Buduci tyzden budem mat novy bike. Tak taka otazka, ako odporucate sa starat o bike, co konkretne, ako casto robit, nieco pred vyjazdom a po vyjazde, proste aby som ho po dvoch rokoch nemusel vyhadzovat:D:D
tiez som zo dvakrat bol vystriekat bike aj v rucnej autoumyvarke, ale to su take stavy, ked mna nic ine nenapadalo, proste blato a kentus vo vsetkych najmensich skarach
zaujimalo by ma, ako ostatni daju bike dokopy napr. po nejakom maratone, kde je toho blata hojne a dostane sa do vsetkych kutikov |snad viete, na co narazam...|
wapka nie je problem, ak ma dve polohy, silnejsi a sĺabsi prud, pri polovicnom stlaceni pistole je prud dostatocne slaby a zaroven ucinny na cistenie bajku, ak to nebudes smerovat priamo na loziska - tot moj nazor
Wapka je nanic... retaz to neocisti,kazetu tiez nie tak naco to je....
Najrychlejsie je zavesit bike zhodit kolesa,retaz,brzdy a poriadne zamakat z vlhkou handrou.
nj zvyk.. len ide aky mas natom posed.. mozno ak mas kratke nohy a dlhe telo tak hej.. ale zasa neviem si predstavit ako zosadas a stojis s bikom s nohami na zemi ked musis mat tak nizko sedlo.. nezavana to urazom pri zosadani?
na ceste mam este 2-3cm rezervu v rozkroku...
kokso, bol som na "ture" ale po hroznych terenoch, ako zvazali stromi, tak vsade popadane konare... a naviac som kus cesty isiel mimo chodnika/cesty, tak som ani nevedel kam idem, drzal som zhruba smer, ale dobre to dopadlo...
PS : je mozne ze aj po uz asi 30Km stale kotuce nebrzdia ?? teda brzdia ale napr, nedokazem zablokovat predne kolo a ak chcem zabrzdit tak potrewbujem dost tlacit a platnicky vydavaju suchavi zvuk miesto aby brzdili
PS2 : porovnavam z Deore 160mm hydrou na na kone fire mountain (2006)
PS3 : je to normalne resp. ako sa toho mam zbavit : uz od nova bola retaz + salter + smykac nastriekane tym teflonom, a kedze to je lepkave, tak mam teraz plnu prehadzovacku a retaz vselijakeho bordelu...
Neviem odkedy je teflon lepkavy.Podla mna ma teflon uplne ine vlaastnosti.
myslel som ten sprej, proste to je lepkave...
a ja som nikdy nevinikal pravopisom...
ja jazdim 19-ku (ta dema, ktoru som mal v podpise, najdes ju na BF v mojich bikoch) ale ked som sa postavil a slapal do kopca tak som si buuchal kolena o riditka...
dobre, uz pls nerieste "moju velkost" ( ) uz je kupena a ina nebola, hlavne ze mne sa dobre jazdi...
PS : to akoze po kazdom vyjazde musim odmastit a znova namazat retaz ??
a tu prehadzovacku mam normalne umyt, alebo sa s tym tak nesrat ?
este ma stve 1 vec : ked presmyknem z 1 na 2 tak sa mi niekedy ako keby "vzprieci" retaz a kolecko si ju vitiahne az po dolny okraj presmykaca... co s tym ? asi to necham na tu 1. prehliadku, ktora bude teraz nekedy ...
marculix ma asi namysli to konzervažné mazivo ktoré má ochrániť reťaz pred koróziou pri skladovaní ... tak tú by si mal dať z reťaze dole a namazať to niečim na reťaze
Lapierre presne na to som narážal.Pokial viem tak si písal :"uz od nova bola retaz + salter + smykac nastriekane tym teflonom" na tej retazi je od novoty taký Sh sajrajt maže to super ale chytá to každý bordel to som myslel umyť tech. benzinom tú reťaz pred prvou jazdou.Na čistenie retaze používam PEDROS Oranj Peelz a na mazenie buď PEDROS Extra Dry alebo Ice Wax a najnovšie cca 3 mesiace PEDROS Chainj.Ináč na čistenie reťaze je ok aj český Cyklostar lacný a učinný.
mno, bude to ono, ja som myslel ze ty "parchaniti" (nechcem nikoho urazit) ked povedia ze mi ho idu "doladit" a cakam tam 3/4 hodiny jak debil pozeram uz aj damske bicykle nech sa nenudim a oni mi ani "nepripravia" retaz...
PS : z cistenim retazi nemam nejake skusenosti takze :
cim to mam cistit ? mam kupit tu cisticku, alebo postaci nejaky kartac a potom "lazen" v tech. benzine ? alebo to iba najskor utret handrov a potom na to nastriekat ten benzin nech to odmasti ?
potom asi pride TF2-ka
este co si myslite o tych kotucovkach ? uz by asi mali brzdit...
mne V-čka brzdia hneď a teraz k téme čistička nie je potrebná ale nesprvíš chybu ani s ňou pokial to chceš len tak prehebnuť a potm namazať.Ak to chceš urobiť poriadne po urcitých km zaleži od prostredia v akom budeš bikovať tak miska + kartáčik na zuby a buď tech. benzin alebo pripravky čo som vyššie spomenul a potom nakvapkať na jednotlivý článok reťaze.TF a iné spraje sú fajn ale nedaju sa aplikovať na jednotlive články reťaze tak presna ako olej a ty nepotrebuješ zasrať celu reťaz a ani ju namazať ale iba jednotlive články.Ale da sa aj TF2 vystriekať do injekčnej striekačky a potom aplikovať na články na reťaze.A ešte tú reťaz treba mazať na tie články z vnutra (zo spodu) a nie z vrchu
...ked sa tyka toho prveho shimano sajrajtu tak ano ten lepi dost sprosto.Ja som to dva krat pred vyjazdom prestriekal tf dvojkou a poriadne zotrel handrou a bolo to v pohode.Nejak to proste odplavilo ten sajrajt a robim to tak po kazdej vymene retaze.
"miska + kartacik " to ju mam akoze sundat, alebo iba misku na kvapalinu pouzivanu na cistenie ?
ja viem ze blbe otazky, ale vzdy som mal iba stary bike a tam boli ine metody (vlastne on som sa ani tak nestaral...)
dik chalani za pomoc...
PS : vy brzdite ktorimi prstami ? lebo som isiel fakt po prekliate takom terene dost rychlo, a brzdil (ak sa to tak da nazvat, skor suchal) som ukazovak+prostrednik a na malicek+prstenik som fakt tazko zvladal drzat rajdy, a potom som ich mal take stuhnute ako este nikdy..
ako to riesite vy ?
takze myslite ze problem je v rotoroch pri tychto brzdach ?
ak sa to časom nevirieši, tak ježiško byy mohol priniesť SLX hzdru aspon do predu, lebo ja niesom samovrah = sa rozvažat na biku ktory nebrzdi...
PS : idem to skusit očistiť..
EDIT : aby ste boli v obraze jedna sa o tento bike
(vacsie foto najdete na *****sovy (2. odkaz v podpise) a tam to stiahnete v rozliseni 2048x1536
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zaujimalo by ma, ako ostatni daju bike dokopy napr. po nejakom maratone, kde je toho blata hojne a dostane sa do vsetkych kutikov |snad viete, na co narazam...|
Najrychlejsie je zavesit bike zhodit kolesa,retaz,brzdy a poriadne zamakat z vlhkou handrou.
na ceste mam este 2-3cm rezervu v rozkroku...
kokso, bol som na "ture" ale po hroznych terenoch, ako zvazali stromi, tak vsade popadane konare... a naviac som kus cesty isiel mimo chodnika/cesty, tak som ani nevedel kam idem, drzal som zhruba smer, ale dobre to dopadlo...
PS : je mozne ze aj po uz asi 30Km stale kotuce nebrzdia ?? teda brzdia ale napr, nedokazem zablokovat predne kolo a ak chcem zabrzdit tak potrewbujem dost tlacit a platnicky vydavaju suchavi zvuk miesto aby brzdili
PS2 : porovnavam z Deore 160mm hydrou na na kone fire mountain (2006)
PS3 : je to normalne resp. ako sa toho mam zbavit : uz od nova bola retaz + salter + smykac nastriekane tym teflonom, a kedze to je lepkave, tak mam teraz plnu prehadzovacku a retaz vselijakeho bordelu...
Neviem odkedy je teflon lepkavy.Podla mna ma teflon uplne ine vlastnosti.
Neviem odkedy je teflon lepkavy.Podla mna ma teflon uplne ine vlaastnosti.
myslel som ten sprej, proste to je lepkave...
a
ja jazdim 19-ku (ta dema, ktoru som mal v podpise, najdes ju na BF v mojich bikoch) ale ked som sa postavil a slapal do kopca tak som si buuchal kolena o riditka...
dobre, uz pls nerieste "moju velkost" (
PS : to akoze po kazdom vyjazde musim odmastit a znova namazat retaz ??
a tu prehadzovacku mam normalne umyt, alebo sa s tym tak nesrat ?
este ma stve 1 vec : ked presmyknem z 1 na 2 tak sa mi niekedy ako keby "vzprieci" retaz a kolecko si ju vitiahne az po dolny okraj presmykaca... co s tym ? asi to necham na tu 1. prehliadku, ktora bude teraz nekedy ...
PS : z cistenim retazi nemam nejake skusenosti takze :
cim to mam cistit ? mam kupit tu cisticku, alebo postaci nejaky kartac a potom "lazen" v tech. benzine ? alebo to iba najskor utret handrov a potom na to nastriekat ten benzin nech to odmasti ?
potom asi pride TF2-ka
este co si myslite o tych kotucovkach ? uz by asi mali brzdit...
a k brzdám vieš je to Tektro a tie ich rotory .. no a s Deore by som to neporovnával
> dosť bolo OT na ďaľšie rozpisovanie pohľadaj vhodnú tému
ja viem ze blbe otazky, ale vzdy som mal iba stary bike a tam boli ine metody (vlastne on som sa ani tak nestaral...)
dik chalani za pomoc...
PS : vy brzdite ktorimi prstami ? lebo som isiel fakt po prekliate takom terene dost rychlo, a brzdil (ak sa to tak da nazvat, skor suchal) som ukazovak+prostrednik a na malicek+prstenik som fakt tazko zvladal drzat rajdy, a potom som ich mal take stuhnute ako este nikdy..
ako to riesite vy ?
ak sa to časom nevirieši, tak ježiško byy mohol priniesť SLX hzdru aspon do predu, lebo ja niesom samovrah = sa rozvažat na biku ktory nebrzdi...
PS : idem to skusit očistiť..
EDIT : aby ste boli v obraze jedna sa o tento bike
(vacsie foto najdete na *****sovy (2. odkaz v podpise) a tam to stiahnete v rozliseni 2048x1536