Nie vždy a stále je potrebné chodiť do servisu.Samozrejme nie každý má k tomu vzťah, ale najdu sa určite taký ako ja čo sa učia, skúšajú, študujú...a servisujú si sami.A časom si upravia svoj "kútik" na útulnú dieľňu....vycibria si techniku a pomáhajú kamošššom
Začínal som v pivnici rodičov,ktorú som si prerobil,po svojom.....síce to vyzerá ako neporiadok, ale akurát som robil "APACHE"
Podeľte sa aj vy o vaše dielne,vylepšenia,zlešováky,alebo hoc ... len o "sersan"...
posledný komentár: 14. 9. 2025 o 8:53
A teda na veľa vecí sa to dá okolo chalupy použiť...
musim ale povedat ze som s nim spokojny a na to na co ho pouzivam mi postacuje. prevedenie je tiez kvalitne a je naozaj tichy, huci ale je isto tizsi ako vysavac.
Vyhovuje, že zaberá v dielničke menej miesta keď je takto vertikálne. Okrem bajku ho využívam aj na mnoho iných vecí - vyfukat trávu z dlažby, terasy po kosení, vyfukat kosačku od trávy, nafúkat kolesá na aute, zhodiť neúnavnemu žltochvostovi všetky pokusy o stavbu hniezda pod hrebeňom strechy, kam inak nedosiahnem, vyfukat filter z robotického vysávača.... Postupne sa ukazuje na čo všetko sa to dá pri dome využiť. Dokupil som si takúto rozdvojku https://www.alza.sk/auto/scheppach-vzduchova-rozdvojka-s-2-rychlospojkami-d4954042.htm , jednu vetvu mám v dielni, druhú som si natiahol k terase . Už teraz viem, že ked bude treba prelakovat drevo na terase, kompresor bude mať zase robotu ?
pekne z techničaku vytiahnem retiazky vyfukam do čista, namažem, filtre z vysavača, či rekuperácie vyfukam....
baloniky deťom nafukam, kolesá na kupanie nafuknem doma, ***** do kufra
na tento účel je ale potrebné hľadať kompresor s veľkým prietokom vzduchu, závisí od veľkosti rozvodu, dajme tomu tak od 16m3/hod, paradoxne tlak nie je až tak dôležitý, resp. naopak ani nesmie byť príliš veľký. ja si na to radšej každý rok kompresor požičiam, už len skladovať také hebedo mi príde ako plytvanie...
veru, razovy utahovak na prehodenie zimakov na aute je na nezaplatenie. a stoji par euro.
A aký objem vzduchu treba tou závlahou prehnať? Tak mi napadlo urobiť si na tento účel nízkotlaký vzdušník z fitlopty. 85cm lopta má 320 litrov. Nestačilo by to?
Nemám závlahu, ani nikdy som ju neprefukoval. Po tohtoročných suchách o nej uvažujem, tak ma zaujímajú takéto prevádzkové skúsenosti.
A odkedy su sucha, prestal som ca poslednych 5 rokov zalievat, setrim vodu, v auguste trava zoschne a v septembri je opat zelena. Uz som vyrastol z cias, ked som mal z travniku fetis.
Akurát, je to asi tá najdrahšia energia. Všetko, čo som mal v dielni na vzduch a bolo to možné, som zamenil za AKU a až neuveriteľné, koľko sa mi tým podarilo ušetriť.
Ako bonus, neotravuješ sa s hadicami.
čo je teda, ak správne počítam, 15,6m3/hod
sorry, neber ma ako odborníka, toto je len taká veľmi obecná a známa vec, za to som odpísal
k tvojej otázke: neviem, či a aký vzťah má objem vzdušníka k prietoku, teda či väčší vzdušník = väčší prietok. ak nie, tak väčší vzdušník nepomôže, dôležitý je ten prietok. ide o to, že ak je objem pretláčaného vzduchu v čase malý, tak vzduch len prejde kvapalinou bez toho aby ju vytlačil z potrubia.
ešte sa používa finta, že sa trysky na vetve zablokujú voči vysúvaniu, okrem poslednej (čiže celá vetva sa vytláča len cez 1 trysku) , tak sa zmenší prietok potrebný na vytlačenie vody z vetvy.