie značenia nezvládnutý. Na mnohých miestach chýbali regulovčíci, ktorí by usmerňovali pretekárov a dopravu čoho následkom bola aj nehoda nášho kamaráta s autom, po ktorej leží v nemocnici a absolvoval už dve operácie. Organizátori neupozornili vodiča a povolili mu vjazd na jeden z posledných úsekov trate, tesne pred prejazdom vedúcich pretekárov, ktorí v poslednom zjazde bojovali o umiestnenie. Na celej veci je najhoršie to, že organizátori sa k celej veci vyjadrili, tak že je to jeho chyba a ani sa mu za to neospravedlnili. Uvedomujeme si, že každý pretekár preteká na vlastnú zodpovednosť, avšak každý na druhej strane očakáva, že organizátori zabezpečia bezpečný prejazd celej trate. Dúfame, že si organizátori vzali aspoň ponaučenie a budúci ročník maratónu bude zvládnutý lepšie.
cize keby zrazil dochodcu v lese, ktory mu ide za zakrutou po chodniku tak je to koho vina ? s tym sa snad rata, ze po ceste jazdia auta nie? kazdy jeden, ktory ten usek isiel, musel ratat stym, ze sa velmi lahko moze ocitnut na kapote auta..hlupa nahoda - neprijemne zranenie...zapal boja bol silnejsi ako kosti v tomto pripade
Neviem posudit mieru zodpovednosti organizatora na tejto konkretnej situacii, ale organizator predsa nemoze postavit ludi na kazdu odbocku. A ako uz bolo spominane, boli tam aj nejaki dobroprajni "fanusikovia" maratonu co preznacovali trat a s tym tiez nikto nic nenarobi.
A co sa tyka toho zranenia: Kazdy ucastnik ide na trat na vlastnu zodpovednost a musi dodrziavat pravidla cestnej premavky. A ked vchadzam na cestu z miesta mimo cesty abo z vedlajsej cesty, tak hadajte co asi hovori vyhlaska? Zodpovednost je vzdy len na bikerovi - ma oci, ma sa obzriet predtym, nez vpali na asfalt. Ked len slepo dupe, tak to tak aj vyzera a obcas to aj konci nestastim. A obvinit organizatora za to, ze biker v zapale zavodenia nedava pozor a vleti pod auto je trochu silne, nie?
P.S. Aj ked stoja na asfalte smerovcici, tak sa obzriem - ked ide o zdravie, tak sa nebudem spoliehat na niekoho kto mi mavne rukou a ja vletim v plnej rychlosti pod kolesa...
Mimochodom to isté platí o narampľovaní do rámp... podľa mňa nie je v silách organizátora zabezpečiť na 100 % 40kilometrový okruh, a napr. aj pri značení trate je niekedy jej znalosť skôr na škodu - už sme nie raz hovorili, že miesta, kde sa blúdi, by najlepšie označili ľudia z druhého konca galaxie...
Okrem toho už som zažil ako regulovčíčka mávala po aute že pozoooor a šofér ju veselo ignoroval... keď môžu mať niektoré elementy prču z polície, tým skôr ju budú mať z 50kilovej dívenky... a je dosť blbečkov, ktorí keby vedeli, že môžu sepáliť pretekára, ešte by dopredu pustili stierače...
Pôvodne som sem nechcel prispievať a už vôbec nie v tejto veci, ale keďže o danej nehode viem aj nejaké podrobnosti, tak mi to nedá, po tom, čo si Jezus napísal. V podstate s tebou súhlasím, len nedať regulovčíka na hento miesto, kde bola tak hustá premávka, po oboch stranách cesty stáli autá a hlavne kopu autobusov, si priam vyžadovalo, že sa tam niečo stane. Jožo to napálil do auta, ktoré sa presne v tom mieste výjazdu z lesa otáčalo! (práve vtedy ta, cúval) Blbá náhoda, ale keby tam niekto stál, tak sa to určite nestane a tak isto by sa nestalo, že tí poslední z dlhej by chodili do ciela z druhej strany. Ale to už je zasa o inom.
Mne sa ale ten maratón v globále páčil, predovšetkým trať.
No jo, nebol som tam, takze urcite viete objektivnejsie posudit to, ci tam smerovcik stat mal abo nie. Nechcel som, aby to vyznelo ako obhajoba organizatorov, len som sa snazil o objektivne posudenie situacie. A kedze Rado aj Juraj su registrovani na tomto fore a Juraj sa tu realne aj obcas ukaze, tak hadam napisu stanovisko k situacii aj z ich pohladu.
mna asi desat metrov od daneho vyjazdu skoro sundal jeden Mercedes Vito .... (podarilo sa mi "vyskocit" na predzahradkovu sotolinku jedneho domu, po tom ako ma typek oškrel pravym (!!) spatnym zrkadlom)
to miesto bolo celkovo nezregulovane - privela ludi, deti, vsetci sa motali potrati, kopu zaparkovanych aut, autobusov ( ), co vytvaralo velmi uzky a hlavne velmi neprehladny usek pre auta a bikerov naraz.... a boli tam len dvaja chlapci regulovcici
kvoli tomuto nekoordinovanemu davovemu pretlaku tam auta isli "neunosne" pomaly (takze clovek musel predbiehat a "tlacit sa", co je vrcholne nebezpecne), auta sa tam otacali, ludia nekukali kade lapú čo je vysoko vhodne pre nehodu ....
...no ja som to sice nesiel a len tak z pohladu nezainteresovaneho sa nam v senku pod pajtunom zdalo byt dost nebezpecne spravit zjazd do dediny po tej asfaltke kera ide popri nasej nápojovni pretoze vidim ako tadial jazdia niektori zbohatlici oboma smermi a ked do toho este aj preteky tak nevim...podaktori isli na bajkoch z toho kopca dost nebezpecne teda co sme aspon videli...fakt nebezpecne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to hej, ale potom v druhom kole ste sa dostali medzi kratkych, hoci roztahanych do mensich skupiniek. Ja som sa v tom valove pred Borinkou uhol dvom borcom. Sli podozrivo rychlo na "kratkych", podla vysledkov som zistil ze to boli "dlhi".
Kazdopadne som zistil ze sa mozem spolahnut na moj novy bike (kupeny tento rok). Pre moje potreby je dost stabilny aj dobre brzdi. Bez problemov som presiel vsetky zjazdne useky - pevne som drzal riadidla, aj nohy ostali na pedaloch, akurat som mal aj prsty na brzdach.
Kami...ja som isiel s jednym chalanom a v tom valove sme predbiehali daky parik...a hned som si ustlal aj ja na par sekund a frcal dalej
Lenže vy ste si museli dať dve kolečka aby ste nás dobehli
Lenže vy ste si museli dať dve kolečka aby ste nás dobehli
tak moc ste nam usli, ze sme museli az dve robit aby sme vas dobehli
daleko ste boli
ale tych dochodcov co je v tom lese
hehe ked vletis do jarku zakryteho listim samo pojde len salto mortale
inak istotu v zjazde ziskate jazdenim.. cim viac prejdete tym viac si verite, a ked uz si verite privelmi tak hodite nejakeho tigra a sebavedomie zasa klesne na prijatelnu uroven
Zuzka a Mišo
A co sa tyka toho zranenia: Kazdy ucastnik ide na trat na vlastnu zodpovednost a musi dodrziavat pravidla cestnej premavky. A ked vchadzam na cestu z miesta mimo cesty abo z vedlajsej cesty, tak hadajte co asi hovori vyhlaska? Zodpovednost je vzdy len na bikerovi - ma oci, ma sa obzriet predtym, nez vpali na asfalt. Ked len slepo dupe, tak to tak aj vyzera a obcas to aj konci nestastim. A obvinit organizatora za to, ze biker v zapale zavodenia nedava pozor a vleti pod auto je trochu silne, nie?
P.S. Aj ked stoja na asfalte smerovcici, tak sa obzriem - ked ide o zdravie, tak sa nebudem spoliehat na niekoho kto mi mavne rukou a ja vletim v plnej rychlosti pod kolesa...
Okrem toho už som zažil ako regulovčíčka mávala po aute že pozoooor a šofér ju veselo ignoroval... keď môžu mať niektoré elementy prču z polície, tým skôr ju budú mať z 50kilovej dívenky... a je dosť blbečkov, ktorí keby vedeli, že môžu sepáliť pretekára, ešte by dopredu pustili stierače...
Mne sa ale ten maratón v globále páčil, predovšetkým trať.
P.S. Drzim palce Jozovi v uzdraveni.
to miesto bolo celkovo nezregulovane - privela ludi, deti, vsetci sa motali potrati, kopu zaparkovanych aut, autobusov (
kvoli tomuto nekoordinovanemu davovemu pretlaku tam auta isli "neunosne" pomaly (takze clovek musel predbiehat a "tlacit sa", co je vrcholne nebezpecne), auta sa tam otacali, ludia nekukali kade lapú čo je vysoko vhodne pre nehodu ....