Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Dnes naozaj relativne dobra dohladnost. Po praci som stihol aspon Somar. Ale dni sa uz kratia. O 20. v urcitych castiach lesa dost tma... Asi nahodim velke svetlo namiesto dojazdoveho.
Dnešný výjazd venovaný hlavne okoliu Perneka. Mnoho rokov som sa nebol pozrieť na miestne menej známe banské diela, takže trasu som prispôsobil im. Pekný deň, večer takisto.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/db9c295097/
Opäť po 6 rokoch som si zopakoval prejazd celého pohoria Malých Karpát z Nového Mesta nad Váhom, tentokrát až na Devínsku Kobylu v Bratislave (140km a 3969vm). A aby toho nebolo málo, tak som to už strihol so zapadajúcim slnkom aj domov, čo prihodilo k tomu ďalších 78 km. Takže za včerajšok 218km a 17 hodín na ceste. Je pravda, že po toľkých hodinách mi už ku koncu napadla i hláška z filmu Pulp Fiction – „Tvoje prdel pozná stredověk“ . Čo Ťa ale nezabije, veď to poznáte.
Celá trasa by sa dala rozdeliť na dve časti. 1. časť - riadna makačka cez celé Malé Karpaty - 13 hodín neustále hore dole, navyše hneď za NMnV som stratil jednu fľašu, takže sa moje „krátkodobé ciele“ zmenili len na to , kde doplním tekutiny na ďalšiu cestu a potom teploty. Také 1km dlhé, 14% stúpanie, okolo obeda, na slnku, bez tieňa – a moja blbá povaha, „to dáš, nebudeš predsa tlačiť“, och, pár krát som rozmýšľal, či mi je toto treba, chlap v strednom veku ...
No a potom tá ľahšia, 2. presunová časť - už večer, resp. v noci, 4 hodinový asfaltový presun pozdĺž rieky Morava z BA domov, do Kútov. Tam ma dosť trápil ten zadkový „stredovek“ a potom slnečné okuliare. Cez deň fungujú výborne, ale ako sa zotmie, vidíte „kuloví“. A to bol môj problém, riskovať zrážku očí s hmyzom (a za súmraku ich je pri Morave požehnane) alebo nevidieť nič a niekde sa vyrúbať. Rozhodol som sa pre ten hmyz, nakoniec mi skončila len jedna muška v oku ...
Namiesto klasickych slnecnych okuliarov skus fotochromaticke. Uz si neviem predstavit, ze by som v lese, pri castom prechadzani z tiena na slnko, pripadne pri navrate za tmy, mal klasicke,..
Tú obchádzku Taricových skál som išiel iba raz, z Rohožníka...ďakujem, stačilo??
Minule tu bola o tej obchádzke aj debata, L. Findl to celkom jasne vysvetlil. Čo už. Stále je tu možnosť využiť cestu okolo Pánskeho domu, ktorú budem i naďalej využívať
Namiesto klasickych slnecnych okuliarov skus fotochromaticke. Uz si neviem predstavit, ze by som v lese, pri castom prechadzani z tiena na slnko, pripadne pri navrate za tmy, mal klasicke,..
Hydrovak mám, ale v poslednom čase nerád dávam na chrbát viac ako je nezbytne nutné. Minule som viezol aj 2 l vody v hydrovaku pri dlhom výjazde a boleli ma z toho kríže ešte na druhý deň. Dopĺňanie tekutín som si i naplánoval a fungovalo to - Dobrá voda (prameň Hlávka), Buková (potraviny), Čermák (prameň), Pezinská baba (Korenný vrch), BA - pumpa Slovnaft v Dúbravke.
Okuliare mám i fotochromatické (síce majú už 3 roky), len som pozabudol, že prídem domov až v noci a zobral si štandardné slnečné.
MK BA: Na Hrubom Drieňovci bude ten strom ešte nejaký ten piatok. Kto ide Drieňovskú hrebeňovku dolu, smerom k Červenému mostu a nechce sa mu prenášať bicykel, tak skratka do Kačinskej doliny je zjazdná (aj pre Gravel).
Keď ideš smerom od Vydrickej nádrže pod Drieňovcom, tak tesne nad vjazdom na Cerovú dráhu. Ja si to pamätám niekde v tomto mieste, nepríjemné je to hlavne smerom dole z kopca.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/db9c295097/
Celá trasa by sa dala rozdeliť na dve časti. 1. časť - riadna makačka cez celé Malé Karpaty - 13 hodín neustále hore dole, navyše hneď za NMnV som stratil jednu fľašu, takže sa moje „krátkodobé ciele“ zmenili len na to , kde doplním tekutiny na ďalšiu cestu a potom teploty. Také 1km dlhé, 14% stúpanie, okolo obeda, na slnku, bez tieňa – a moja blbá povaha, „to dáš, nebudeš predsa tlačiť“, och, pár krát som rozmýšľal, či mi je toto treba, chlap v strednom veku ...
No a potom tá ľahšia, 2. presunová časť - už večer, resp. v noci, 4 hodinový asfaltový presun pozdĺž rieky Morava z BA domov, do Kútov. Tam ma dosť trápil ten zadkový „stredovek“ a potom slnečné okuliare. Cez deň fungujú výborne, ale ako sa zotmie, vidíte „kuloví“. A to bol môj problém, riskovať zrážku očí s hmyzom (a za súmraku ich je pri Morave požehnane) alebo nevidieť nič a niekde sa vyrúbať. Rozhodol som sa pre ten hmyz, nakoniec mi skončila len jedna muška v oku ...
ja som to vyskusal, raz
Minule tu bola o tej obchádzke aj debata, L. Findl to celkom jasne vysvetlil. Čo už. Stále je tu možnosť využiť cestu okolo Pánskeho domu, ktorú budem i naďalej využívať
Hydrovak mám, ale v poslednom čase nerád dávam na chrbát viac ako je nezbytne nutné. Minule som viezol aj 2 l vody v hydrovaku pri dlhom výjazde a boleli ma z toho kríže ešte na druhý deň. Dopĺňanie tekutín som si i naplánoval a fungovalo to - Dobrá voda (prameň Hlávka), Buková (potraviny), Čermák (prameň), Pezinská baba (Korenný vrch), BA - pumpa Slovnaft v Dúbravke.
Okuliare mám i fotochromatické (síce majú už 3 roky), len som pozabudol, že prídem domov až v noci a zobral si štandardné slnečné.
Kde je ten padnuty strom konkretne?
Keď ideš smerom od Vydrickej nádrže pod Drieňovcom, tak tesne nad vjazdom na Cerovú dráhu. Ja si to pamätám niekde v tomto mieste, nepríjemné je to hlavne smerom dole z kopca.
Ja som tam bol cez víkend, včera sem dával fotku ll09, takže ešte áno.
alebo padol dalsi na tom istom mieste ako 23.7. co si sem daval foto?
Si trufas s malou pilkou ?
ja som nic take nenapisal