zdravim, s tymto sa niekto stretol? potreboval som vymenit paky a ked sa snazim to namontovat, tak mi tam zjavne tecie brzda - snazim sa to vyreklamovat, ale pre istotu sa pytam, ci to nemoze byt nejaka blbost? Teda, tecie to hore okolo toho velkeho srobu..
Prosím vás, mimo témy trocha, ale sem chodí veľa ľudí pravidelné. Viete mi poradiť nejaký servis v BA kde by mi skontrolovali výplet kolesa? Možno aj napnutie, či to nie je príliš. Kúpil som si minulý rok bike, najazdených nejak 2500km a strelil mi zadný špic. Tak som do dal do servisu, kde som to kupoval. Po 8-9km od výmeny a centrovania praskol ďalší špic. Tak zase výmena a zase do 10km odišiel ďalší. Nemám chuť zaplatiť znova 18€ za výmenu špice aby do 10km praskla znova. S reklamáciou určite nepochodím.
prosím vás, ak sa rozhodnem na graveli pre jednoprevodník a s reťazovou linkou terajších mtb kľúk budem spokojný, je nejaký dôvod meniť tie kľuky za cestné? čo získam tým, že to bude bližšie k rámu? resp ak by som menil, naozaj sa oplatí ísť do 172,5 alebo dokonca do 170 mm kľúk? prečo na ceste sú pri mojej výške (178cm) bežnejšie kratšie kľuky ako na mtb?
a ešte ako je to stými dropbarmi? vedel by mi niekto vysvetliť výhodu/nevýhodu dlhšieho/kratšieho reachu a prípadne veľkosti oblúka?
keď som jazdil cestu pred 30 až 20 rokmi tak toho toľko na výber nebolo a proste sme jazdili čo sme mali teraz je to celá veda
prosím vás, ak sa rozhodnem na graveli pre jednoprevodník a s reťazovou linkou terajších mtb kľúk budem spokojný, je nejaký dôvod meniť tie kľuky za cestné? čo získam tým, že to bude bližšie k rámu? resp ak by som menil, naozaj sa oplatí ísť do 172,5 alebo dokonca do 170 mm kľúk? prečo na ceste sú pri mojej výške (178cm) bežnejšie kratšie kľuky ako na mtb?
a ešte ako je to stými dropbarmi? vedel by mi niekto vysvetliť výhodu/nevýhodu dlhšieho/kratšieho reachu a prípadne veľkosti oblúka?
keď som jazdil cestu pred 30 až 20 rokmi tak toho toľko na výber nebolo a proste sme jazdili čo sme mali teraz je to celá veda
No ja mám prvýkrát 1x pohon a zatiaľ skúsenosť je takáto, reťaz mi nikdy nepadla, radenie je jednoduché, trošku nižší rozsah ale sprevodoval som to so kopcov najľahší prevod je 40x50 čo úplne stačí ako ja ceste aj v lese a po rovine sa dá ísť do cca 40kmh čo mi opäť stačí. Neviem čo myslíš reťazovou linkou ak vodítko reťaze to mám a aj to je dôvod nepadnutia reťaze.
Riadila riešim akurát aj ja a výhodu menšieho dropu vidím v tom, že nejdeš tak nízko tým pádom sa lepšie udržuje stabilita v teréne ale tiež som stále trochu ma vážkach čo by som presne chcel. S klukami ti neporadím
- ak sa rozhodnem na graveli pre jednoprevodník a s reťazovou linkou terajších mtb kľúk budem spokojný, je nejaký dôvod meniť tie kľuky za cestné?
Ak si spokojny, tak potom nie je dovod menit.
- resp ak by som menil, naozaj sa oplatí ísť do 172,5 alebo dokonca do 170 mm kľúk? prečo na ceste sú pri mojej výške (178cm) bežnejšie kratšie kľuky ako na mtb?
Na MTB prekonavas strmsi a technicky tazsi teren, a dlhsia paka tam moze byt vyhodou.
- a ešte ako je to stými dropbarmi? vedel by mi niekto vysvetliť výhodu/nevýhodu dlhšieho/kratšieho reachu a prípadne veľkosti oblúka?
kratsi reach = pohodlnejsi posed
dlhsi reach = agresivnejsi/aero posed
mensi obluk = rychlejsi presun ruk medzi hornym a dolnym uchopom, vacsia istota v technickejsich usekoch,..
user_id s tym reachom na baranoch to tak nieje a skor ide o presnejsie doladenie posedu k predstavcu podla potreby. Stale mozes mat agresivny posed aj s 60mm reachom.
ešte taká možno hlúpa otázka .. mám tam stále rovné riaditká s rohmi ... na nich mám nejaký posed. Viem potom povedať, že tá istá dĺžka predstavca mi bude vyhovovať na baranoch? alebo sa to celé zmení?
Uchop sa ti posunie od tela. Ci ti bude vyhovovat zistis az ked ho vyskusas. Moze ti vsak urcitu dlzku vyjazdu vyhovovat a potom zacat bolet sija...ale ved to uvidis. Ladenie posedu je dlhodoby proces.
rozmýšľam ... úchop hore je vlastne to isté ako na úzko na tých rovných, úchop na pákach je cca to isté ako na rohoch len je to užšie, a spodný naozaj len uvidím každopádne kúpim len lacný predstavec, keďže doma nemám žiaden voľný 31,8 predstavec na skúšanie.
no nechám to už tak a po dovolenkách v septembri začnem nové kolo špekulovania
Uchop na pakach by si praveze mal kvoli ergonomii mat na sirku ramien, aby si pohodlne dociahol na ovladanie a je tam najmensie riziko dalsich bolesti, napr. krku.
Uchop na pakach na sirku ramien plati na cestaku. Na gravel sa zvykne volit o cislo sirsie. Cize ak ma niekto na cestaku 42cm riaditka, na gravel by som volil 44cm.
Praveze vobec, ak tak si tam dat nieco s adekvatnym flareom dolu, ale nerozsirovat vrch. Zhodou oklnosti som testovacku 3T mal na 44cm a velmi rychlo ma zacal boliet krk, s cim som problemy pri 40cm nikdy nemal. Posed na nom bol kratsi ako vozim teraz na mojom. A sirku flareu by som tiez riesil podla toho ako je konstruovany ram, ak na kratsie predstavce, tak vklude vacsi uhol ak na dlhsie tak mensi uhol. Nema to byt mtb
Pekné video o fittingu riaditok je tu Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down. Tiež mám na svojom gravel bicykli 44 od "výroby" a pokukujem o niečom užšom s vyosenými baranmi.
Tak 44 vs 40 je uz dost velky rozdiel. Na cestaku mam 42, na gravel monstercrosse 44cm a nic ma neboli ani po 130km. Flare na baranoch je 24 stupnov. Netreba zabudat ze vdaka flare smeruju paky trochu dnu a teda sirsie barany o 2cm nemusia byt pre telo sokovy skok.
Pekne video. Vzdy som si myslel ze mam dost siroke ramena aj ked posledne roky nie som zas tak osvaleny. Kazdopadne podla toho co som sa snazil odmerat od kosti po kost tak by som mal mat nejake 400-420 siroke dropbars.
Čaute myslíte že by toto mohlo byť na reklamáciu ? Som sa čudoval čo strácam tlak a dnes pri umývaní na mňa toto vykuklo 😅
Nájazd cca 600km cca mesiac od prerobenia na bezduse a výmene plášťov
Moc si drhol patky, tak sa necuduj, ved si ich zodral
Ale k veci. Ja ked stracam tlak, nemam to sice casovo odsledovane, no vtedy viem, ze chyba tmel. Takze dolej a malo by sa to vyriesit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
keď som jazdil cestu pred 30 až 20 rokmi tak toho toľko na výber nebolo a proste sme jazdili čo sme mali
keď som jazdil cestu pred 30 až 20 rokmi tak toho toľko na výber nebolo a proste sme jazdili čo sme mali
No ja mám prvýkrát 1x pohon a zatiaľ skúsenosť je takáto, reťaz mi nikdy nepadla, radenie je jednoduché, trošku nižší rozsah ale sprevodoval som to so kopcov najľahší prevod je 40x50 čo úplne stačí ako ja ceste aj v lese a po rovine sa dá ísť do cca 40kmh čo mi opäť stačí. Neviem čo myslíš reťazovou linkou ak vodítko reťaze to mám a aj to je dôvod nepadnutia reťaze.
Riadila riešim akurát aj ja a výhodu menšieho dropu vidím v tom, že nejdeš tak nízko tým pádom sa lepšie udržuje stabilita v teréne ale tiež som stále trochu ma vážkach čo by som presne chcel. S klukami ti neporadím
- ak sa rozhodnem na graveli pre jednoprevodník a s reťazovou linkou terajších mtb kľúk budem spokojný, je nejaký dôvod meniť tie kľuky za cestné?
Ak si spokojny, tak potom nie je dovod menit.
- resp ak by som menil, naozaj sa oplatí ísť do 172,5 alebo dokonca do 170 mm kľúk? prečo na ceste sú pri mojej výške (178cm) bežnejšie kratšie kľuky ako na mtb?
Na MTB prekonavas strmsi a technicky tazsi teren, a dlhsia paka tam moze byt vyhodou.
- a ešte ako je to stými dropbarmi? vedel by mi niekto vysvetliť výhodu/nevýhodu dlhšieho/kratšieho reachu a prípadne veľkosti oblúka?
kratsi reach = pohodlnejsi posed
dlhsi reach = agresivnejsi/aero posed
mensi obluk = rychlejsi presun ruk medzi hornym a dolnym uchopom, vacsia istota v technickejsich usekoch,..
no nechám to už tak a po dovolenkách v septembri začnem nové kolo špekulovania
Nájazd cca 600km cca mesiac od prerobenia na bezduse a výmene plášťov
Ale k veci. Ja ked stracam tlak, nemam to sice casovo odsledovane, no vtedy viem, ze chyba tmel. Takze dolej a malo by sa to vyriesit.