Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
Novinka -8% BMC Teammachine R 01 TWO bicykel, arctic silver/neon red
10 999 €
-8%
MOC 12 999 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
-12% Giant Propel Advanced Pro 1 bicykel, phoenix fire/helios orange
4 999 €
-12%
MOC 5 699 €
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
Novinka -15% Pinarello F7 Ultegra Di2 bicykel, lunar white
od 6 999 €
-15%
MOC 8 200,41 €
Výpredaj -13% Wilier 0 SL Disc 105 Di2 bicykel, čierna/červená
4 499 €
-13%
MOC 5 899 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
Usmiali sme sa na seba, gestom som poďakoval.
Bolo to policajné auto, vnútri sedeli dvaja policajti.
V Koblenzi. V Nemecku.
Pre populárnu dvojicu tohto fóra niečo nepredstaviteľné.
vs
darebak napísal:
Co to je zas za debilnu otazku. Predsa takou rychlostou aby dokazal bezpecne zastavit ak zbada prekazku ?
V autoskole ti len otrepavaju o hlavu, vidis tu znacku videis onu znacku kolko sa jazdi mimo obce kolko sa jazdi v obci ... A schonost viest vozidlo, na to sa akosi zabuda.
Mimochodm to plati aj o cyklitoch, ktorym vbehne pes alebo dieta do cesty.
Zlyhať mi brzdy, alebo byť to autom, tak je zrámovaný. A na vine ja, lebo však som nepredvídal.
Jaroh - cyklista šiel na červenú po ceste, nie po priechode, ak si to tak pochopil
Si originalny a mas zmysle pre humor. Pobavil si.
Ale tomu co je v tom prispevku dalej nerozumiem. Mas pocit ze si to nejako odporuje ? Ak ano tak si nepochopil ze bicykel je vozidlo a cyklista je vodic. V oboch prispevkoch pisem o oboch pripadoch uplne rovnako.
To ze spominam autoskolu neznamena, ze sa to tyka len vodicov motorovych vozidiel. O prispevok skor som pisal, ze aj cyklisit by mali mat vodicke opravneneie a cast o oautoskole sa ich tym padom tyka rovnako.
Ak si tym chel povedat nieco ine, pomohlo by ak by si napisal nejaky vlastny zaver, nie len vykopiroval neci prispevok.
Usmiali sme sa na seba, gestom som poďakoval.
Bolo to policajné auto, vnútri sedeli dvaja policajti.
V Koblenzi. V Nemecku.
Pre populárnu dvojicu tohto fóra niečo nepredstaviteľné.
Neviem ci si myslel mna, ale v Nemecku je mozne vsetko PZ tam nie je na represiu ale hlavne na pomoc. Uz som pisal o mojej pokute z nemecka za 5E po prekroceni rychlosti v meste ? Myslim ze ano.
cest vynimkam
Keby isli opacne tak toho bez blikacky by si mohol zrazit preto ten co ma blikacky jazdi vlavo ?
Tak ja uz tom mam celkom zautomatizovane, ze na hradzi za tmy treba mat kvoli neosvetlenym truhlikom prsty permanentne na brzdovych pakach.
Nebud prehnane narocny, tu sa bezne stane, ze zistis, ze mas niekoho pred sebou az ked vytiahne telefon a rozsvieti sa mu obrazovka. A to nie len cyklisti aj chodci. A samozrejme, ze ked idu bez reflexnyxh prvkov a bez svetla tak aspon po strede/na celu sirku aby nahodou z cesty nezbehli. Najvacsi sok su psickari, kde pes na jednej strane a majitel na druhej, ci uz ide peso alebo na biku. Zabrzdis pred nimi, lebo cakas voditko, z pravidla tam nie je, ale vypocujes si: "Ten pes nie je moj! "
Krasna teoria. Moja skusenost z minuleho tyzdna. Ani tma nebola. Chlapik stoji bikom uhlopriesne na hradzu, v tom mieste siroku asi 2.5m . Predne koleso v lavo zarne v pravo. Pred prednym asi 0.5m za zadnym asi meter a nieco. Stoji a jedna noha z kazdej strany biku a klove do mobilu. Uberiem a nasmerujem si to do tej medzery za nim lebo predom sa nevojdem a predpokladam, ze ak sa pohne pojde vpred nie v zad. Nekricim po nom je tam dost miesta, nechem aby sa zlakol a urobil nejaku sprostost ako je tu bezne. Niektori zoskakuju z biku, ked zakricim, niektori idu z prava do lava z lava do prava... No a ked som cca 10m od neho chplaik bez rozmyslu a obzretia zatlaci bike v pravo. Tym zavrie ten meter na pravo a ostava len cca meter v lavo. No obisiel som ho labvu stranou, ale nebolo mi vsetko jedno. Ano, mozem na kazdeho zvonit hluakat... Ale to fakt aj na takych co stoja a nieco pisu do tel mam kricat? To iste s chodcami, idu v lavo co je OK podla vyhlasky, ale ked na nich zazvonim zakricim, okamzite zacnu prebiehat na druhu stranu. Ked kricim z lava, idu do lava, ked z prava idu do prava... Proste, ked uz niekoho vidim uz sa bojim, ze co zase bude. Chvylami normalne lepsie tie auta na ceste.
PS: problem bude ze tu v tychto koncinach plati Janova statistika do slova. Stretnut bike iduci viac ako 15km/h je rarita. Cize ak nevrcis a nepocut ta, nikto nepocita, ze nieco moze byt za nim a moze to byt rychlejsie. Ked si uvedomia sovj omyl nasleduje sok a panika a zmatocne chovanie.
btw skus si niekedy po sebe precitat to co pises nez to odosles
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
BTW: Na to nemam cas, potom by som vas obral o kopec mojich prispevkov.