Kategórie
Bike-tech
Akcia -24% GHOST KATO Universal 29 bicykel, green pearl/azur blue metallic
od 669 €
-24%
MOC 889 €
Akcia -14% Rock Machine Catherine CRB 20-29 dámsky bicykel, modrá/ružová/strieborná
1 429 €
-14%
MOC 1 669 €
savings Cyclision Corph 2 MK-II 29 bicykel, midnight lime
849,90 €
savings
MOC 1 229 €
-17% Bianchi Nitron 9.4 XT/Deore 1x12 29 bicykel, celeste/čierna
1 499 €
-17%
MOC 2 499 €
-20% Schwalbe Billy Bonkers 26x2.10" K-Guard plášť, drôt, bronze
15,90 €
-20%
MOC 23,99 €
-10% Schwalbe Billy Bonkers 26x2.25" Performance plášť, kevlar
26,99 €
-10%
MOC 41,99 €
Akcia -25% Schwalbe MAGIC MARY 26x2.35" Ultra Soft plášť, TLE, kevlar
51,99 €
-25%
MOC 80,99 €
savings Schwalbe SMART SAM 26x2.10" Performance Addix plášť, drôt
17,59 €
savings
MOC 31,99 €
savings Continental Double Fighter III 26x1.9" plášť, drôt, reflex
15,69 €
savings
MOC 31,90 €
Akcia -21% Continental Cross King 26x2.2" ProTection plášť, TLR, kevlar
44,99 €
-21%
MOC 74,99 €
savings Schwalbe Smart Sam 26x2.25" Performance plášť, drôt
18,89 €
savings
MOC 28,99 €
Len som mal ísť tak o hodinu, dve skôr, dalo by sa prejazdiť viac. Podmienky v lese boli takmer z každého niečo. Úplné sucho, vlhko a aj popadaná námraza. Po blate som nešiel, vždy sa dalo vyhnúť. Najnižšia teplota bola v najvyššom bode trasy, -0,1°C. S vetrom pocitovo menej. Za celý čas som nestretol nikoho, len dosť kusov jeleňov a jednu líšku.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/d773297033/
Ked uz musis porusovat zakon, aspon sa tym verejne nechval.
Ak niekto nevidi rozdiel v jazde hospodarskym lesom v druhom stupni ochrany, kde je smetisko zo silovych kablov a pravidelna tazba dreva. Po traily ktory ciastocne vznikol na starej zvaznici a je 500m od zastavby. A v jazde cez najvyzsi stupen ochrany aky jestvuje a este aj mimo trail, Kde sa jedna o uzemie malho rozsahu s obrovskym vyznamom pre biodiverzitu, Tak potom niet co k tomu povedat.To je dokaz toho, ze zakony treba a ludia nemaju dost rozumu, aby sa udrzali v ramci akychlkolvek medzi bez obusku.
Okrem toho, jazda v II stupni je nevyhnutna a zakonom povilena, na kolko vsetko kde je les a nejaky kopec je II stupen. Je tam zakaz budovat traily nie jazdit po traily ! Ale preco je nutne nerespektovat zakon na tych par uzemiach s vyzsim stupmnom ochrany ?
Pozrel som si mapu PR Rostun a porovnal s vukieho trasou a on 99% nejazdil v 5. stupni. Vid foto. Skoro stale siel na kraji PR Rostun a nejazdil v nej. Usek od mesacnej luky siel po zelenej TZ, nesiel free ride mimo vyznacenu trasu.
Tak isto sa tu siri dezinfo, ze Kolkoc je zakazany pre bajky. Ale vsak 5. stupen na Klokoci nie je chodnik, ale svah juho/vychodne od chodnika na Klokoci. vid foto.
Ak tomu vsetkemu zle rozumiem kde su hranice 5. stupna kludne ma opravte a necham sa poucit.
Aby to nedoslo k omylu. Ja tiez jazdim ilegaly (cize tiez porusujem zakon), podla mna vacsina foristov sla trail Svaty vrch a teda vsetci sme na 1 lodi, ale aspon nevravim ostatnym, ze robia nieco "zle" ked to robim aj ja
Ak si dobre pamatam tak to bol prave vukie, co kritizoval jazdenie cez Klokoc.
Viete mi prosím povedať v akom stave sú traily v Lozorne?
Ano, ale to nie je len o tom ci poskodis nieco prejdenim, tam ide aj o celkovu navstevovanost, hluk a zataz sposobenu pohybom ludi vseobecne. Nejdem argumentovat ze auto z ochrany ZP je mensie zlo ako ty na biku, myslim si o tom svoje ale bohuzial vsade vedu cesty, lebo ludia su lenivy a aj lesna straz si musi vozit zadok na naute. Cize nemozes sa na vec pozriet tak, ze ked je tam cesta nic nepokazim. Ak by si tadial chodil sam, tak nic naozaj nepokazis, ale ak tadial bude jazdit kazdy den 20 cyklistov uz je to problem.
A hlavne aspon to nikde nezverejnuj, lebo je to dalsi argument pre kompetentnych, ze cyklisti su haved nerespektujuca pravidla a tym padom ich radsej nikam nepustime. A bojhuzial maju pravdu. Je to tak sice aj z objektivnych dodovodv, ale netreba este prilievat olej do ohna.
Tvrdis na zaklade coho ? Velmi rychlo najdi nieco kde som porusil zakon inak je to krive obvinenenie. A ak uz najdes tak to prosim aj okamzite nahlas lebo inak sa dopustat porusenia zakona sam.
Definícia
(1) Kto iného lživo obviní z trestného činu v úmysle privodiť jeho trestné stíhanie, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.
(2) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) z osobitného motívu, alebo
b) verejne.
(3) Odňatím slobody na štyri roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním značnú škodu alebo iný obzvlášť závažný následok.
Tak isto sa tu siri dezinfo, ze Kolkoc je zakazany pre bajky. Ale vsak 5. stupen na Klokoci nie je chodnik, ale svah juho/vychodne od chodnika na Klokoci. vid foto.
Ak tomu vsetkemu zle rozumiem kde su hranice 5. stupna kludne ma opravte a necham sa poucit.
Aby to nedoslo k omylu
Zabudas na ochranne pasmo a ta mapa je orientacna treba si pozriet zriadovaci dokument konkretnej NPR.
TZ ti nedava pavo ist po nej na bicykli ked je v III-V stupni ochrany. A to ani keby si ho tlacil.
Viete mi prosím povedať v akom stave sú traily v Lozorne?
Ahoj, všetko je prejazdné a zjazdné. Ohek som vyfukal minulý víkend ten je najčistejší. Saláma, strmok, močiarna, skala, banské a batkuf jarek boli vyfukané tak skoro 2 týždne dozadu. Takže tam môže byť trochu lístia.