Ja nepochopím ako môžu poslať na slobodu niekoho, komu hrozí doživotie...
Keby to bol iný skutok kde by obžalovaný mohol dokázať svoju nevinu, tak sa dá pochopiť že ho stíhajú na slobode...
07.10.2022 - 16:50:43
02
dnes som počúval nového ministra spravodlivosti, jasne povedal, že doživotie je len mokrý sen niekoho
a vlastne nástroj na rozdúchavanie vášni, právne vraj nobstojí
07.10.2022 - 17:30:32
01
Tak pri jeho veku aj ta 25ka by bola realne dozivotie
07.10.2022 - 17:35:06
03
https://twitter.com/russiansupr/status/1578139000493285376
Zaujimavy rozhovor UA vojaka so zranenym rusakom, ktoremu paradoxne pomaha, aj ked ten evidentne klame, ze je zdravotnik.
Inak v polke videa, ked ho ziada, aby ho dorazil sa mi zda, ze donho streli, ale cez titulky to nie je vidiet dobre.
07.10.2022 - 18:22:28
00
flegko tu máš k tomu CZ prepis https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1578291465607733248?s=46&t=BtFyxyjyVjdedoKb3u19IA
07.10.2022 - 18:35:56
01
Aha on vystrelil nad neho...to mi nebolo jasne.
07.10.2022 - 18:41:48
00
Ten ožratý vrah by si mal pozrieť film sedem životov a inšpirovať sa ním. Potom by som aj uveril ze to skutočne oľutoval. Samozrejme nie som šťastný z toho co sa stalo v inom prípade, keď prorusky (kto videl rozhovor v TV s nim po nehode pochopí) hlupák zrazil mladú rodinu na prechode, ale tu je krásne vidieť ako to na Slovensku funguje. Našu krajinu mám rád, ale neviem dokedy... Dokedy sa raz nezoberiem niekde na samotu kde nebudem platiť koncesionárske poplatky a budem pozerať len na netflix a budem sa radšej tváriť ze dianie v tejto spoločnosti sa ma netýka. Keď si uvedomím koľko mojich známych fandia rusom začínam si myslieť ze tu nemám čo robiť. Ak nejaký 60 a viac ročný človek povie ze fandí rusom, okej priviem oči a otočím tému, ale koľko 30 a viac ročných v mojom okolí začne vravieť ze Ukrajina je nacistický štát.... Už nemám síl im niečo vysvetľovať. Hej pomiešal som dve rozdielne problémy, ale nerád sa takto verejne vyjadrujem, ale toto mi už nedalo.
07.10.2022 - 18:50:38
011
sss5xxx citim to uplne rovnako a u nas na vychode je to este horsie, ako napr v zapadnych castiach. 30rocny sukmenovec ktory celu strednu prechlastal, nedokaze sa zamestnat nakolko uz ma aj nejaky zaznam mi povie jak bolo fasa za komunistov, lebo jeho oco tiez chlastal a este dostal byt zadarmo. a potom sa ma opyta ci nemame nieco volne.
07.10.2022 - 19:00:44
02
valeceksom dosť hneval keď nás na východe označovali ako za "hlupakov" vo veciach ako sú voľby, alebo iné vo verejnom záujme veci, ale teraz vidím ze na tom niečo pravdy bude. Nechcem pausalizovat samozrejme, lebo zovšeobecnovanie nás dostalo tam kde sme. Na druhu stranu si musíme uvedomiť, že je to spôsobené "chudobou" tu je pre väčšinu ľudí zvýšenie základných nákladov na život aj o 50 € existenčny problém.
07.10.2022 - 19:12:36
00
Ešte k tomu Dědečkovi. V enku to napísali za mňa:

tl;dr

Namiesto „dobrých“ rád Dědečkovi sa zamyslime, čo môže urobiť každý z nás.
Dušan Dědeček, ktorý svojou arogantnou jazdou pod vplyvom alkoholu zabil na zastávke na Zochovej ulici v Bratislave päť ľudí a ďalších zranil, bude minimálne do budúceho týždňa na slobode. Presne o týždeň totiž bude krajský súd rozhodovať o tom, či sa stotožní s verdiktom okresného súdu alebo ho odmietne.

Okresný súd nevyhovel žiadosti prokurátora nechať Dědečka v útekovej a preventívnej väzbe. Prokurátor sa odvolal, uvidíme, čo bude.

Je zrejmé, že nastalo pobúrenie verejnosti, lebo dôvodov naň je veľa: tragédia piatich rodín, bolesť zranených, opitosť, fakt, že Dědeček je funkcionár a po nehode sa správal ako načapaný papaláš z Hornej Dolnej, a aj fakt, že za posledné roky sa viackrát dopustil dopravných priestupkov.

A zafungovať mohla aj skratka, že kombinácia hrozby vysokého trestu a toho, že niekto nie je práve chudobný ako kostolná myš a teoreticky má aj nejaké kontakty vonku, ho povedie rovno k úteku.

Všetko jednoducho vyzeralo tak, že by mal ísť ešte pred procesom sedieť, až by bol čierny. Keď sa potom ešte rozšírila správa, že sudkyňa v Čadci poslala do preventívnej väzby vodiča, ktorý začiatkom týždňa takisto opitý zrazil matku a dve maloleté deti, mal to byť ďalší dôkaz, že Dědeček má protekciu.

Teraz trochu faktov: podľa zistení denníka SME bol obvinený z Čadce už 12-krát trestaný, viackrát mu zobrali vodičský preukaz a súdu ani nebol schopný predložiť adresu trvalého pobytu či mobil, na ktorých by bol zastihnuteľný.

Ešte raz zopakujme, že v Bratislave ani v Čadci sa nerozhodovalo o vine, obaja muži pôjdu pred súdy, ktoré, dúfajme, budú rozhodovať nezaujato a striktne podľa litery zákona.

Upokojme sa. Zarážajúce – aj keď po rôznych skúsenostiach so studnicou internetovej expertízy a moralizovania asi nie prekvapujúce – je nielen to, ako sa mnohí vyznajú v Trestnom poriadku aj zákone, ale hneď by aj vedeli s Dědečkom urobiť poriadky.

Dokonca aj ľudia, čo si na sociálne siete nedávajú len mačičky, ale sú relevantnými glosátormi, Dědečkovi, ktorý medzitým poprosil rodiny obetí o odpustenie, radili, aby dni na slobode využil na to, aby „to vyriešil za súdy“.

Čo ich k tomu vedie, nevedno, ale prekračuje to civilizačné čiary aj čiary toho, čo je hlavným náboženským vyznaním na Slovensku.

Je možné, že je to hnev, strach, frustrácia, falošná empatia, lebo to, čo sa teraz odohráva v piatich najviac zasiahnutých rodinách, sa naozaj nedá precítiť

S týmito emóciami sa dá pracovať aj inak ako len tak, že výsledkom bude nenávisť a ďalšia bolesť. Navyše zmarené životy už nič nevráti.

Mohli by sme to ako ľudia aj spoločnosť skúsiť inak. Napríklad už nebyť pasívni a zasiahnuť (aj za cenu konfliktu), keď niekto evidentne pod vplyvom sadá do auta, necítiť sa ako „brzda“, keď sa nesmejeme na „veselých príhodách“ s nafúkaním pri policajnej kontrole, učiť svoje deti, že legálne aj nelegálne drogy z nás robia osoby nespôsobilé viesť dopravný prostriedok, a netváriť sa, že u nás je taká obyčaj jazdiť bezohľadne a bez rešpektu k predpisom, vlastnému životu aj životu druhých vrátane našich najbližších.
07.10.2022 - 19:32:19
212
K Dedeckovi...prave som cital o nom clanok...tusim na cas.sk to bolo.
Beriem spat, ze nevidim dovody vazby, uz ich vidim.
Debil sa kajal pred kamerami, pretoze mu to poradil advokat Filo...kto chce nech si pozrie koho a kedy zastupoval.
To by som este bral, divadielko...ale ok.
Ale co uz neberiem su jeho nasledovne vyroky:
- nepamatam sa, zeby som bol po nehode arogantny na niekoho
- naopak si pamatam, ze ma po nehode bili
- nebol som schopny poslat list rodinam lebo som v zlom psychickom stave
- rano prisiel za mnou syn s vnuckou, dal som si dva pohariky rumu lebo mne rum nechuti a potom siel do prace.


Jedno klamstvo za druhym, vidiet tam za tym pracu Fila a naopak nevidiet tam ziadnu uprimnu lutost. Uz si pripravuje obranu, zakomponoval tam svoju vnucku do toho, pil samozrejme malo, tie promile vyskocili lebo anomalia a on je vlastne fajn chalan, to dav ho chcel po nehode zlyncovat.
Du blejt velebnosti a dufam, ze odvolanie prokuratorovi vyjde.
07.10.2022 - 19:47:12
06
presne som to pocuval, a prislo mi to nejake neuprimne, hrane, viac lutuje seba, a jasne ze kopec klamstiev co si uviedol, este sa cudujem, ze do toho nezakomponoval nejaky zdravotny problem, alebo technicky, ze auto zrychlilo same
07.10.2022 - 20:59:34
00
Standard som v podstate ani neregistroval. Zaujal ale prekvapivo dobry clanok,co sem linkol dotm. Posielal som naspat "alternativnym", co mi linkovali ine clanky odtial. Ci slovensky trh uzivi dalsie konzervativne medium, mi napadlo hned. Zda sa, ze penazi maju dost. Otazka je odkial... Nielen o financovani standardu:
https://dennikn.sk/3040566/nunezov-a-daniskov-web-bez-povolenia-skopiroval-dizajn-svajciarskych-novin-len-sme-sa-inspirovali-brania-sa/?cst=abdd2008359d88721dfeb262251c0b0c6d841659
(uz zaciatok jeho rozvoja je klasicka vychodna kultura - kradez dizajnu).
07.10.2022 - 22:19:29
02
Štandard som zaregistroval včera. Ponúkol mi ho asi Google. Čo som zistil, majiteľ je bývalý režisér relácií pre náročného diváka. Redaktori sú taká všehochuť. Od Pravdy po Postoj a dokonca aj ďalej. Čítal som tam pár dobrých článkov podľa mňa. Niektoré články mi pripomínali Hlavné správy, ale písané inteligentnejším štýlom. Zatiaľ na to nemám názor. Ale fungujú relatívne dlho.
07.10.2022 - 23:40:30
00
este stiham?

https://blog.sme.sk/valchar/politika/vsetko-najlepsie-k-narodeninam-vladimir-vladimirovic
07.10.2022 - 23:50:54
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up