Rozkaz znel jasne. Jakykoliv bajk nesmi projet. Neni cas premyslet kdo je kdo...
Len pre info, dnes som po zjazde z V.Javoriny na moravsku stranu cez Vapenky a Novu Lhotu narazil na hranici na organy ktore ma vypoklonkovali "ze cesta je uzavrena a tudy neprojdete".
Nepomohla ani argumentacia ze som tuto z nedalekeho mestecka a ze tu mam aj doklady.
Proste "rozkaz znel jasne".
Je to hned po vystupe na Kubikuv vrch. Cize ak nemusite, vyhnite sa tomuto miestu. Netusim ako dlho tam budu hliadkovat a ako tolerantna posadka tam aktualne bude.
Nahradna trasa je v aktualnom pocasi divoka ale da sa.
Neviem co k tomu dodat ...
Uz su tam od kedy zaviedli kontrolu na hraniciach. Dalsi su na tej novej cyklotrase od Kammennej budy na Javorinu pri odbocke na Dibrovov pamatnik. Tiez som uz isiel alternativnu trasu z Dibrovovho po zelenej dolu aj ked povodne som chcel ist cez Kubikov vrch.
sa čudujem, že ťa nepustili, v smere z ČR na SR, doteraz som myslel, že tie kontroly sú zamerané na smer do ČR, veď aj na ofiko prechodoch kontrolujú len v smere na vstupe do ČR
hentam cez kubíkov som šiel za to obdobie odkedy je táto kontrola zavedená len raz, na začiatku, viac menej na skusy ako to funguje... bola tam dodávka, vybehli policajti, začal si mleť celý ten nejaký paragraf na základe ktorého to zavreli, vrátanie sankcií aké hrozia a že teraz mám používať len ofiko prechody čo sú tu v regione stráni a vrbovce... potom sa prepol do normálneho módu, začal sa pýtať kam mám namierené, potom sa čudoval či hento chcem ísť na graveli a nakoniec sme aj pokecali o bikoch a pustil ma cez hranice... ale tak s tým že dúfa, že ma tam vidí naposledy v októbri resp začiatkom novembra keď ešte bolo pekné počasie a sucho tak som robil 5 výjazdov za týžden a každý jeden bol taký, že som cez javorinu prekročil "ilegal" hranicu a potom sa cez ňu aj vracal, občas som strihol takto aj lopeník, prípadne novú horu a nikdy nič... samozrejme pohyb policajtov alebo vojakov je tam patrný, ale nikdy sa o mna nezaujímali... na konci tej novej asfaltke od kamennej búdy som ich nevidel ani raz... pár krát som tam šiel s malou dušou, že keby tam náhodou boli a chceli ma otáčať, tak mi to niekedy ani časovo nevychádzalo, ísť napríklad cez to stráni...
hej divne - ja som za posledny mesiac krizoval hranicu viac krat na viacerych niestach a ani si ma nevsimali. aj dnes som sa len slusne pozdravil a siel dalej. pokial viem kontroluju len kufre v osobakoch a hlavne nakladne auta, aj to len na vstupe do CR. si musel natrafit, co ma ale netesi, lebo dopredu nikdy nevies. sledujem to len okrajovo a ma ani nenapadlo ze sa moze ist len cez niektore priechody.
v podstate stoja vsade kadial sa da prejst osobnym autom
snáď už to skončí teraz na konci mesiaca, ostalo nejak ticho, ale viem, že sa hovorilo. že samotná krajina to môže dať len na dva mesiace a keby chce viac musí žiadať úniu... musia toho mať dosť aj tí policajti už... predsa len cez babie leto to bolo asi veselšie ako v súčasnom novembrovom hmlistom počku.. navyše sú tu posťahovaní z celej republiky, nepoznajú ani miestne pomery atď... v podstate ako slovák teraz by si mal využívať len tie ofiko hraničné prechody, vôbec nie zelenú hranicu a ani také ako je ten kubíkov vrch.
už toho bolo ale celkom dosť za tie posledné roky, najskôr kovid a teraz toto ale tu to ozaj má aspoň význam, tých čmúdov chodí tisícky... sám som videl pár záchytov ako na moravskej tak aj na našej strane
Ja som tade siel tiez 18.10. zo St. Turej na Kubik /SR-CR/ a potom aj cez 3 kamene na Vrbovce /CR-SR/. Sedeli v aute Policajti CR a iba sme sa pohladom skontrolovali a nevsimali si ma.
aktuálne na javorine nejaká mega pátracia akcia... všade v lese reflexné vesty... tak som sa tam nejakého hasiča pýtal, že čo nacvičujú a že sa pátra po nezvestnom občanovi ČR, ostalo tam po ňom auto a už viac dní nedal o sebe vedieť...štvorkolky, drony, psi .... stratiť by sa tam mohol len nesvojprávny človek, lebo šak každá cesta dole kopcom vedie do civilizácie na všetky smery.. tak asi nejaké zdravotné problémy alebo zámer... aj z webky tam vidieť plno aut hore.. vzhľadom na teploty, dosť pochybujem že ho nájdu ešte živého
ešte skôr ako som videl túto reportáž som si spomenul, na základe toho, že niekde písali, že ten človek tam mal zmiznúť už v septembri, že som tam v nejakom takom čase videl divnú scénku, tak som si zistil kedy to ozaj bolo, pozrel som si záznam trás z toho dátumu a presne mi to sedelo a tá reportáž to len potvrdila, že okolo tej dodávky som šiel a čo bolo divné, že kúsok pod nou bol divný človek v lese, ktorý mal palicu a hrabal sa v lísti ako by zúfalo niečo hľadal a do toho si hlasno niečo sám pre seba mrmlal divnou hatmatilkou... tak som sa spojil s tou čo viedla tú pátraciu akciu a posunul jej tú info... nič moc im to nepomohlo... ten človek čo som videl sa moc nezhodovla s tým po ktorom pátrajú... ale problém bol v tom, že tam dali starú fotku a medzi časom začal žiť nejak asociálne až bezdomovecky, tak už sa na seba moc nepodobal plus dlhé vlasy, tak už začalo viac dávať podobu... ale tak zas spomente si na človeka, čo ste videli pár sekúnd v lese pred troma mesiacmi
dodavka bola zacuvana tam ako je turisticka znacka kachlove grune, teda koniec žltej turistickej kde sa napaja na asflatku, cele to tam blokoval, musel som z biku zosadnut, same to odtial nemalo sancu vyjst, volali policajti majitela firmy ktorej to patrilo a ten strateny tipek tam robil vodica... auto nasli v stave bez nafty a s vyslahanou baterkou, v interiéri boli osobne veci tipka, ako aj jeho sukromny a firemny mobil a nelogicky vela osobnych veci v podobe oblecenia v kufroch, na kapote mali byt este nejake peniaze len tak polozene
a on sa asi nestratil zevraj tam robil nejake vytrznosti uz den pred na chate, ze volali aj policajtov asi chlast a najskor aj drogy... este sa mal toho 13.9. co bol naposledy videny pohadat s frajerkou cez telefon, nieco v style ze nevie kde je a ze nech pre neho pride... neviem sak to bolo skoro este leto, ktoroukoľvek cestou sa pustis dole kopcom tak si v civilizaci, obzvlášť ked bol vedla asfaltky... ale tak nevyzeral ze by racionálne uvazoval, kazdopadne keby tam skonal nejak asi by ho uz niekto nasiel... ja mam ešte teóriu ze takyto typek s bezdomoveckou minulostou s tym mozno niekde veselo pokracuje ci uz v SR alebo CR
Ze sa niekde tula by urcite bol ten lepsi pripad. To vysvetluje, preco sa patra az teraz.
Ale spominam si aj na toho zavrazdeneho v krikoch v lesoparku na Urpine, co ho nasli az po 8rokoch.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len pre info, dnes som po zjazde z V.Javoriny na moravsku stranu cez Vapenky a Novu Lhotu narazil na hranici na organy ktore ma vypoklonkovali "ze cesta je uzavrena a tudy neprojdete".
Nepomohla ani argumentacia ze som tuto z nedalekeho mestecka a ze tu mam aj doklady.
Proste "rozkaz znel jasne".
Je to hned po vystupe na Kubikuv vrch. Cize ak nemusite, vyhnite sa tomuto miestu. Netusim ako dlho tam budu hliadkovat a ako tolerantna posadka tam aktualne bude.
Nahradna trasa je v aktualnom pocasi divoka ale da sa.
Neviem co k tomu dodat ...
hentam cez kubíkov som šiel za to obdobie odkedy je táto kontrola zavedená len raz, na začiatku, viac menej na skusy ako to funguje... bola tam dodávka, vybehli policajti, začal si mleť celý ten nejaký paragraf na základe ktorého to zavreli, vrátanie sankcií aké hrozia a že teraz mám používať len ofiko prechody čo sú tu v regione stráni a vrbovce... potom sa prepol do normálneho módu, začal sa pýtať kam mám namierené, potom sa čudoval či hento chcem ísť na graveli a nakoniec sme aj pokecali o bikoch a pustil ma cez hranice... ale tak s tým že dúfa, že ma tam vidí naposledy
v podstate stoja vsade kadial sa da prejst osobnym autom
už toho bolo ale celkom dosť za tie posledné roky, najskôr kovid a teraz toto ale tu to ozaj má aspoň význam, tých čmúdov chodí tisícky... sám som videl pár záchytov ako na moravskej tak aj na našej strane
A preco nie takto?
Zaujmave, ze rieka Myjava prameni v CR.
ešte skôr ako som videl túto reportáž som si spomenul, na základe toho, že niekde písali, že ten človek tam mal zmiznúť už v septembri, že som tam v nejakom takom čase videl divnú scénku, tak som si zistil kedy to ozaj bolo, pozrel som si záznam trás z toho dátumu a presne mi to sedelo a tá reportáž to len potvrdila, že okolo tej dodávky som šiel a čo bolo divné, že kúsok pod nou bol divný človek v lese, ktorý mal palicu a hrabal sa v lísti ako by zúfalo niečo hľadal a do toho si hlasno niečo sám pre seba mrmlal divnou hatmatilkou... tak som sa spojil s tou čo viedla tú pátraciu akciu a posunul jej tú info... nič moc im to nepomohlo... ten človek čo som videl sa moc nezhodovla s tým po ktorom pátrajú... ale problém bol v tom, že tam dali starú fotku a medzi časom začal žiť nejak asociálne až bezdomovecky, tak už sa na seba moc nepodobal plus dlhé vlasy, tak už začalo viac dávať podobu... ale tak zas spomente si na človeka, čo ste videli pár sekúnd v lese pred troma mesiacmi
Priamo na Javorine na ceste z vrcholu na chatu som uz stretol zbludilcov, ktory netusili kde su. Ale zase pri tom pocasi.
A Audina v lese bola tiez fajn.
Ale spominam si aj na toho zavrazdeneho v krikoch v lesoparku na Urpine, co ho nasli az po 8rokoch.