Bicykel mam kratko, a zatial len cca 100km najazdenych, ale uz ma neskutocne sere 25km/h limit. Nastastie Bafang Max drive na mojom CTMku pri tom limite netrha ako trhal Bosch na Mondrakeri, co som minuly rok trochu jazdil (a to bol e-bike za 5k), ale kym sa dostanem do najblizsieho lesa mam to cca 8km po asfalte.
Zvyknem si na to, ci ani nie? Lebo podla mna nie. Z cestaku som zvyknuty na tych 30-35, z mojho 29" HT zase na tych 25-30 (mam tam 32T, takze nad 30km/h sa to uz udrziava tazko) a na e-bajku hoci mam lepsie prevod (38T) ta vaha robi svoje a tahat nad 25km/h je uz namaha pri tej vahe.
Viem aka je legislativa a ze a tom nic nezmenim(e), skor ma zaujima, ci je vobec niekto kto jazdi trosku viac, presuva sa po nudnych asflatoch a odolal pokuseniu ist rychlejsie ako 25km/h.
Hosi novy Bafang da sa to spravit zadara, ale pridete o pocitac na motore a chce to iste hw upravy na bicykli. Kto chce si najde.
Bohuzial nove Bafangy s "trojuhonikovym" konektorom nielen vyzaduju novy sw (Besst), ale aj novy prevodnik a ten sa predava za cca 100 eur od Bafangu. Mozete si ho zbastlit za cca 50 eur z Ali + kabel za asi 10 eur a ste na 60 eur...bez dph, ci cla, takze to nebude konecna suma.
K tomu a musite u Bafangu registrovat a naucit sa pracovat s ich sw.
Proste same problemy.
Ak nebudete oblokovavat motory 10 kamosom nema to ziaden zmysel si to kupovat.
Takze kto si nechce hyzdit bicykel lepiacou paskou a chce to mat upravene pekne sw tak nech vyuzije ponuku Nazgula, je suverenne najlepsia zo vsetkych moznych ciest.
Ja mam doma 2 bafangy a BESST aj oficialny SW mam. Takze nie je problem ani s okruhlym, ani s trojuholnikovym konektorom a CANBUSom. Ak niekto chce, staci sa dohodnut. Zahorie stale, Tatry, Michalovce po dohode.
Dnes som sa konecne dokopal k odblokovaniu mojho bajku...trvalo mi to 10min (prehodenie magnetu na kluku) a prvy pokus sa skoncil cervenym errorom, ale len preto, ze som mal pridaleko snimac.
Prva testovacia jazda dopadla ok, priemer vacsi o 6km/h, na asfalte v pohode 33km/h, dokonca pri troske snahy aj proti vetru som to vedel udrzat (3/5 dopomoc).
Maximum pri mojich prevodoch je okolo 40km/h.
Trosku som sa bal co to spravi v kopcoch, ale nemal som pocit, zeby bola jednotka nejako zmagorena.
Spotreba 30% vs 25% na neodblokovanom, ale to mozno aj preto, ze som na rovine som siel stale s dopomocou a skusal som aj 4 a 5 stupen co to spravi hlavne v protivetre (citelne to pomoze).
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
nebude to také hrozné, iba chystajú legislatívu. u nás o ... veľmi veľa rokov naviac keď sa dá chip v mnohých prípadoch vypnúť jedným tlačítkom budú výsledky ich výskumu veľmi nepresné, dobrovoľne sa ľudia asi nepriznajú
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Nahodili mi chip Speedbox 1.0 pre Bosch Smart System a zatial bez problemov. Je to fasa. Zatial sa mi podarilo skusobne vykrutit 50 km/h a rychlejsie by som ani nechcel skusat. Max. budem jazid okolo tych 35 km/h, kedy este citim, ze mam dobru stabilitu a primeranu brzdnu drahu. Toto je aj limit v USA, takze fail, ze EU komousi dali max. na kolobezkovych 25 km/h
Celkom nechapem co musite mat a prevody, ked tocite 50.
To mam problem na cestaku a u mna uz okolo 35km/h citim, ze je to na hrane,....viac ako 40km/h sa s mojimi prevodmi ist aktivne neda a ako pisem, ked si slapnem idem tych 35km.h pri uz skoro hranicnej kadencii. Co mas vpredu za prevodnik?
38?
Podla papierov mam na Bafangu aj ja 38-11, ale viac ako 40 s tym ist neviem. Chyba tam proste tazsi prevod.
Mam 38x11 na MTB s 27,5" kolesami a viem slapat do 50kmh cize si len slaby jazdec 😁
Musis viac tocit nozickami ako 80 otacok za minutu.
A nemam v tom motor, aby bolo jasne 😉
Nahodili mi chip Speedbox 1.0 pre Bosch Smart System a zatial bez problemov. Je to fasa. Zatial sa mi podarilo skusobne vykrutit 50 km/h a rychlejsie by som ani nechcel skusat. Max. budem jazid okolo tych 35 km/h, kedy este citim, ze mam dobru stabilitu a primeranu brzdnu drahu. Toto je aj limit v USA, takze fail, ze EU komousi dali max. na kolobezkovych 25 km/h
Máš ten čo sa dá aj upravovať cez ich app? Akože, veľmi som rozmýšľal, ale stále neviem. Za mňa ideálne by bolo len zmeniť región na US ako sa dalo na Shimane a to by stačilo veselo… daj potom pls viac skúseností. Btw. ak to nieje tajne aký máš bike?
Mam Cube Stereo Hybrid 140 HPC Actionteam. Vyzera, ze appka je na Speedbox 3.0, ktory nie je kompatibilny s Bosch Smart System. Jj, to je dost vyhoda Shimano motora, ze to tak ide. Mne by to tiez stacilo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bohuzial nove Bafangy s "trojuhonikovym" konektorom nielen vyzaduju novy sw (Besst), ale aj novy prevodnik a ten sa predava za cca 100 eur od Bafangu. Mozete si ho zbastlit za cca 50 eur z Ali + kabel za asi 10 eur a ste na 60 eur...bez dph, ci cla, takze to nebude konecna suma.
K tomu a musite u Bafangu registrovat a naucit sa pracovat s ich sw.
Proste same problemy.
Ak nebudete oblokovavat motory 10 kamosom nema to ziaden zmysel si to kupovat.
Takze kto si nechce hyzdit bicykel lepiacou paskou a chce to mat upravene pekne sw tak nech vyuzije ponuku Nazgula, je suverenne najlepsia zo vsetkych moznych ciest.
Prva testovacia jazda dopadla ok, priemer vacsi o 6km/h, na asfalte v pohode 33km/h, dokonca pri troske snahy aj proti vetru som to vedel udrzat (3/5 dopomoc).
Maximum pri mojich prevodoch je okolo 40km/h.
Trosku som sa bal co to spravi v kopcoch, ale nemal som pocit, zeby bola jednotka nejako zmagorena.
Spotreba 30% vs 25% na neodblokovanom, ale to mozno aj preto, ze som na rovine som siel stale s dopomocou a skusal som aj 4 a 5 stupen co to spravi hlavne v protivetre (citelne to pomoze).
https://mtbs.cz/clanek/bosch-e-bike-ma-v-cesku-sve-zastoupeni-predstavil-novy-smart-system/kategorie/tech-news#.YpEvIFPagu_
To mam problem na cestaku a u mna uz okolo 35km/h citim, ze je to na hrane,....viac ako 40km/h sa s mojimi prevodmi ist aktivne neda a ako pisem, ked si slapnem idem tych 35km.h pri uz skoro hranicnej kadencii. Co mas vpredu za prevodnik?
38?
Podla papierov mam na Bafangu aj ja 38-11, ale viac ako 40 s tym ist neviem. Chyba tam proste tazsi prevod.
Musis viac tocit nozickami ako 80 otacok za minutu.
A nemam v tom motor, aby bolo jasne 😉
Máš ten čo sa dá aj upravovať cez ich app? Akože, veľmi som rozmýšľal, ale stále neviem. Za mňa ideálne by bolo len zmeniť región na US ako sa dalo na Shimane a to by stačilo veselo… daj potom pls viac skúseností. Btw. ak to nieje tajne aký máš bike?