flegko napísal:
Stanos4 mozno by bolo dobre sa potom nevyjadrovat, ked si bol u lekara naposledy pred 7 rokmi.
Pretoze tak ako to popisujes to nefunguje...a to hovorim o obycajnej okresnej starej a v kuse po casiach rekosntruovanej nemocnici. Samozrejme sa najdu vynimky...akurat prednedavnom som pocul o miestnej doktorke, ktora odmieta elektronicke predpisy a zasadne komunikuje papierovo a za to ju maju v lekarnach straaasne radi....ale ona uz ina nebude, takze ano ona sa naozaj topi v administrative, pretoze ona uz ina nebude.
Alebo moja mama pracovala pred par rokmi u rovnakej...ani za boha si zaplatit nejaku IT podporu, ci nejaky upgrade ordinacie a stale som len pocul, ze ci sa pani doktorke nepojdem pozriet na pocitac (akoze zadarmo samozrejme) a ked som si dovolil nejake navrhy na zlepsenie tak vsetky boli odmietnute lebo to je drahe. Co s takym pacientom, sorry doktorom, ktory nespolupracuje?
Nie sme tu az tak za opicami akoby sa mohlo zdat, aj ked cesta k plosne fungujucemu systemu je este daleka.


tak pockaj, ale ako to teda je s tymi 25r kde si nemal jedinu ukazku zleho/chybajuceho IT, ked okrem tych 2 babusiek co popisujes ty, mi "zakazujes" hovorit o pripadoch z pred 7 rokov?
Okrem ineho, je mi uz trapne opakovat to co si znova prehliadol asi, byrokracia (ktora casto moze byt riesena "kvalitnym" medicinskym/statnym IT ale na svk nieje a mohla by usetrit nemalo casu velkemu poctu dr) o ktorej som hovoril... Ale OK, blahozelam ze od 2020 je elektronicka zdravotna karta s (nejakymi) udajmi snad od 2018. Co teraz este tie zvysne veci?

Good idea Slovakia.
26.11.2022 - 23:02:34
00
LL mylis si nemocnice s ambulanciami...keby pracovali do 14tej, asi by nemali priplatky za 18 hodinove sluzby, ze?
26.11.2022 - 23:03:50
03
presne!
26.11.2022 - 23:05:09
00
foobar napísal:
LL mylis si nemocnice s ambulanciami...keby pracovali do 14tej, asi by nemali priplatky za 18 hodinove sluzby, ze?

prepáč zle som sa vyjadril, vykazujú pracovný čas do 18:00 :-)
a TO nebolo o službách, TO bolo o bežnom pracovnom čase na odd. v nemocnici


Naposledy upravil LL dňa 26.11.2022 - 23:08:23, celkovo upravené 1 krát.

26.11.2022 - 23:07:06
00
Srsen napísal:
OK, dnes sa dohodli, ale nebol tam ZPH,
Reakcia SAS -„Vláda a lekári sa dohodli. Bez Igora Matoviča. Opäť sa potvrdilo, že najväčším problémom Slovenska je minister financií.“ ( s čím súhlasím :) )
ale ktovie čo bude zajtra..


Este keby to tak jeho spolupartajnici videli,.. pockat, neuvidia, lebo su to podobni exoti (Zaborska, Gyimesi, Vetrak..), cest vynimkam.
26.11.2022 - 23:08:00
01
ZPH je chorý človek na hlavu a súčasťou tejto choroby je zákernosť, + exoti v strane ....
a normálne sa desím, že OĽANO má aktuálne cez 7%
(30%+ t.z. fiko + pele beriem už ako samozrejmosť )
26.11.2022 - 23:16:32
00
stanos4 napísal:
tak pockaj, ale ako to teda je s tymi 25r kde si nemal jedinu ukazku zleho/chybajuceho IT, ked okrem tych 2 babusiek co popisujes ty, mi "zakazujes" hovorit o pripadoch z pred 7 rokov?
Okrem ineho, je mi uz trapne opakovat to co si znova prehliadol asi, byrokracia (ktora casto moze byt riesena "kvalitnym" medicinskym/statnym IT ale na svk nieje a mohla by usetrit nemalo casu velkemu poctu dr) o ktorej som hovoril... Ale OK, blahozelam ze od 2020 je elektronicka zdravotna karta s (nejakymi) udajmi snad od 2018. Co teraz este tie zvysne veci?

Good idea Slovakia.



ze ja som si nekusol do jazyka, to je teeeen uzivatel, analytik konfliktu UA (specialne nadzvukovych striel s plochou drahou letu), s tisickami laptopov cez ruky. Prepac, uz to tu s tebou nebudem dalej rozoberat. Zabudol som ze si to ty.
26.11.2022 - 23:19:36
00
Srsen napísal:
ZPH je chorý človek na hlavu a súčasťou tejto choroby je zákernosť,

s týmto sa nedá nesúhlasiť, ALE v prípade LOZ, len veľmi mierne poodhalil pandorinu skrinku,
snáď tá jeho PN nebude vážna, :-) lebo stúpil na otlak ... SK privilegovanej skupinky
26.11.2022 - 23:34:59
00
LL napísal:
keby dali sestry výpoveď, najväčší prúser by mali lekári, lebo by nevedeli čo majú robiť :-)
odoberal niekomu z Vás, niekdy lekár krv ???? napríklad


Ty si iný bájkar 😂😂😂… a ešte by si videl , čo by sa stalo keby dali výpovede take diétne sestry . Určite by sme páchali hromadne samovraždy .

Ináč aj tvoje ostatne príspevky sú hodne nálepky frustrata. 💩 tomu rozumieš , ale dávaš tu mocne najavo svoj názor … ja ti oponovať ani vysvetľovať nic nemienim , no vedz že si strašne mimo . Ak v budúcom živote vystuduješ medicinu alebo nebodaj nejaký tvoj potomok a “rozpovie “ti celu problematiku , zmeníš diametrálne názor .
27.11.2022 - 00:27:05
04
som zvedavy,ci 1.1.2024 spustime DRG system na SVK, zase sme na chvoste OECD,ako jedina krajina ho zjavne nepotrebujeme
na jednej strane vo mne vrie zlc za toto vydieranie,ale na druhu stranu tie platy su fakt mizerne,ak si vezmeme,ze nikto nevidi,kolko hodin odmakaju.Bratranec,ked mi povedal,ze jeho plat operatera na gynde v TT je cca 3000€ v cistom,ale pri 260hodinach mesacne. By som sa zgrcal pri tolko odrobenych hodinach.Pri cca rovnakych platoch v jadrovom priemysle,,ale pri 150-160hodinovom nasadeni je to na zamyslenie.
Asi by mali ludia v tom jadrovom priemysle zacat vydierat a strajkovat tiez.Co vy na to?+ ine statne odvetvia, policajti,hasici,zachranari horski apod

Kazdy jeden,co si mysli,ze zvysenie platov lekarov zvysi aj kvalitu urovne poskytovania sluzieb je riadne naivnucky.

Otazka pre fundovanych: tych cca 2000 lekarov nie je nejako malo v tych 13statnych nemocniciach+6 specializovanych statnych nemocniciach? Vieme cislo,kolko pracuje lekarov v tychto zariadeniach dokopy?
27.11.2022 - 07:52:29
00
som si zo sebazaprenim prečítal Plantaznikov fejsbukovy komentar v vyjednávaniu a utvrdil ma v presvedčení že jediné zmysluplné v tejto spoločnosti je zbaliť sa a odísť ... nepochopiteľné ako môže osoba na tejto urovni, či už morálnej alebo inteligencnej, vôbec mať ambíciu riadiť štát ...
27.11.2022 - 08:09:47
00
Jedna poznámka k IT v nemocniciach. Neexistuje deň kedy si na našu prestarnutú nemocničnú Medeu nezanadávam (nie je to jediný systém na SK, každá nemocnica môže mať iný). Na ambulanciach nepoužiteľná, bez jednoduchej štatistiky pacientov, neprehľadná, často zdržujúca. Len nedávno som konečne prišiel na to ako elektronicky predpísať 1ks očkovacej látky z 10ks balenia, a na to musím spraviť x zbytočných krokov v presne danom poradí aby to prešlo (to nieje správny postup, ale ochcanie systému). Recepty magistraliter už jedine ručne, aj ten jeden prednisonový čípok čo mi tam nahodili technici už nefunguje. System navyše eviduje x liekov ktoré už nie sú kategorizované alebo už sa ani nevyrábajú a nedodávajú na SK. Evektívne a úsporne napísať vyšetrenie nemožné, furt sa hrať s pravítkom aby som trochu miesta ušetril (elektonicky to nestačí). A najviac poteší keď polhodinu spracovavaš príjem a Medea padne (čo je pravidlo a nie vínimka) bez predbežnej zálohy. Ale už som si našiel svoj systém ako čo najviac s Medeou vydržať a čo najmenej dát stratiť. No a počítačová technika je niekedy príbeh sám o sebe. Na APS keď kde je PC tak pomalý, že aj Medea je preň ako vysokonároková najmodernejšia hra a keď potrebujem niečo rýchlo na nete vyhľadať (lieky, diagnózy, kódy, pohotovostné lekárne mimo náš okres), tak použijem radšej mobil. A môžem pokračovať ďalej…

PS: pridám bonus, to neustále dotláčanie vyšetrení na jeden papier má za následok to, že nie raz sa pozabudenem a nenastavím okraje a pretlačím nálezy na seba, ale asi aj neexistuje deň kedy tlačiareň nezožuje aspoň jeden papier (niekedy má svoj zlý deň a polhodinu tlačím jeden nález, lebo keď si myslím že som už vyhral, tak ho zas zožuje a môžem odznova).
27.11.2022 - 08:15:45
01
Milos21 to dotlacanie my lezia na nervy :) jediny obvodak si pokracuje vo svojom, vsetci specialisti zvlast papier a je z toho super gulas, a najst tam daco z minulosti, alebo to nejak logicky usporiadat, tak to je nadludska uloha....
ale verim, ze tieto srandy su pre Vas daleko horsie ako moje usporiadavanie v karte...
27.11.2022 - 08:28:28
00
Ja Maťkovu ponuku na štedré stabilizačné príspevky považuje za správny taktický medzikrok aby sa preukázalo o čo vlastne lekárom ide a by sa dosiahla pre štátnu kasu čo najúspornejšia dohoda.

Škoda že sa do dohody nedostala aj akási povinnosť aby všetci poskytovatelia a poisťovne museli plnohodnotne spolupracovať na vzniku kvalitnej centrálnej zdravotníckej databáze .
27.11.2022 - 08:29:37
00
Lekari ukazali o co im ide, ked to drzhubne/uplatok odmietli. Najma ale ukazal o co mu ide stat. Nie zmenit a zlepsit system. Iba uplatit lekarov na 3 roky. Drzte uz huby, nikam (do volieb) nechodte, pekne naspat do toho bordelu a makat jak doteraz. Trapne
27.11.2022 - 08:38:51
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up