Toto má pekne vyriešené na karbónových rámoch TREK. Ja konkrétne mám procaliber my2022, lanká sú vedené komplet interne, sú v tuneloch, takže neklepú. Servis je tiež v pohode, lebo ak lanko vtlačíš do správnej diery, tak vyjde na opačnom konci rámu zo správnej diery a na spodnej rámovej rúre je taký gumoplastový kryt. Trek kdesi v propagačných materiáloch tvrdí, že je to ten druh plastu, ktorý ak necháš na slnku tak z neho tie škrabance zmiznú. Po prvej sezóne (cca 5500 km) je skoro ako nový, a pár pekných rán od kameňa dostal. Takže asi im to funguje. Takže sa to dá riešiť elegantne aj bez sekania bowdenov a brzdových hadíc.
Drviva vacsina aktualnych orechov Mavic je ID360 a je to uplne bezproblemovy system
ja mám náboj MAVIC ID360 na kolesách Mavic Aksium a nechcem to ani vidieť. Asi to zahodím do Dunaja. Tie rachet systémy sú tak citlivé na zanedbanú údržbu že až strach.
Mám problém s nábojom ID 360, a to taký že má funkciu "volnobežky" na obidva smery. Najhoršie je že ked by som chcel kúpiť tie vnútorné ozubené kolieska a orech nové tak to už rovno môžem kúpiť celé koleso a nebude to taký rozdiel v cene.
Podobne to mal aj Yeti SB 66c. Po vrchu spodnej rámovej rúry, potom prehadzka vnútrom ľavej sedlovej vzpery a brzda po pravej zvonku, nech ju netreba zakaždým rozpajať. Celkom fajn riešenie.
Hliníkový Trek má len jeden veľký priestor, kadiaľ idú všetky káble. Netrieska nič, lebo je uchyt, ku ktorému sa pripevnia zdrhovačkou. Vymena je dosť pakáreň, kupoval som kvôli nej tu magnetickú sadu. Nasadiť zdrhovacku tiež mikrochirurgia.
Toto interné vedenie cez kanáliky nie je úplne bežné ešte. Prekvapený som, že tu píše mládenec, že to má TREK Procaliber - to som nevedel. Myslel som, že prvý to dostal teraz nový FUEL EX. V mojom predošlom modeli to je ešte vedené len do vnútra rámu a tam si to už žuje svojím životom. Ale netrepe to tam, lebo vnútri je spomínané neoprénové vrecko s náradím a to tieto veci zafixuje. Ale vedenie cez tieto dutiny sa mi páči viac. A ešte potom riešenia u iných značiek, kde to je zospodu a pekne zakrytované, vrátane miesta pod stredom....tam keby som mal bowdeny, tak ich likvidujem tak rad mesačne napriek tomu, že tam mám ochranu prevodníka.
Toto interné vedenie cez kanáliky nie je úplne bežné ešte. Prekvapený som, že tu píše mládenec, že to má TREK Procaliber - to som nevedel. Myslel som, že prvý to dostal teraz nový FUEL EX. V mojom predošlom modeli to je ešte vedené len do vnútra rámu a tam si to už žuje svojím životom. Ale netrepe to tam, lebo vnútri je spomínané neoprénové vrecko s náradím a to tieto veci zafixuje. Ale vedenie cez tieto dutiny sa mi páči viac. A ešte potom riešenia u iných značiek, kde to je zospodu a pekne zakrytované, vrátane miesta pod stredom....tam keby som mal bowdeny, tak ich likvidujem tak rad mesačne napriek tomu, že tam mám ochranu prevodníka.
Hej, ale má to až druhá generácia procalibera. Tu je k tomu aj nejaká propagačná kresbička.
vnútorné vedenie kanálikmi / vlepenými rúrkami má aj Specialized
Moj s-works epic evo ma vnutorne trubicky iba od zadnej stavby do spodnej ramovky, tam to konci... Odtial to uz ide ako sa mu chce... Rovnako s bowdenom na teleskop som tiez chvilku maturoval nez som to tam kadejak prevliekol...
Ja mám BH 2022 a musel som to riešiť všetko tam búchalo trepalo až hrozne niečo dal som tie penové trubičky a dá sa povedať že je ticho no neviem ako je to v zadnej stavbe ale dúfam že tam su trubky lebo si to inak neviem predstaviť už teraz mam nervy na to hlavové ked som si skracoval od nova boudeny
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Príde mi ako dobrý kompromis medzi ľahkým servisom a čistým vzhľadom.
ja mám náboj MAVIC ID360 na kolesách Mavic Aksium a nechcem to ani vidieť. Asi to zahodím do Dunaja. Tie rachet systémy sú tak citlivé na zanedbanú údržbu že až strach.
Mám problém s nábojom ID 360, a to taký že má funkciu "volnobežky" na obidva smery. Najhoršie je že ked by som chcel kúpiť tie vnútorné ozubené kolieska a orech nové tak to už rovno môžem kúpiť celé koleso a nebude to taký rozdiel v cene.
Hliníkový Trek má len jeden veľký priestor, kadiaľ idú všetky káble. Netrieska nič, lebo je uchyt, ku ktorému sa pripevnia zdrhovačkou. Vymena je dosť pakáreň, kupoval som kvôli nej tu magnetickú sadu. Nasadiť zdrhovacku tiež mikrochirurgia.
Hej, ale má to až druhá generácia procalibera. Tu je k tomu aj nejaká propagačná kresbička.
https://mtbs.cz/clanek/trek-prichazi-s-novou-generaci-procalibera?page=0#.Y2t1EXbMKUk
Moj s-works epic evo ma vnutorne trubicky iba od zadnej stavby do spodnej ramovky, tam to konci... Odtial to uz ide ako sa mu chce... Rovnako s bowdenom na teleskop som tiez chvilku maturoval nez som to tam kadejak prevliekol...