Samalama, vcera som ten koment rozoberal so znamym. Jazdil som Genius 2013 5 rokov. Twinlock som pouzival a aj ked mi momentalne nechyba, keby som ho mal, tak ho zasa pouzivam (ST verzia mi pride idealna). Schovany tlmic sa mi tiez paci (nastavovanie je dobre pristupne, SAG sa nastavuje lahsie ako pri beznych FOX tlmicoch a odpada potreba ho neustale cistit). Co sa mi nepaci je integrovany cockpit a vedenie bowdenov/hadic cez hlavko, hlavne v tom postradam zmysel.
čiapočku už tam nedávajú? to je také prachotesné? aj tak to je asi nepraktické liezť tam hentak zospodu... navyše hento miesto je permanentne ohádzané blatom
Hlavko pri mojom najazde cistim minimlane 4x za rok. Hlavne to horne kedze schytava pot z prilby a chyta hrdzu. Cistim ale len povrch, do vnutra zasahovat netreba a toto sa da aj s kablami. Vyhodou toho riesenia je cistejsi dizajn. Mne pri klasike vadi hlavne zasahovanie a odieranie kablov o svetla upevnene pod predsunutym drziakom computera. Vela vyrobcov navyse pusta do sveta biky s prilis dlhou kabelazou. Zopar veci sa tym vyriesi.
btw: vedeli ste, ze vymenit brzdovu paku na Shimano brzdach za inu naplnenu je mozne aj bez odvzdusnenia? Robota na 5 minut
Tak oni tie krytované riešenia sú veľmi elegantné. Kashima samozrejme je prezentovaná, že nejde len o parádu, ale zníženie trenia, ale zas čo tak pozerám kamarátov čo jazdia Rhytm a Performance verzie, tak nejaký rozdiel v chode nevidím, len v tlmiacej časti vidly, alebo teda tlmiča. Otázkou je aká je kompatibilita tlmičov pod tým krytom? Keď by som chcel tlmič vymeniť za nejaký iný? a prípadne by ten tlmič obsahoval nastavenia LSR,HSR,LSC,HSC, ktoré sa u mnohých nastavujú len kľúčami. Potom samozrejme integrovanie do predstavca pri použití AXS je tiež pekné, len zas AXS aktuálne prehadzovače majú trochu na enduro použitie príliš masívny tvar a nie je problém vyčnievajúci prehadzovač poriadne otrepať o skaly. ...Takže za mňa to perfektne vyzerá, len je dobré si spomenúť aj určité praktické skúsenosti z jazdenia.
A ty bezne pocas blatoveho vyjazdu kazdu chvilu zastavujes menis tlak a odskok?
to nemením vôbec, ale fúkam pred každým výjazdom a rozhodne neumývam bike po každej jazde... hlavne keď blato ešte zaschne počas jazdy... takže neviem potom ako ten dekel jednoducho otvorím keď je cuplík pod nánosom suchého blata. viem si ale predstaviť že keď niekto závodí a má tréning na okruhu a je mokro, tak si to nastavenie chce vyladiť a otvára to aj počas
Hack3r Po vojne je kazdy general Mozno, sa stale najdu medzi nami "farbickari" a pre tych ostanych - opakovanie je matka mudrosti. A vo finale aj sam som sa v tom linku nieco nove dozvedel. To, do akej miery je to len marketing a ci sa to v praxi oplati (pomer cena/vykon, bez ohladu na to, ci to vidis alebo nie) je druha vec.
Kashima je dobry marketingovy tahak. Lebo uplne vsetci za jazdy citime tie mikro odchylky v odtrhu alebo celkovom chode. Hlavne sa smejem ako za X rokov nevedia vo Fox-e vychytat ani len jednotny odtien na vidlici, tlmici a sedlovke .
Polo, myslim, ze vidlica a sedlovka sa celkom zhoduju, aj X2 sa celkom zhoduje, ale ostatne tlmice (DPX2, X, DPS, ...), tie su veru v uplne inom odtieni. Jazdil som FOX Factory 3 roky (vidlica, sedlovka aj tlmic), teraz jazdim Performance Elite a rozdiel veru akosi nepocitujem.
Kashima je hlavne pekná. Ale tiež to nepasuje vždy k bicyklu. Napríklad už ako mám moju obľúbenú OneUP sedlovku - čiernu, tak aj Kashima nohy na vidle zvažujem čierne. A tiež som čakal podľa marketingového popisu výrazný rozdiel Kashimy oproti klasickej anodizácii, ale citeľnejší rozdiel chodu sa dosiahne skôr vhodnejšími guferami.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je to len o stlačení gombíka a kryt je dole... V podstate je to rýchlejšie, než odkrútiš čiapočku z ventilu...
btw: vedeli ste, ze vymenit brzdovu paku na Shimano brzdach za inu naplnenu je mozne aj bez odvzdusnenia? Robota na 5 minut
A ty bezne pocas blatoveho vyjazdu kazdu chvilu zastavujes menis tlak a odskok?
to nemením vôbec, ale fúkam pred každým výjazdom a rozhodne neumývam bike po každej jazde... hlavne keď blato ešte zaschne počas jazdy... takže neviem potom ako ten dekel jednoducho otvorím keď je cuplík pod nánosom suchého blata. viem si ale predstaviť že keď niekto závodí a má tréning na okruhu a je mokro, tak si to nastavenie chce vyladiť a otvára to aj počas
Staci takto?
http://www.kashima-coat.com/global/service/kashima-coat/property.html
Dotycny to pisal ako vtip a ja to tak aj beriem. Co je kashima snad vie kazdy kto sa aspon trochu zaujima o biky, nemusis sem davat ziadne linky 😉
Hlavny ucel predsa je, aby kazdy videl, ze mas najdrahsiu radu produktov od FOX