btw, tie verejné popravy aka HU 1956, majú rovnako pripravené pre UA aj teraz.
temný stredovek tam ešte neskončil
Nespomínam si žeby USA niečo také na zastrašenie obyvateľstva niekedy urobili,
ak hej , sem s tým.
23.08.2022 - 22:10:29
00
Ale treba zobrať aj výpočet krajin, kde sa sr*li USA a Rusko, resp. ZSSR. USA riešili krajiny, kde by normálny človek z civilizovaného sveta nešiel žiť, kde moslimský a iný terorizmus je nástrojom denno denného vyvolávania strachu. Porovnávať napr. Irak, kde Husajn vraždil ľudí hlava nehlava, Afganistan, jednu z kolisiek medzinárodného terorizmu atď.

USA spravili množstvo chýb, ale vždy stoja na strane civilizovaného sveta, kde chcem napr. ja osobne patriť...
23.08.2022 - 22:53:27
08
Palo TT ťažko porovnávať aj to rozdelenie vplyvu po WW2 a ako to dopadlo. Východné Nemecko si to odnieslo a aj Česko, ktoré v medzivojnovom období patrilo medzi svetové ekonomiky. Vďaka tomu, veľa ľudí tvrdí, že Česko - Slovensko bolo niekde inde. To len Česko, Slovensko bolo poľnohospodárska krajina prakticky bez priemyslu. Tie 3-4 továrne v Bratislave a 1-2 v Košiciach bolo nič. Maďarsko, či Poľsko na tom boli podobne. Všetky tie ďalšie krajiny ako Rumunsko, Bulharsko atď. Čo sa týka priemyslu a infraštruktúry, stále to boli z veľkej časti agrárne štáty. Vo väčšine z nich priemyselná revolúcia prebehla až po WW2 a za cca 10-15 rokov dobehli západ, ale potom zriadenie to začalo celé brzdiť. Ak si niekto myslí, že keby nebolo komunistov, tak sme tam, kde Rakúsku, tak sa žiaľ bude mýliť. Bez komunistov by proste Slovensko vyzeralo ako tie časti Ruska z domčekmi bez kanalizácie, čo si tu z nich tak radi veľa ľudí uťahuje. Popravde, aj teraz nejak 20% obyvateľov Slovenska nemá kanalizáciu. Z tohto viac ako polovica ju mať môže, ale odmieta. Sú obce, kde je vybudovaná a pripojilo sa na ňu len pár ľudí. Po priemyselnej a infraštruktúrnej stránke komunizmus veľkej časti sovietskej sfére vplyvu pomohol, po nejakej mentálnej nepomohol. Ale aj tu treba rozlišovať. Litva, Estónsko, Lotyšsko išli veľmi hore, lebo ľudia chceli zmenu a spravili pre to niečo. Napriek Dzurindovej nepopularite, vďaka jeho vláde spravilo Slovensko obrovský krok vpred, z ktorého Fico ťažil tak 6-7 rokov a potom to začalo stagnovať a ísť do záchoda postupne. Komunizmus tu nemáme už viac ako 30 rokov. Ľudia sa sťažujú na úplatkárstvo, že vo veľkom to funguje. Reálne každý kto má auto a stará sa o neho, tak vie, či prejde, alebo neprejde cez STK/EK. Môžu ho vyhodiť na nejakej blbosti, stáva sa. Ale každý kto vie, že jeho auto neprejde, tak hneď dáva úplatok, aby to prešlo. A to nie len STK, ale ďalších XY iných častí života. Obrovské množstvo ľudí sa stretlo s úplatkami, ale koľko ľudí to nahlásilo? Mizerné množstvo. Ľudia nadávajú, že je vonku bordel. Prídu k smetiaku a je plný? Hodia to na zem. Však to mali vyniesť. Takého japonca by to ani nenapadlo. Každý národ má určitú mentalitu a prechádza nejakým vývojom. Čo vidím v okolí, Slováci vedia len nadávať, sťažovať sa a závidieť si aj rakovinu ale nič nespravia pre zmenu. Fico tu bol 12 rokov a vieme čo sa dialo. Matovič a Sulík sú kreténi. Čo som čítal diskusie, počujem ľudí, tak kopa ľudí, čo ich volila, lebo nechceli Fica by v ďalších voľbách volila Fica, alebo Pellegriniho, čo je vlastne mladší Fico. Prečo idú voliť ich divoch? Lebo Sulík a Matovič sú kreténi? Tak sa vrátim k najväčším zlodejom a mafiánom od 1.1.1993? Je tu ďalších XY strán, môžeme krúžkovať iných, aby sa tam objaja nedostali. Za toto môže mentalita národa. K demokracii sa treba dopracovať vývojom. Preto v arabských krajinách nefunguje, či v Afrike. Ľudia tam k tomu ešte nedospeli. To že zvrhnem režim, spravím voľby ešte neznamená, že tam bude demokracia.

Hazard ja súhlasím, Ukrajina je bližšie ako Afganistan. Ale pozri si zoznam najznámejších teroristov sveta z arabského sveta, ktorý sa narodili v 1970 a skôr. Boli to ľudia vycvičený CIA na boj proti sovietom. USA im dodali ešte zbrane. Po páde Sovietskeho zväzu zrazu nemali nepriateľov. Chvíľu bol pokoj, riešili sa problémy v rodných štátoch teroristov. Do útoku na dvojičky človek v západnom svete zažíval max tak domácich teroristov. 11. Septembrer to zmenil, keď pár idiotom spravilo čo spravilo a USA rozpútali na vojnu. Tam nejaký Ali v Bagdade mal možno USA na saláme, ale keď mu kvôli pár debilom zbombardovali krajinu, zabili nejakých členov rodiny, cudzí vojaci mu tam hovoria, čo môže a nemôže a je pre nich terorista, tak si povie, že prečo sa ním teda nestať?

Odporúčam dokument Husajn, najlepší nepriateľ USA. Veľmi poučné. Prípadne Panama, čo sa tam dialo. USA stoja len na svojej strane, nebuďme zase idealisti. Kde sa viedli vojny? Kde je ropa a suroviny. Keď USA odmietli nakupovať ropu od Ruska a OPEC ich poslal do zadku a potrebovali nahradiť 8% dovozu ropy, zrazu aj s Venezuelou sa dalo dohodnúť. Aj s Iránom, že sa zrušia sankcie atď. Na Filipínach určuje zahraničnú politiku USA. Marshallove ostrovy majú sľúbenú inváziu a vojenské obsadenie, ak si tam Čína začne stavať námornú základnú. Zubami nechtami sa bránia, aby boli svetovou veľmocou a len oni mohli hovoriť, čo je a nie je správne. Niekde to ide ekonomicky, niekde vojensky. Stačí si aby na menší štát uvalili USA nejaké embargo a má obrovský problém. A nemusia tam posielať vojakov.
24.08.2022 - 00:03:37
01
A toto je výsledok neúnavnej ruskej propagandy :facepalm:
24.08.2022 - 00:18:53
019
Stále zabúdam, že tu sa razí politika, buď si s nami, alebo proti nám. Jediný dobrý rus je mŕtvy rus. Ak si to dovolí niekto spochybniť, je to rusofil. Ak si dovolí niekto spochybniť svätosť USA je to rusofil. Západný svet nemá propagandu, len Rusko má propagandu.
24.08.2022 - 07:16:54
02
Nezijes v idealnom svete. V tom nasom sa nehra na dobrych a zlych, spravodlivych a diablov z pekla. Nas svet ma (alebo aspon donedavna mal) par velkych hracov, ktori su medzi sebou v neustalom konflikte (ekonomickom, informacnom a ked je najhorsie aj vojenskom) o rozsirovanie svojej sfery vplyvu a zaujmov. Male staty sa tomu mozu akurat tak prisposobit a vybrat si stranu, ktora ma pre nich najvacsi prospech a spolupracovat s krajinami v danej sfere (nie len brat benefity a ignorovat povinnosti). A moznost vyberu tiez zdaleka nie je samozrejmost, my budme radi, ze sme ju historicky vobec mali.

Mozes to hrat na neutralitu, ako pises, ale v momente, ked pojde do tuheho, zostanes sam. A to nechces...tak si vyber, ci ti je blizsia ruska sfera vplyvu alebo americka. Alebo ani jedna a len si pockas, kedy ta niekto obsadi, pretoze ubranit sa nemas sancu. Ja tiez zdaleka nie som clovek slepo obdivujuci USA a ich zahranicnu politiku. Ak si mam ale vybrat, do ktoreho bloku chcem patrit, nevaham ani sekundu.
24.08.2022 - 07:36:01
222
Srsen napísal:
A toto je výsledok neúnavnej ruskej propagandy :facepalm:

Presne si to vystihol.

Mňa hlavne dostala táto veta.
"Bez komunistov by proste Slovensko vyzeralo ako tie časti Ruska z domčekmi bez kanalizácie, čo si tu z nich tak radi veľa ľudí uťahuje."

Jano1987
Dokonca aj fašouni už začali akceptovať nejaké fakty a Ty ich máš tiež veľa v hlave ale žiaľ úplne zle vyhodnotené a to aj napriek maximálnej trpezlivosti oponentov.
..................
Ber to tak že svätí neexistujú a vyberáme si menšie zlo ktoré trpezlivo vylepšujeme ale mafia sa vylepšiť nedá na rozdiel od policajtov.


Naposledy upravil eCT81 dňa 24.08.2022 - 07:47:01, celkovo upravené 1 krát.

24.08.2022 - 07:38:47
01
Ja keby si mam napriklad vybrat stranu za ktoru by som bojoval, take jedine rus! Vzdal by som sa, a do zajatia radsej do tepla na Guantanamo ako na Sibir :) to bol pokus o vtip samozrejme…
24.08.2022 - 07:41:24
01
Jano1987 napísal:
Stále zabúdam, že tu sa razí politika, buď si s nami, alebo proti nám. Jediný dobrý rus je mŕtvy rus. Ak si to dovolí niekto spochybniť, je to rusofil. Ak si dovolí niekto spochybniť svätosť USA je to rusofil. Západný svet nemá propagandu, len Rusko má propagandu.

Ale my si uvedomujeme, že svet nie je čiernobiely nemusíš nás na tom upozorňovať kadejakými príspevkami s pravopisnými chybami a odkazmi na TV dokumenty (ktoré naozaj nie sú dôkazom vzdelanosti a pochopením realií).
Nemá zmysel Ti niečo vyvracať bod po bode, pretože Tvoja hlavička si vždy nájde ďalšie ALE a iný AČOHENTIZMUS.

Pri konfliktoch si spravidla vybrať stranu musíš. nemôžeš si sedieť len tak na riťke a myslieť si, že sa to vyrieši samo a Ty nikoho neurazíš.

Ešte raz. Bavíme sa tu posledné mesiace o situácii na Ukrajine. Odpovedz jasne. Kto je tam podľa Teba agresor a kto napadnutý?


Naposledy upravil mikhail dňa 24.08.2022 - 08:09:12, celkovo upravené 1 krát.

24.08.2022 - 08:04:04
06
Jano1987 napísal:
Ak si niekto myslí, že keby nebolo komunistov, tak sme tam, kde Rakúsku, tak sa žiaľ bude mýliť. Bez komunistov by proste Slovensko vyzeralo ako tie časti Ruska z domčekmi bez kanalizácie, čo si tu z nich tak radi veľa ľudí uťahuje.


Akože úprimný obdiv, napísať niečo takéto a sťažovať sa, že nesúhlas vyplýva z „kto nie je s nami, je proti vám“, to je pecka (vytrieskaný slamený panák o dobrých mŕtvych Rusoch je už len bonus) ...
Toto je tak nebotyčná kravina, že normálne na ráno strácam slová - tváriť sa, že jedinou hybnou silou rozvoja našej krajiny po WWII boli len a len komunisti s podporou ZSSR v kombinácii s prevratom v roku 1948, menovou reformou 1953 a celkovým výrazne negatívnym vplyvom na smerovanie a morálku spoločnosti, to je uzáver viac ako neuveriteľný.

Jano1987 napísal:
Komunizmus tu nemáme už viac ako 30 rokov.


Tak tu by som smelo ubral pekných pár rokov. Keby bolo napísané napríklad „Ústavu s vedúcou úlohou komunistickej strany“, nepoviem ani slovo. Ale nevidím dôvod ignorovať obdobie bordelu pod vedením nádejných komunistických kádrov, ktoré našťastie prerušila anomália vo voľbách v roku 1998.
24.08.2022 - 08:08:58
110
gebula napísal:
Tak tu by som smelo ubral pekných pár rokov. Keby bolo napísané napríklad „Ústavu s vedúcou úlohou komunistickej strany“, nepoviem ani slovo. Ale nevidím dôvod ignorovať obdobie bordelu pod vedením nádejných komunistických kádrov, ktoré našťastie prerušila anomália vo voľbách v roku 1998.

V popredí viacerých slovenských strán sa stále pohybujú ľudia s komunistickou minulosťou (taký SMER je ich plný). štátne organizácie a úrady sú vedené ľudmi, ktorí boli odchovaní komunistickou ideológiou, prípadne aspoň si pričuchli k tomu ako boli tieto úrady vedené v 90-tych rokoch.

Ja stále tvrdím, že kým nevymrie (neodíde do dôchodku/nevymrie kompletná generácia, ktorá začala byť verejne činná pred 1989), tak tu k skutočnej zmene nedôjde.
24.08.2022 - 08:14:50
11
Jano1987 napísal:
Vidím, že gramatika je asi najväčší problém. Ale ospravedlňujem sa za ňu.

blbá gramatika je vlastnou sestrou blbého myslenia
24.08.2022 - 08:34:02
04
Komunizmus tu nikdy nebol, tu sa len budoval socializmus. Snazili sa ho budovat komunisti .
Len aby sa nezabudlo.
24.08.2022 - 08:51:22
02
mikhail agresor je Rusko. Spochybňoval som to niekde? Nie. Jediné čo spochybňujem je dvojaký prístup. Vybombardovať nejakú krajinu pánu bohu za chrbtom je v pohode. Výhovorka prečo je to v pohode sa vždy nájde. Mali tam pár teroristov (asi všetkých 40 miliónov obyvateľov boli teroristi), mali tam diktátora, je to niekde ďaleko, atď. Spraviť to isté a nebyť USA už v pohode nie je.

Inak info pre tých, čo im vadí moja gramatika a dávajú to do súvisu s mojou inteligenciou, či myslením. Ak raz nešťastnou náhodou vaše dieťa, či vnúča bude mať dyslexiu, dúfam že mu to budete pravidelne opakovať, že jeho úroveň jeho gramatiky odzrkadľuje úroveň jeho inteligencie, či úroveň jeho myslenia.

Edit: aby som ešte nezabudol. S myslením, že všetci čo sa dostali na úrady, či do politiky pred 89 a kým všetci tí ľudia neskončia budeme ešte dlho v análnom otvore ako národ. 60-70 rokov sa vyhovárať na pár ľudí sa nedá. Začínajú nás predbiehať štáty ako Estónsko, Litva, Lotyšsko, dokonca aj Rumunsko. Také Chorvátsko nás už dávno predbehlo a to tam stihli mať vojnu ešte k tomu.


Naposledy upravil Jano1987 dňa 24.08.2022 - 09:26:44, celkovo upravené 1 krát.

24.08.2022 - 09:21:57
00
Ja som zažil ruZku okupaciu,aj keď vtedy to bola bratská pomoc,ale prečo sa niekto čuduje že si to nechcem zopakovať.Aj rusky som sa hodne dlho učil,ale po maturite som si sľúbil že ju už nikdy nasilu používať nebudem...
24.08.2022 - 09:22:17
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up