Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Pani dnes som sa so zenou po zotmeni isiel prejst zo Zelenenj stuodnicky po cervenej TZ smerom ku Slivovi. Isli sme vedla seba neosvetleny ja v ciernom zena v hnedom, ako nermalni turisti. Teda nemali sme maskace cize asi nas bolo stale este prilis dobre vidiet ale nemozeme byt dokonali. Naraz sa oproti nam necakane ruti cyklista ocividne endurak (fullface prilba) so svotlom, ktore sme videli na min 200m sokujucou rychlostou mozno aj 15km/h. Uhli sme obja na bok z chodnika este skor ako si nas vsimol a on nezastavil, nezrazil nas a ani nam nedal prednost. Dokonca aj ked sme boli chodci na TZ a isli do kopca. Ked som ho pozdarvil sokovane na mna pozrel, ako ze co ty luza chodecka ma oslovujes a bez slova pokracoval.
Som z toho nejaky zmateny. Patri to skor do skusenosti s chodcami? Vsetci sme porusili zakon, bonton, kodex a napriek tomu sa nikomu nic nestalo, nedoslo ku konfliktu, ziadne vykrikovanie nadavak, nikto nikomu nechcel dat cez papulu a nikto si nepokazil den. Co sme urobili zle ?
PS: Zdravite ako chodci bikerov v lese ? Pozeraju tiez na vas ako na debila ? Ja sa citim ako biker, aj ked nemam bike zo sebou. Mal by som nosit aspon prilbu, nech na mna tolko nezazeraju a dojde im, ze mozno nie som v lese proti nim, ked nie som na biku ? To iste zazivam, ked pozdravim cyklistu a sedim v aute, ak nemam bike na streche, tiez pozera ako by som si z neho srandu robil. nie je to divne ? Asi by som mal prestat vnasat cyklistom do myslenia take soky.
Na biku zdravim kazdeho chodca, a kazdemu dakujem, cize keby ma pozdravil chodec, vobec by ma to neprekvapilo. Povazujem to za zaklad slusnosti. Les je plny bikerov, ktory sa mi neodzdravia, ktori nepodakuju ked ich pustis. Asi si len narazil na jedneho z tych premotivovanych machrov bez spravania.
Co sa tyka viditelnosti, mozno by stacilo mat na ruke aspon nejaky ten reflexny pasik, a to je apel na vsetkych chodcov a bezcov hlavne na cyklo cestach. Lebo 95% z nich sa ti vynori pred bikom na poslednu chvilu.
...
Co sa tyka viditelnosti, mozno by stacilo mat na ruke aspon nejaky ten reflexny pasik, a to je apel na vsetkych chodcov a bezcov hlavne na cyklo cestach. Lebo 95% z nich sa ti vynori pred bikom na poslednu chvilu.
No to je prave ta vec, ked chodim do lesa ako turista netuzim byt viditelny a je pre mna ovela lahsie sa vyhnut niecomu co pocut a vidiet z daleka (biku zo svetlom) ako cakat ze sa on vyhne mne. Viem, ze som skoro neviditelny, tak sa chovam podla toho. Dovod na vyse zmenit legislativu/bonton na nieco trocha viac pri zmysloch.
scarinko Aj aj na biku zdravim chodcov. Aj pre to ze mam pocit, ze im tam vadim, tak aby boli menej podrazdeny mojou pritomnostou a ked mi nebodaj uhnu, tak aj srdene podakujem. Len opacne som to nikdy ani nezazil, ani som na to nemal nikdy normalnu rakciu.
Ked pozdravim ako chodec, proste vzdy biker pozera, ze ci nieco chem, ci ma ma poznat, alebo ci som kkt. Ine z toho pohladu neviem vycitat a neodzdravil mi este nikto.Dokonca aj ked som pozdravil kamarata co spolu obcas jazdime ma nepoznal a ani neodzdravil. Pritom je slusne vychovany a bikerov vzdy zdravi. Jedine ze by som si ho v tej rychlosti ja splietol
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Kenai ja už prvý nezdravím nikomu lebo.......jazdím aj cesťák aj mtb a išiel som tak raz na mtb...oproti žiletkár, vravím mu nazdar a on na mňa kukol takým pohľadom akože ,,čo chceš? čo ti drbe" ? taže tak ...
Ja sa zdravím kývnutím hlavy alebo len gestom rukou. A buď mi odkývne alebo nie. Neriešim. Ani ja totiž vždy neodzdravím, nestihnem alebo sa sústredím na svoje. A chodcom kým ich míňam najprv zazvoním a potom keď ich míňam poďakujem.
Hlavne v tatrach na tych vaclavakoch je zdravenie velice prakticke. A najviac ked nesies vynasku na chatu pod Rysmi, jazyk na chodniku a odzravujes 783mu protiiducemu. Ja teda nie, ale kamos mal take nutkanie
Kenai ja už prvý nezdravím nikomu lebo.......jazdím aj cesťák aj mtb a išiel som tak raz na mtb...oproti žiletkár, vravím mu nazdar a on na mňa kukol takým pohľadom akože ,,čo chceš? čo ti drbe" ? taže tak ...
Ja jazdim len mtb, par krat som pozdravil ziletkarov, vacsinu pri vystupe na bk a po 10 pokusoch som to vzdal
A tiez sa snazim zdravit vsetkych turistov a pribrzdit pri nich na prijatelnu rychlost ak je to dole kopcom tak snad to aspon trochu lepsi vztahy medzi nami
Presne toto zažívam aj ja. Ak idem na gravely, tak žiletkár odzdraví resp. pozdraví prvý. No keď som na MTB, tak ako keby som neexistoval. Ale samozrejme to platí na frekventovanejších úsekoch. Čo aj chápem, lebo zdraviť každú minútu niekoho je otrava, ktorá vyvádza zo sústredenia sledovania tepu a výkonu
A ešte viac ako typ bicykla rozhoduje oblečenie resp. zladenie.
Pred tyzdnom ideme s manzelkou autom a predbehol nas motorkár a manzelka si vsimla ako sa zdravil s protiiducimi motorkarmi, pacilo sa jej to. V dialke sa objavil maly skuter a vravim jej,tohoto nepozdravi a aj sa tak stalo. Cize kazda komunita ma nejake svoje zvlastnosti...
Pred tyzdnom ideme s manzelkou autom a predbehol nas motorkár a manzelka si vsimla ako sa zdravil s protiiducimi motorkarmi, pacilo sa jej to. V dialke sa objavil maly skuter a vravim jej,tohoto nepozdravi a aj sa tak stalo. Cize kazda komunita ma nejake svoje zvlastnosti...
Tak tak motorkari sa navzajom zdravia. Skuter nepovazuju za motorku… inak okolo 100km/h uz to zacina byt vesele na motorke pozdravit
Presne toto zažívam aj ja. Ak idem na gravely, tak žiletkár odzdraví resp. pozdraví prvý. No keď som na MTB, tak ako keby som neexistoval. Ale samozrejme to platí na frekventovanejších úsekoch. Čo aj chápem, lebo zdraviť každú minútu niekoho je otrava, ktorá vyvádza zo sústredenia sledovania tepu a výkonu
To je presne to co ma desi. sme podeleny do taborov ci uz dobrovolne alebo na silu. A kazdy vzdy ignorujee alebo dokovca opovrhuje inym taborom. Najviac to si vidiet medzi chodcami a cyklitami, ale je to aj ako pises ziletka/mtb. a uz badam aj trail, enduro /XC mas chranice pozdravis chrta v likre na xc a nic. A opacne to iste. Pritom o den neskor sa mozno stretnete v opacnom garde. Parodia na clovecenstvo.
Motorka je troska ina vec. Tam ti to je o zvyklosiach. To nie je ako ze pozdravis motorkara vo vchode bytovky a neodzdravi lebo mas skuter. Motorkari sa zdravili, kym este nemal Vespu kazdy muz co tiez chce zazit pocit vetra na svojej vagine. Proste motokrakr je diagnoza, skutriasta neviem, ale ak tak rozhodne ina. Preto sa to nezdavi do kriza. Skutristi nechodia na zrazy, malo kedy na vyjazdy pre potesnie skor je to dopravny prostriedok. Aj ked terz s prichodom vlekych skutorov a motoriek s automatom sa ten rozdiel dost straca. Mam na aute nalepku Pozir dva krat... a tiez motorku s textom Go ahead bro. Ked ma predbene motorkar, takmer vzdy pozdravi. Skutrista nie. Cyklista tiez nie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...Nebudem reagovat na to ked niekto pise len aby pisal a nema to ziadnu informacnu hodntu...
Len či to, človeče, nie je skôr tak, že "všetci ostatní idú v protismere..."
https://www.facebook.com/bikeingpumptracks/photos/a.907758449343165/5235950423190591/
A niekto ma problem s ignorovanim nezakonnych cedul, vazne ?
Som z toho nejaky zmateny. Patri to skor do skusenosti s chodcami? Vsetci sme porusili zakon, bonton, kodex a napriek tomu sa nikomu nic nestalo, nedoslo ku konfliktu, ziadne vykrikovanie nadavak, nikto nikomu nechcel dat cez papulu a nikto si nepokazil den. Co sme urobili zle ?
PS: Zdravite ako chodci bikerov v lese ? Pozeraju tiez na vas ako na debila ? Ja sa citim ako biker, aj ked nemam bike zo sebou. Mal by som nosit aspon prilbu, nech na mna tolko nezazeraju a dojde im, ze mozno nie som v lese proti nim, ked nie som na biku ? To iste zazivam, ked pozdravim cyklistu a sedim v aute, ak nemam bike na streche, tiez pozera ako by som si z neho srandu robil. nie je to divne ? Asi by som mal prestat vnasat cyklistom do myslenia take soky.
No to je prave ta vec, ked chodim do lesa ako turista netuzim byt viditelny a je pre mna ovela lahsie sa vyhnut niecomu co pocut a vidiet z daleka (biku zo svetlom) ako cakat ze sa on vyhne mne. Viem, ze som skoro neviditelny, tak sa chovam podla toho. Dovod na vyse zmenit legislativu/bonton na nieco trocha viac pri zmysloch.
scarinko Aj aj na biku zdravim chodcov. Aj pre to ze mam pocit, ze im tam vadim, tak aby boli menej podrazdeny mojou pritomnostou a ked mi nebodaj uhnu, tak aj srdene podakujem. Len opacne som to nikdy ani nezazil, ani som na to nemal nikdy normalnu rakciu.
Ked pozdravim ako chodec, proste vzdy biker pozera, ze ci nieco chem, ci ma ma poznat, alebo ci som kkt. Ine z toho pohladu neviem vycitat a neodzdravil mi este nikto.Dokonca aj ked som pozdravil kamarata co spolu obcas jazdime ma nepoznal a ani neodzdravil. Pritom je slusne vychovany a bikerov vzdy zdravi. Jedine ze by som si ho v tej rychlosti ja splietol
Ja jazdim len mtb, par krat som pozdravil ziletkarov, vacsinu pri vystupe na bk a po 10 pokusoch som to vzdal
A tiez sa snazim zdravit vsetkych turistov a pribrzdit pri nich na prijatelnu rychlost ak je to dole kopcom tak snad to aspon trochu lepsi vztahy medzi nami
Tak tak motorkari sa navzajom zdravia. Skuter nepovazuju za motorku… inak okolo 100km/h uz to zacina byt vesele na motorke pozdravit
To je presne to co ma desi. sme podeleny do taborov ci uz dobrovolne alebo na silu. A kazdy vzdy ignorujee alebo dokovca opovrhuje inym taborom. Najviac to si vidiet medzi chodcami a cyklitami, ale je to aj ako pises ziletka/mtb. a uz badam aj trail, enduro /XC mas chranice pozdravis chrta v likre na xc a nic. A opacne to iste. Pritom o den neskor sa mozno stretnete v opacnom garde. Parodia na clovecenstvo.
Sice ta mam bloknuteho ale na kolko to na mna skocilo ako ze pribudol novy prispevok, tak zaregujem ked som to uz precital.
Dakujem, presne si potvrdil to o com pisem. Tvoja reakcia je priam ukazkovym prikladom.