Poradíte niekto osvedčený recept na fajnový pečený bôčik? Chrumkavý navrchu, prepečený z vnútra, nie taký "vodový" ani cesnakovo rascový ako ku knedli a kapuste ale taký modernejší akoby "bárbekjú". díkes, a áno internet viem obsluhovať dačo som gúglila ale teda skôr mi ide o také rady aj ako piecť, čím natierať atď, lebo uď sa mi to pripečie a neprejde chuťami alebo je to také no, teplé mastné mäso.... dík
12.11.2022 - 12:01:05
00
Ja ho sem tam robievam a asi takýmto spôsobom. Našpikujem zvnútra tenkým nožom cesnakom a jemnejším chilli (napr. jalapeno), narežem do mriežky do hĺbky asi 1cm z oboch strán, aj mäso aj kožu, osolím, okorením čerstvo drveným čiernym korením a rozmarínom, pečiem pri asi 180-200° najskôr prikryté otočené mäsom navrch. Neskôr odokryjem, keď je povrch chrumkavý otočím a podobne dopečiem kožou hore. Pri tom konečnom dopekaní oboch strán vždy potieram vrchy a boky osoleným mliekom, to mi kdesi ktosi poradil. Spraví to krásne chrumkavý a chutný povrch. Tá koža je potom najchutnejšia, len treba mať pekný bôčik bez srsti. A vodou podlievam len málo, nie ako niektorí, do 3/4 výšky mäsa.
Asi som ti nič nové nepovedal, ale takto to robím a zatiaľ všetci chválili. O lepšom a chutnejšom spôsobe neviem. Skúšal som aj všeliaké marinády a koreniny, ale to mi na bôčik veľmi nepasuje, toto je podľa mňa najchutnejšie.
12.11.2022 - 12:34:34
03
Ďakujem, slané mlieko je super tip, to mám ešte od starkej že kura a kuracie stehná sa pri dopekani polievaju mliekom aby bola koža chrumkavá. Ak neni mlieko, dávala maslo ale bôčik je mastný tam netreba tuk. Zatiaľ skúsim takto, že narezany natretý koreninami a soľou sa dá na mriežku pod ktorou je zelenina ako "na polievku" a trochu vody. Že to spraví takú super chuť kým sa upečie zvnútra a potom sa to z plechu vyberie a bachne sa tam mäso na do pečenie povrchu do chrumkava. Uvidíme, každopádne idem kúpiť mlieko ☝️😁

Prílohy:

PXL_20221112_133356807.PORTRAIT.jpg
PXL_20221112_133356807.PORTRAIT.jpg 219.87 KiB thumb_up0thumb_down

12.11.2022 - 14:54:02
04
Izzy68 napísal:
horec ?

Nie, soferoval som, tak len Rajec.
Ale kačka si pytala nieco ine, napr. pivo, lebo si myslela, ze ju pes zožral a neskor v bazene chcela vyskocit z brucha
12.11.2022 - 15:08:14
00
Dávam preč zeleninu a dopekám ☝️ kúsok, ktorý odpadol je fajný 😁 ale dosť slaný tak vynecháva soľ do mlieka...

Prílohy:

PXL_20221112_151856174.PORTRAIT.jpg
PXL_20221112_151856174.PORTRAIT.jpg 192.53 KiB thumb_up0thumb_down

12.11.2022 - 16:28:37
06
cez víkend budem v piešťanoch, pls dajte nejaký tip na dobrú reštiku, resp. kde sa dá relatívne kvalitne najesť, dík :)
16.11.2022 - 11:17:01
00
mozno by to mohlo niekoho zaujimat, update k mojmu postu z 10.11. niekedy pred 16:00 o zacati drzania intermittent fastingu 18/6.
po prve: pomaly chudnem, ale vobec netrpim. moja droga c.1 (a zaroven jedina) cokolada mi absolutne nechyba (od prveho dna), ani si na nu nespomeniem. suflik, v ktorom mam oriesky a semena je zaroven suflikom sladkosti urcenych pre deti. uz som chcel zaviest doma zakaz drzania sladkosti, aby som sa vyhol ich vyzieraniu. uz netreba. to je nieco ako pocit spasenia pre mna. dalsie pozitivum, ktore som nespomenul a ktore pozorujem odkedy fastujem je, ze sa mi drasticky lepsie vstava, som kvalitnejsie vyspaty (skok z kvality 2-3na9/10), nemusim ist na wc skor ako o 8:00 (spat idem okolo 23:00). zobudzam sa na pocit podtlaku v bruchu, ktory som doteraz chapal ako hlad (hoci nikdy som moc nebol na ranajky), teraz sa na to pozeram ako na dokaz, ze som v noci chudol, cize jednak sa zobudzam vdaka tomuto pocitu a zaroven je tento pocit velmi uspokojivy a dodava mi dobru naladu (az by som povedal dobry pocit z dobre vykonanej prace :))). cize som dobre naladeny uz skor, nez polozim nohy na zem z postele. to predtym nebyvalo, skor to bolo take ze, do *****, zase musim vstavat, rozbity som total na kasu, akoby som vcera do noci chlastal. v ramci diety si davam pozor na cukor, najma fruktozu, aj ovocie jem len s mierou a len v prirodzenom celistvom stave s vynimkou banana, z toho si robim milkshake, takze ten je akoby predzuty. jablkovu stavu domacu, bio, rovnako ako med, ignorujem. snazim sa jest menej masa, pecivo jem len maces a lokse (vyhybam sa kvasniciam), ale aj muke celkovo. zatial som schudol za necele 2 tyzdne do 3kg, cize na zaciatok zdrave tempo, ale zda sa mi, ze mi to uz zacina byt vidiet na tvari. necitliva cast mojho okolia to zatial vraj nepozoruje, je to banda neprajnikov, ktori by chceli robit z mojho brucha stred vesmiru a teraz citia, ze pridu o pilier, na ktorom mali postaveny svoj pocit, ze maju nejako navrch a ze maju pravo mi kazit naladu a podkopavat sebavedomie neustalym vyrypovanim a poznamkami o mojej nadvahe s ktorou dlhodobo hrdinsky a neunavne zapasim, hoci len s ciastocnym uspechom, co oni neocenuju, lebo vysledky su slabe a spravne je kopnut si, lebo oni poruchou metabolizmu netrpia, cize su dokonalejsi ludia, alebo co. ale ja sa uz mozem v duchu uskrnat, lebo im coskoro konecne definitivne vytrem zrak. ale chudnem kvoli sebe, kvoli zdraviu, nie kvoli nazoru okolia. aby bolo jasne, ze to mam v hlave naporadku. v snahe najst si infosky k diete sa popri tom dostavam k suvislostiam, ktore mi doteraz neboli uplne jasne, ucim sa co je zdrave a co nie a preco. zil som v tomto smere v omyloch, resp. mal som nesystematicke vedomosti a medzi nimi medzery. teraz skladam puzzle a vsetko dava zmysel. chcem kazdeho povzbudit aby sa do toho tiez pustil. ked mozem porovnat s keto dietou, tuto dietu je ovela lahsie drzat, pretoze pri keto som musel zrat tolko masa a tuku, ze mi to liezlo uz krkom a nerobilo dobre. teraz sice tiez drzim low carb dietu, musim rozmyslat co dam do ust, ale pri keto to bolo o tom kde by som este zozral co mastneho, aby dobre bolo. takto sa mi zije neporovnatelne lepsie. drzte palce aj ja drzim vam.
16.11.2022 - 13:18:55
03
lear1 napísal:
cez víkend budem v piešťanoch, pls dajte nejaký tip na dobrú reštiku, resp. kde sa dá relatívne kvalitne najesť, dík :)

Reštaurácia Furman, prejdeš cez krajinský most smer Topolčany a keď pôjdeš hore kopcom tak po pravej strane to uvidíš
16.11.2022 - 17:15:27
10
Tak toto sa jesť nedá ale … …. Chceli sme si udit sami tak sme dnes tvorili …. Foto nalozenej udiarne coskoro ;-)

Prílohy:

AF32F8BC-2F08-4040-A0A6-7522E04BCB9F.jpeg
AF32F8BC-2F08-4040-A0A6-7522E04BCB9F.jpeg 178.5 KiB thumb_up0thumb_down

67AB4290-D819-4DBC-B5DF-E440303BDA16.jpeg
67AB4290-D819-4DBC-B5DF-E440303BDA16.jpeg 154.45 KiB thumb_up0thumb_down

E427CB64-A4ED-4FBD-A347-55ACEC4FBD0D.jpeg
E427CB64-A4ED-4FBD-A347-55ACEC4FBD0D.jpeg 147.15 KiB thumb_up0thumb_down

B2667388-5E0C-4FEF-A9BD-FC9DDEE39F08.jpeg
B2667388-5E0C-4FEF-A9BD-FC9DDEE39F08.jpeg 149.6 KiB thumb_up0thumb_down

76EA81EB-F6BD-46F6-87B4-E364D2749C93.jpeg
76EA81EB-F6BD-46F6-87B4-E364D2749C93.jpeg 147.93 KiB thumb_up0thumb_down

E66724E2-DD38-4DAE-B5C5-1A27B4CDF3FB.jpeg
E66724E2-DD38-4DAE-B5C5-1A27B4CDF3FB.jpeg 188.56 KiB thumb_up0thumb_down

57435EFF-36B9-44EF-AB08-DCA0736667D1.jpeg
57435EFF-36B9-44EF-AB08-DCA0736667D1.jpeg 111.66 KiB thumb_up0thumb_down

B6B49E89-9F53-4B98-A01E-1D6F5118FF6A.jpeg
B6B49E89-9F53-4B98-A01E-1D6F5118FF6A.jpeg 78.11 KiB thumb_up0thumb_down

17.11.2022 - 18:26:28
03
..lepidlo a dosprejovane vnutro tomu doda ten spravny smak :)
18.11.2022 - 11:27:03
021
Rovnako som chcel, ze ci by to graffiti nemalo ist radsej z vonkajsej strany
18.11.2022 - 23:00:32
01
nie ze by nepomalovana OSB doska bola bio:) ale pridavat tomu urcite netreba
18.11.2022 - 23:24:59
01
Tiež údim a väčšinou studeným dymom, nemyslím si že by tie dosky mali byť problém so zdravotného hľadiska. To už viac škodlivín absorbuje mäso so samotného dymu :)
18.11.2022 - 23:48:53
01
Polievky idú v plnom prúde. Chilli plus nakladný vietnamský cesnak nesmú chýbať 🤘

Prílohy:

IMG_20221121_201547.jpg
IMG_20221121_201547.jpg 234.67 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20221104_185601.jpg
IMG_20221104_185601.jpg 181.06 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20221108_182813.jpg
IMG_20221108_182813.jpg 158.91 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20221115_212638.jpg
IMG_20221115_212638.jpg 90.66 KiB thumb_up0thumb_down

21.11.2022 - 22:20:48
04
Po mesiaci čakania výsledok a musím povedať že nad očakávania.
Kvasené huby na staroruský spôsob, tento rok bolo u nás rýdzikov požehnane.

Prílohy:

20221128_145954.jpg
20221128_145954.jpg 419.07 KiB thumb_up0thumb_down

20221128_145901.jpg
20221128_145901.jpg 256.85 KiB thumb_up0thumb_down

28.11.2022 - 15:54:46
06

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika)
keyboard_arrow_up