Ahojte všetci. Minulý rok to bol 1. rok čo som jazdil na bicykli viac ako obvykle. Teraz v zime som si kúpil Meridu S- Presso 300 fitnees bicykele. Vôbec sa do toho nerozumiem, ale chcel by som si kôpiť nejaké tretry. Na internete som videl nejaké s podrážkou podobnou kopačkám, cestné s hladkou podrážkou-neviem ako to sedí v pedáloch. A ešte som videl nejaké návleky na tretry, čo je to zač? Jazdiť chcem len po asfaltke. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
No pokiaľ chce pretekať, tak určite nie ..je to mäkké ako ho. ..ja som si kúpil také Shimano a idem kupovať nové tretry..však to je ako keby som sa bicykloval v teniskách
Asi ste ma tu moc nepochopili chlapi . Ja nehladam obuv na turistiku s bikom. Pytam sa ci sa v tom alebo onom da chodit aj po sutroch a vymytych usekoch od tazby nakolko tu u nas moc vrcholov bez tlacenia neni takze... Nehladam vychadzkovu obuv ale tvrde tretry v ktorych sa nezabijem pri vystupovani alebo schadzani po nezjazdnom terene
Takto pochodíš v tom niečo no grip nečakaj neviem aký. Zničís ich rýchlejšie tým chodením, poviem príklad, normálne by vydržali, 3-4 roky chodením tak dve sezóny max dávam tomu z vlastnej skúsenosti, no beriem to ako spotrebák aj nové budú s karbónovou podrážkou, zvažoval som tiež tieto dva modely, no ostávam asi u scott
mam Northwave Razer, ktore maju dost tvrdu podrazku a chodim v nich v pohode. ved su to MTB tretry a su robene aj na chodzu. nie kilometre, ale desiatky v pohode a yvladli by aj stovky metrov, no nebude to pohodlne. no ziadny problem. problem moze nastat ak clovek kupi pretekarske lahke tretry, tak tie by sa mohli lahsie zodrat. inac nevidim problem chodit aj v karbon podrazke, samozrejme v ramci presunu, alebo nudze
Caute zabijaci, potrebujem poradit s vyberom cestnych tretier, trochu som strateny, chcel by som urcite BOA system a aby boli spevnene na pate (mam problem aj pri bezeckych so stabilitou clenka)
Chystám sa prvýkrát kúpiť tretry. Je pravda, že sa majú kupovať o číslo väčšie než botasky? Obyčajne nosím 44, takže tretry treba 45? Išlo by pravdepodobne o Shimano SHXC300
Chystám sa prvýkrát kúpiť tretry. Je pravda, že sa majú kupovať o číslo väčšie než botasky? Obyčajne nosím 44, takže tretry treba 45? Išlo by pravdepodobne o Shimano SHXC300
tak neviem, ja mam nohu 44, letne tretry mam 44, zimne mam 45. je pravda, ze tie 44ky, hlavne karbonove su na tesno, ale to som si myslel, ze je by dizajn aby v tom bola noha pevna a neposuvala sa hore dole pri sliapani hoc aj o mm. myslim, ze sa hovori, ze to zavisi aj od znacky, ja mam northwave. tusim pri shimane sa tu castejsie spomina, ze treba vacsie. a tiez som si vsimol, ze niektore znacky maju napr 44 a potom 44,5 alebo 44 2/3. tak mozno aj v tom je rozdiel
no ja som pár dní dozadu kupoval presne tieto isté a musel som ich vrátiť. bežne mám 48 - adidas napr. (ale aj 47 niektoré topánky) a tieto tretry 49 mi boli malé.
Ano, vo vseobecnosti Shimana o cislo vacsie ako beznu obuv. Avsak netreba to prehanat a nemusi to byt pravidlo, ja mam bezne adifasky 43-43 1/3 a shimana mam 43. V mierne hrubsej ponozke to uz trochu citit, ale stale v pohode. Mal som aj 44 v minulosti a boli dost velke. backyfx urcite by som volil tie XCM, je to take klasicke prevedie mtb tretry, obdoba shimanam a pod. v ktorych sa da relativne v pohode kracat/prejst nejaky usek. Tie XC vyzeraju byt cisto na nasadnutie na bike a vysadnutie na startovej ciare a nic medzi tym, mozno prejst a objednat pivo od stojanu na biky Ono aj ten nazov to ciastocne prezradza, XC-XC, XCM-maraton, kde k tlaceniu moze prist...
Lenze Adidas ma totalne posunute cislovanie smerom hore. Mam Reebok 42-ky , ktore beriem ako velkost beznej obuvi aj co sa velkosti v cm tyka, no Adidas som musel az brat 43-1/3, ci tak nejak.
Takze najlepsie sa riadit velkostou v cm.
no ako ktore asi, mam niky ktore su 46, adidas terex 46 1/3 a ine adidas volnocasove 45ky, tom tailor 45, asics 46 2/3, shimano M089 46,5, shimano XC700 45,5, garmont 47, northwave 47, pearl izumi 46,
tak si vyber
Shimano ma tabuľku, sú tam cm, odmeraj len dĺžku chodidlá a dla toho
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-tretry/northwave-spider-plus-2-panske-mtb-tretry-anthra-.html
Ak teda trváš na značke, tak na chodenie vyberaj z týchto alebo ako hore dal Karol
na nejaky dlhsi turisticky vylet peso by som v tom nesiel ale ked chodim po nejakych akciach kde sa viac chodit popri biku tak neni problem
https://bike.shimano.com/cs-CZ/product/apparel-accessories/shimano/SH-XC700.html
backyfx Mne uvedene podmienky splnaju 5-10 kestrel, snad s vynimkou uplne mazlaveho blata
https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-tretry/shimano-sh-xm900-tretry-sive-.html
nasiel som zatial tieto kusky:
1 . DMT
https://www.sportservis.sk/cestne-tretry/tretry-road-dmt-kr4-cierne/#41
2. Northwave storm Carbon 2
https://www.totosport.sk/northwave-storm-carbon-2/?variantId=548290
3. Shimano RC502
https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/cestne-tretry/shimano-sh-rc502ml-panske-cestne-tretry-cierne-.html
4. Fizik R5
https://www.sportega.sk/cyklisticke-tretry-fi-zik-tempo-overcurve-r5/d173351?utm_campaign=Heureka.sk---Sport---Cyklistika---Oblecenie-a-obuv---Cyklisticke-tretry&utm_content=Fi%3Azik&utm_medium=srovnavac&utm_source=heureka.sk&utm_term=173362#173362
5. Shimano RC701
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/shimano-sh-rc701l-cierne/10769
savings Shimano SH-RC502ML tretry, čierna
od 89,99 € savings
MOC 192 €tak neviem, ja mam nohu 44, letne tretry mam 44, zimne mam 45. je pravda, ze tie 44ky, hlavne karbonove su na tesno, ale to som si myslel, ze je by dizajn aby v tom bola noha pevna a neposuvala sa hore dole pri sliapani hoc aj o mm. myslim, ze sa hovori, ze to zavisi aj od znacky, ja mam northwave. tusim pri shimane sa tu castejsie spomina, ze treba vacsie. a tiez som si vsimol, ze niektore znacky maju napr 44 a potom 44,5 alebo 44 2/3. tak mozno aj v tom je rozdiel
no ja som pár dní dozadu kupoval presne tieto isté a musel som ich vrátiť. bežne mám 48 - adidas napr. (ale aj 47 niektoré topánky) a tieto tretry 49 mi boli malé.
backyfx urcite by som volil tie XCM, je to take klasicke prevedie mtb tretry, obdoba shimanam a pod. v ktorych sa da relativne v pohode kracat/prejst nejaky usek. Tie XC vyzeraju byt cisto na nasadnutie na bike a vysadnutie na startovej ciare a nic medzi tym, mozno prejst a objednat pivo od stojanu na biky
Takze najlepsie sa riadit velkostou v cm.
tak si vyber
Shimano ma tabuľku, sú tam cm, odmeraj len dĺžku chodidlá a dla toho