Prečo si myslíš, že nie? Väčšia medzera na platničkách je dosiahnutá na prasiatku. Úpravou kanálikov pre brzdové médium môže byť dosiahnuté "sprevodovanie" tak, aby na rovnaký pohyb páky vykonali piesty o niečo dlhšiu dráhu tam a späť.
Ja myslím, že na sprevodovanie v hydraulike má vplyv len pomer plôch piestov, nie tvar a prierez hadíc a kanálikov. Servo wave mení prepákovanie páky voči piestu v duale, že na začiatku ide piest rýchlešie a postupne spomalí
...prierez hadic je tu irelevantny ak sa nemylim...
h1 x S1 = h2 x S2 - ak sa uvazuje idealna kvapalina (teda ze je nestlacitelna)
zdvih na pake x plocha piesta paky = 2-nasobok zdvihu piesta v strmeni x plocha piesta v strmeni
Co keby ste tie fyzikalne uvahy riesili niekde inde stale mi chodia notifikacie, ze si konecne pozriem nejaky bike a tu sa riesia veci stale mimo temu.
Pridám pár postrehov po dvoch rokoch používania. Prvá jazda bola plná pocitov od rozpakov až po sklamanie a končila sa myšlienkov asi to radšej predám. Len sa začala korona a bicykle neboli. Aj toto Colnago bola náhoda. Nemám žiadny vzťah k tejto značke. Hľadal som len niečo s modernou geometriou Canyon Ultimate je už mierne za zenitom a Specialized som nechcel. Bol dostupny v dobrej cene a prišiel v balíku z Litvy. Presadnúť naň s Canyonu Ultimate bolo ako vymeniť osobné auto za autobus. Ultimate je oproti tomuto hravý a točivý bicykel. Porovnanie s Canyonom. Lepšie pohodlie, áno je, ale sú tam 28 bezdušáky. Rám je tuhý nekrúti sa. Predné koleso v stoji áno, cinká kotúčik. Akcelerácia v kopci pocitovo horšia ,Ultimate mal o kilo menej Campu a Eurusy čo sú dosť ľahké kolesá. Aerodynamika je asi najvätšie zlepšenie. Keď sa spustím na voľno (Stúpanie za Červeným krížom) maximálka na Ultimate 62 km/h Colnago 70 km/h. Dobre to cítiť aj pri rýchlostiach nad 40 km/h keď pravidelný spolujazdec za mňou vždy uvisel teraz sa mu to už nedarí. Dokážem isť v tej rýchlosti dlhšie, potrebujem na to menej wattov. A o to vlastne ide
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
h1 x S1 = h2 x S2 - ak sa uvazuje idealna kvapalina (teda ze je nestlacitelna)
zdvih na pake x plocha piesta paky = 2-nasobok zdvihu piesta v strmeni x plocha piesta v strmeni
Presne to myslím. Presúva sa objem kvapaliny, ktorý je rovnaký. Čo s tým má hadica?
Rovnako mozme uvazovat aj s roztaznostou hadic pri raste tlaku.
Nic to vsak nemeni na povodnej myslienke.
https://www.mtbiker.sk/foto/636757/22604_galeria-nasich-cestakov_62b60316a6c17jpg.html
Sériovka, jediné čo som menil boli kolesá a kazeta ?.
Tak zjavne nie je zvyknutý na vysoké ráfy na graveli... Je pravda, že zas až tak často ich vidieť nie je... Ale aj ja ich mám