Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Tak asi keď smirgloval, nejaká hrdza tam bola. Často sa na plechoch stáva, že hrdza spôsobí netesnost po okrajoch disku, keďže ten je vystavený vonkajším vplyvom. Na druhej strane, keď to videl pri prezuvani, mal to rovno kefou "ošetriť" a upozorniť ťa na to, že sa môže stať, že to pustí.
Ano, kedysi sa tiez pouzivali duse dnes je to uz takmer nemyslitelne, ale sem tam to niekto takto riesi...dnes v takom pripade velmi zalezi od toho, ci je vobec nejaka dusa v dobrom rozmere dostupna.
No ved to nic, sak aj na zigach a embeckach boli 13" a pouzivali sa duse moj otec robi s pneumatikami 25 rokov, ale duse do kolies osobnych aut zhanal len vynimocne. Skor do traktorovych, do nejakych pidi vozikovych kolies a podobne...
Najlepsie bolo ked som dostal nejaky defekt a mechanik riesil ze ci to bude opravovat. Ze nech pozriem co stoji nova guma. Boli to nejake matadorky stela MPnieco. Volam mu ze 19 eur 😁 tak sa len zasmial a povedal nech kupim pneumatiku ze toto sa neoplati ani lepit 😄
Hej prezutie 18" 60€ (120€ za rok) len taky fukot. Aj som spekuloval, ze kupim disky, ale zase aby to aj trochu vyzeralo, tak su drahe ako fras, plus este nejaka speci roztec na Megane GT... A ani by sa to neoplatilo, lebo prehodenie kolies tiez nieco stoji..., plus neviem ake su tam senzory tlaku. No zlaty Favorit...
Prvy rok (alebo 2) som prezuval gumy, potom ma to prestalo bavit, kupil som disky a prehadzoval ich sam, Poslednych 5 rokov nic neriesim, obul som celorocky (Michelin Crossclimate) a mam pokoj. Prave teraz kupujem nove auto, takze 1. krok bude obut znovu celorocky.
Ano, ja som prehadzoval na rucnom heveri bud v garazi vo firme alebo doma, predtym na ulici pred bytovkou. Ale ako som pisal, autom (uz) nejazdim ako blazon, km vela neurobim, tak nevidim dovod prezuvat letne/zimne.
Cize mas aj momentak na auto asi. Alebo mal si.
Ja som zvazoval druhe kolesa na zimu ale letne elektrony su len 15tky co by sa skor hodilo na zimu a na leto vacsie ale ked som to tak ratal tak som skoncil s tym ze a ved na co vlastne? Na tych par tisic rocne? Kaslat na to ?
Ja si prehadzujem kolesa na dvore asi od mojej 18ky dodnes a nikdy som momentak na kolesa nepouzil. Nikdy som zavit nestrhol, ani sa mi nepovolili skrutky.
Sesulak To zalezi od auta (automobilky) ak mas priame meranie TPMS senzory v kolesach musia byt nakodovane / naprogramovane pre dane auto. Niektore typy aut si vedia same zdetegovat / sparovat nakodovane snimace do riadaciej jednotky, u inych sa musia zapisat "rucne" ako v mojom pripade. Potom uz len staci prehadzovat sady kolies. Ak skape bateria v snimacoch znova ten kolotoc. Kolesa je zaklad mat spravne vyvazene...
Momentak sa používa pri utahovani kolies skôr zato, že keď si servisak nastaví pneumaticky razovy utahovak na trojku, tak potom povolis skrutku akurát tak s metrovou tyčou a to nie je veľmi príjemné, keď napr. dostaneš defekt. U nás sa vždy dotahuje najnižším momentom pištoľou a následne sa doladi momentovym kľúčom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som to mal tiež... Dali dušu a hotovo
Hej prezutie 18" 60€ (120€ za rok) len taky fukot. Aj som spekuloval, ze kupim disky, ale zase aby to aj trochu vyzeralo, tak su drahe ako fras, plus este nejaka speci roztec na Megane GT... A ani by sa to neoplatilo, lebo prehodenie kolies tiez nieco stoji..., plus neviem ake su tam senzory tlaku. No zlaty Favorit...
Prvy rok (alebo 2) som prezuval gumy, potom ma to prestalo bavit, kupil som disky a prehadzoval ich sam, Poslednych 5 rokov nic neriesim, obul som celorocky (Michelin Crossclimate) a mam pokoj. Prave teraz kupujem nove auto, takze 1. krok bude obut znovu celorocky.
Ja som zvazoval druhe kolesa na zimu ale letne elektrony su len 15tky co by sa skor hodilo na zimu a na leto vacsie ale ked som to tak ratal tak som skoncil s tym ze a ved na co vlastne? Na tych par tisic rocne? Kaslat na to ?