Ahojte, mám taký problém, že sa mi postupne upchávajú galuskové ventilky mliekom u bezdušákov a mám potom problém nafúkať kolesá. Neviete poradiť čo s tým? Čím by sa dali ventilky vyčistiť od mlieka? Nechce sa mi stále kupovať nové vnútra ventilku. Skúšal som nový ventilok prestrieknuť silikónovým olejom, ale moc to nepomáha, ventilok sa po čase zanesie aj tak.
Možno niečo výrobcovia vymyslia, nejaké špeci ventilky, do ktorých sa mlieko nedostane....ale myslím, že cena bude taká, že sa oplatí radšej raz za čas kúpiť obyčajné....
Parkuj bike tak, aby boli ventilky medzi siestou a deviatou hodinou, alebo siestou a tretou. To by malo pomoct proti sublimacii, zatekaniu tmelu. Ale uplne sa upchavaniu nevyhnes.
Vycistit vraj (neskusal som) idu celkom dobre izopropyl alkoholom, izopropylom. To kupis takmer v kazdej predajni s farbami.
ano, takto to robim aj ja. Ak zistim, ze mam zalepeny ventil (pri dofukani kolesa), vysrubujem vnutro ventilku, vatovou tycinkou (do usi) namocenou v izopropyl alkohole precistim telo ventilku aj samotne vnutro (od nalepeneho mlieka). Zasrubujem spat a nafukam koleso ( s kompresorom je to otazka par minut, vratane cistenia ventilku). Robim ad hoc, podla stavu ventilkov (povedzme 1x-2x za sezonu?).
Možno niečo výrobcovia vymyslia, nejaké špeci ventilky, do ktorých sa mlieko nedostane....ale myslím, že cena bude taká, že sa oplatí radšej raz za čas kúpiť obyčajné....
vymysleli uz nejaky ten rok dozadu, a cena zodpoveda usetrenym nervom - socky to nedokazu predychat a radsej budu riesit zalepene jadra
Asi mám veľké šťastie, ale za x rokov s bezdusakmi sa mi toto nikdy nestalo. Ventil po doplnení tmelu vždy precistim - ako vložku ventilu, tak aj telo. Vždy s vatovou tyčinkou a papierovou utierkou 🤷♂️
mne sa to stalo za 3 sezóny iba pri Muc-off, bratovi rovnako. mal som predtým aj Schwalbe, Mavic, čínske z aliexpressu, nejakú menej známu značku z Bike Discount - všetky bez problémov. mlieko Stans No Tubes
PS1: musím upresniť - jedná sa o vnútra ventilku (to čo sa dá vyšróbovať), tam niekde vnútri jadra ventilku, kde sa nedá ničím dostať, sa vytvoria také hrudky tmelu, ktoré bránia priechodu vzduchu pri fúkaní.
PS2: použivam NoTubes (neviem či je to dôležitá informácia alebo je to jedno...)
Tiež Stan's NoTubes tmel používam a aktuálne na fulle prednom kolese čiastočne upchatý ventilok (ťažko sa fúka resp. sfukuje, ale ešte sa dá 😁), zadné OK, ventilky Force.
Predtým na HT tuším prvý rok nebol problém, druhý sa mi zdá, že jeden ventilok sa upchával a menil som ho....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vycistit vraj (neskusal som) idu celkom dobre izopropyl alkoholom, izopropylom. To kupis takmer v kazdej predajni s farbami.
vymysleli uz nejaky ten rok dozadu, a cena zodpoveda usetrenym nervom - socky to nedokazu predychat a radsej budu riesit zalepene jadra
https://www.betamtb.com/gear/components/tested-reserve-fillmore-valves/
Zaujímavé, takže to že som prestriekával ventilky silikónovým sprejom nebol až tak zlý nápad, len to nikdy dlho nevydržalo (tak 1 - 2 mesiace).
PS2: použivam NoTubes (neviem či je to dôležitá informácia alebo je to jedno...)
Predtým na HT tuším prvý rok nebol problém, druhý sa mi zdá, že jeden ventilok sa upchával a menil som ho....
Nie vsak vzdy - nezalepi napriklad seknutu dusu.
Kludne to tam daj - staci aj menej, ako by si lial do pneumatiky. Na drobne prdy a "pomale defekty" je to dobre riesenie.