Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftJaroh napísal:
Môžeš prosím pripomenúť, kedy sa toto niekde v tomto vlákne vravelo?

Striktne vzaté, ani sa to hovoriť nemuselo, je to každému aspoň trochu príčetnému človeku dosť jasné. Okrem toho, žiadne z tých oslovení by som na tento typ „logika“ nepoužil, vzhľadom na okolnosti sú vhodnejšie oveľa ostrejšie výrazy - hlavne keď som presvedčený, že používať v kontexte konfliktu na Ukrajine v jednej vete „armáda RF“ a „úspech“ môže len človek extra kvalitne dezorientovaný (veľmi diplomaticky povedané) ...

Vlastne jedna výnimka ma napadla, niečo v duchu „armáda RF úspešne pozbierala po sebe bordel a vypadla späť za hranice“ by som dokonca hodnotil vysoko pozitívne.
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 14:36:02
02
Inteligentna cast naroda cely rok aktivne neznasala tych ludi ktori sa nechceli dat opichat. Od marca ich zrazu tito ludia prestali zaujimat a teraz aktivne neznasaju rusov. Ak im v televizore od zajtra zacnu tlacit do hlav ze treba neznasat klokanov v Australii, tak hadaj o com tu budu diskutovat.
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 14:40:43
00
A tebe toto kto natlačil do hlavy?
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 14:43:06
09
Izmos: Prosim daj nejakú temu do temy Politika, o ktorej sa bude dat normalne diskutovat. Mozes predbehnut ten televizor...

Btw, pozrel som si, co pises a nahodne vybrate 3, vsetky z temy Korona boli skryte, odkryl som ich a ani sa nečudujem. Vsetci idu v protismere,cim to asi bude?
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 17:02:54
00
Inak, tie klokany v tej Austrálii, na tom niečo bude. Ktovie, kto ich riadi, určite si nehopkajú len tak zadarmo, liberáli ušatí!
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 17:06:03
05
Ináč najväčší odberateľ klokanieho mäsa je rusko :)
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 17:15:34
01
On už nie je v base?
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 17:27:48
10
Ad flegko a faktúra - ešte raz, bo asi nechápeš....ak chceš riešiť nejakú výšku faktúry, nepíš tu či si mal nedoplatok 5, 50 alebo 250 €, lebo to o ničom nevypovedá....nevieme aké máš preddavkové platby, koľko ich bolo, či mesačne alebo štvrťročne, polročne.......napíš koľko platíš za celý rok a je hneď všetko jasné
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 20:09:29
02
arrow_leftbladerunner napísal:
Ad flegko a faktúra - ešte raz, bo asi nechápeš....ak chceš riešiť nejakú výšku faktúry, nepíš tu či si mal nedoplatok 5, 50 alebo 250 €, lebo to o ničom nevypovedá....nevieme aké máš preddavkové platby, koľko ich bolo, či mesačne alebo štvrťročne, polročne.......napíš koľko platíš za celý rok a je hneď všetko jasné

Fakturu sa snazim uz neriesit, ale furt to niekoho zaujima;o).
Faktura je ok, fakt uz sa v tom nerypme.
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 20:54:48
00
arrow_leftMarli napísal:
Podla mojho chapania vyznamu slov sa tu flegko mylis, ale riadne:

Dudo chvalit neznamena suhlasit. Chvalit nie je synonymom rozplyvania sa.
Ano Fico je skuseny harcovnik a vie co robi. Chvalim ho? Mozno, Suhlasim s nim? Nie.

Chvalit znamena viac ako (len) suhlasit. Suhlasit mozes potichu, chvalenim ho navyse oslavujes, ospevujes, velebis (prehanam, umyselne).
Ak s nim/niecim nesuhlasis, vyjadris to napriklad: napriek tomu,ze s nim nesuhlasim, musim uznat, ze to robi 'dobre', ci tak, aby mu to vyhovovalo, populisticky atd.
Len to by uz dlzka prispevkov narastla ...viac ako doteraz.;) Napriek prebytku textu su v nom velmi zvlastne formulacie ci nelogicke zvraty.

To, ze nesuhlasim s ruskou invaziou som vyjadril uz 1000x a nevidim dovod to opakovat neustale len preto, ze niekto to spochybnuje.
Chvalit nie je viac ako suhlasit, pretoze chvalit je nieco uplne ine ako suhlasit. Ano Robert F je sikovny politik. Je to pochvalenie? Ano kludne sa to moze tak brat, ja tam vidim skor konstatovanie, ale ak to beries ako pochvalu...preco nie.
Ja to suhlas s tym ako robi politiku Robert F? Urcite nie automaticky. tak ako si ho tam davate vy a je asi jasne, ze nie som schvalovacom, ci volicom dona Roberta.
Definica chvalenia je, ze je to vyjadrenie uznania, uistenia alebo obdivu. Nie je tam nic o oslavovani, ospevovani, ci velebeni....a hlavne nic o suhlase, ci schvalovani.
Prestante vkladat ludom do ust, co nepovedali/nenapisali a prestante za nich mysliet, pretoze vy viete podla toho, co pisete niekedy lepsie ako ja, co si v skutocnosti myslim.
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 21:10:25
00
Lepšie je sa v hovne nehrabať, iba čo bude viacej smrdieť ......
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 21:12:41
26
arrow_leftflegko napísal:
...
Chvalit nie je viac ako suhlasit, pretoze chvalit je nieco uplne ine ako suhlasit. ...
Definica chvalenia je, ze je to vyjadrenie uznania, uistenia alebo obdivu. Nie je tam nic o oslavovani, ospevovani, ci velebeni....a hlavne nic o suhlase, ci schvalovani.

V tomto ma nepresvedcis.

Su tam 2 z troch (co tvrdis,ze nie su), to tretie v 'nabozenskej' casti v dobrej vôli nepocitam;)
/Teda vlastne uplne vsetky 3 najdes/

A suhlas,schvalovanie mas priamo 'z definicie': uznanie, kladne ocenenie

Vo farebnej originalnej verzii na stranke najdes lahsie.

Howgh, dohovoril som.

https://slovnik.juls.savba.sk/?w=Chvalit

...
Synonymický slovník slovenčiny z r. 2004.
...

chváliť 1. prejavovať, vyslovovať uznanie, kladné ocenenie • vychvaľovať (veľmi chváliť): chváliť pracovníka za dobrú robotu; vychvaľuje jeho zásluhy • vynášať • vyvyšovať (veľmi, často nekriticky al. neprávom chváliť): vynáša syna do neba; vyvyšuje, vynáša ho nad všetkých • kvitovať (s uznaním hodnotiť): kvituje výkon športovca • prichvaľovať si • pochvaľovať si (vyjadrovať pochvalu): prichvaľuje si, pochvaľuje si dovolenku • expr. ospevovať • hovor. expr.: spievať • básniť: ospevuje dovolenku pri mori; spievať, básniť o rodnej krajine • kniž.: velebiť • zvelebovať • glorifikovať: velebiť, glorifikovať svojich predkov • okiadzať (zištne chváliť): okiadza pred všetkými svojho predstaveného • stavať na obdiv svetu (veľmi chváliť niečo svoje) • hovor. strúhať poklonu: strúha poklonu dobrému výkonu • kniž. žehnať: žehnať náhode

2. náb. vzdávať chválu, slávu, najvyššiu úctu • oslavovať: chváliť, oslavovať Boha • kniž.: velebiť • blahoslaviť • blahorečiť • dobrorečiť: velebiť, blahoslaviť Najvyššieho; blahorečíme, dobrorečíme Ti, Kriste • kniž. zastar. chválorečiť

PS, edit: neviem, co si myslis, nic ti nevkladam do ust, su to tvoje vyjadrenia, zial nepresne,nespravne pouzitie slov
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 21:33:44
00
Elton John opúšťa Twitter
https://twitter.com/eltonofficial/status/1601200277276659712
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 22:01:03
00
arrow_leftflegko napísal:
To, ze nesuhlasim s ruskou invaziou som vyjadril uz 1000x a nevidim dovod to opakovat neustale len preto, ze niekto to spochybnuje.
Chvalit nie je viac ako suhlasit, pretoze chvalit je nieco uplne ine ako suhlasit. Ano Robert F je sikovny politik. Je to pochvalenie? Ano kludne sa to moze tak brat, ja tam vidim skor konstatovanie, ale ak to beries ako pochvalu...preco nie.
Ja to suhlas s tym ako robi politiku Robert F? Urcite nie automaticky. tak ako si ho tam davate vy a je asi jasne, ze nie som schvalovacom, ci volicom dona Roberta.
Prestante vkladat ludom do ust, co nepovedali/nenapisali a prestante za nich mysliet, pretoze vy viete podla toho, co pisete niekedy lepsie ako ja, co si v skutocnosti myslim.

Fico neni šikovný politik, je to babrák, dodrbal na co šahol, šikovný politik bol napríklad Dzurinda ked nás dostal do civilizovanej Európy, keby aj vtedy bačoval Fico sme tam kde je teraz Rumunsko, Bulharsko, máš to všetko nejaké domotané - šikovný, pochvala, ... podla toho co píšeš je babrák pochvala, alebo šikovný ? čistý chaos v tom máš
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 22:04:40
01
Ejha! Toto mi prosím vysvetlite ako si dovolili novinári "naložiť" Putlerovi svojimi otázkami na osobné zdravie, údajný pád a aj "fámy" že Putler nosí plienky, zatiaľ čo 80 ročný Biden jazdí na bicykli. Putler si vraj pri páde vo svojom dome tak narazil kostrč až sa sa posr... ehm. vyprázdnil a nemal vraj pri tom na sebe plienku.
Putler novinárov na oplátku s kyslým úsmevom ubezpečíl, že to budú oni kto sa pose... až budú v prvej línii.
https://twitter.com/BradWal50838347/status/1601284971368681472
Zobraziť komentár 09.12.2022 - 22:16:17
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up