hmm a tie dobance na laku su od coho? Ruplo to pocas jazdy ci az doma si si vsimol?
Tie dobance na laku su od kamenov, pozbierane postupne za 4 roky. Neviem, kedy ram praskol, urcite to bolo pocas jazdy, sam od seba by odlozeny ram nepraskol. Neviem ale o momente, kedy k tomu doslo, nie je to sposobene ani padom, ani skokom, najskor unava materialu. Pocul som netradicne vrzganie, ktore sa zacalo objavovat postupne castejsie, tak som si povedal, ze bicykel umyjem a premazem - myslel som si, ze je to stred, ale ten bol ok.. Takze za prasklinu ako obycajne moze umyvanie bicykla...
Ked tak nad tym spatne premyslam, s tym pukanim som odjazdil zopar vyjazdov, takze som mal vlastne stastie, ze to neprasklo uplne niekedy pocas zjazdu..
hej z tvojho opisu to vyzera na unavu materialu..no moj hlinikovy HT ma 18.5 tisic za sebou aj ked som na nom spravil vela km aj na asfaltoch..na trailoch som ho vobec nesetril a postupne som na nom aj hopsal nejake dropy..teraz na silvestra mi rupol stred tak som zvedavy ci pri umyvani nenajdem podobne prekvapenie..
BB-MT800 ktory mi prdol po 10.5k km zrovna na silvestrovskom vyjazde..zrazu som zacal registrovat neprijemne pukanie a stranovu volu v klukach..dovtedy s nim nebol problem ani nepukal ani nevrzgal iba sa mi zdalo ze som niekolko vyjazdov pred zlyhanim citil akoby volu v zabere na pravej nohe (tam aj povolil)
Nuz menim za ten isty
ako som pisal - postupne sa mi zacalo zle jazdit na huntovi - ovladanie. najviac to je citit v kolajach od kamionov na asfalte. myslel som ze je vymlatene hlavove - to som vymenil cele a nepomohlo. kolesa sli na jesen nove a tiez nepomohlo. az pred sviatkami som si vsimol ze je vyosene predne koleso. bohuzial zadne tiez - aj ked menej. tento rok ziaden pad, zacalo to postupne na jesen - takze asi unava materialu a kruti sa to? (5r. cca 50t km)
kazdopadne asi koniec?
nie - ale - mozem kupit novu vidlicu - nema zmysel ak je kriva aj zadna. narovnavat to? skusal som stym rukami pohnut a ani o mm. ak by to aj niekto narovnal - vydrzi to? kupovat celu ramovu sadu? da sa ale ... kupovat neboost ram v dnesnej dobe je blbost. navyse z australie huntbikes.cz uz neexistuje.
Gusto0 Aj keď ty jazdíš iné mordy niekedy, nechce sa mi veriť, že by si zhuntoval Hunta, hlavne to súčasné krútenie vidly a zadnej stavby to sa mi zdá málo pravdepodobné. Radšej nechať premerať kolesá, to čo píše aJoN by to mohlo byť, a to by malo byť riešiteľné v rámci vycentrovania.
kolesa mam dvoje - to na obrazku je stare - a obe som otacal aj naopak vzdy stym istym vysledkom. ako tiez tomu moc nechapem co sa to vlastne deje - dnes mi este prisli nove osky ci to nieje tym ale nie - zase ten isty vysledok - hladam, skumam, skusam - trapim sa stym uz niekolko tyzdnov bez vysledku.
bike taha akoby do pravej strany, do lavej sa citelne horsie zataca, pri klopeni strasne plava. ist na tom traverzujuci chodnik tak sa strepes do doliny. nieco je krive a netusim co.
tak som dal este to iste koleso do karbonovej vidlice co mam a tam je v strede. vyskusal 3- tie koleso v huntovi a stale ten isty posun.
zadne ma rozdiel 1mm tam to mozno je centrovanim - ale predok je moc.
Gusto0 som si bol pozriet kolesa ci to je ozaj tak na presno...na novom biku vzadu z jednej strany 35mm a zdruhej 37 a vo vidle mi to cca sedi,max 1mm rozdiel,zle sa to meralo mam tam blatnik
nemyslim si ,ze taketo odchylky ti nejak razantne ovplyvnia pocit z ovladania,keby si to koleso mal 1cm mimo tak OK ale to tvoje koleso staci precentrovat cca 1,5mm do jednej strany a je v strede,to si ani neuvedomis
kolesa mam dvoje - to na obrazku je stare - a obe som otacal aj naopak vzdy stym istym vysledkom. ako tiez tomu moc nechapem co sa to vlastne deje - dnes mi este prisli nove osky ci to nieje tym ale nie - zase ten isty vysledok - hladam, skumam, skusam - trapim sa stym uz niekolko tyzdnov bez vysledku. bike taha akoby do pravej strany, do lavej sa citelne horsie zataca, pri klopeni strasne plava. ist na tom traverzujuci chodnik tak sa strepes do doliny. nieco je krive a netusim co.
tak som dal este to iste koleso do karbonovej vidlice co mam a tam je v strede. vyskusal 3- tie koleso v huntovi a stale ten isty posun.
Nemáš štafle?
Na motorke sme tomu tak hovorili, keď si skrútil rám pri tvrdom dopade a už bolo z jednostopého dvojstopé vozidlo.
Kolesá do A
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tie dobance na laku su od kamenov, pozbierane postupne za 4 roky. Neviem, kedy ram praskol, urcite to bolo pocas jazdy, sam od seba by odlozeny ram nepraskol. Neviem ale o momente, kedy k tomu doslo, nie je to sposobene ani padom, ani skokom, najskor unava materialu. Pocul som netradicne vrzganie, ktore sa zacalo objavovat postupne castejsie, tak som si povedal, ze bicykel umyjem a premazem - myslel som si, ze je to stred, ale ten bol ok.. Takze za prasklinu ako obycajne moze umyvanie bicykla...
Ked tak nad tym spatne premyslam, s tym pukanim som odjazdil zopar vyjazdov, takze som mal vlastne stastie, ze to neprasklo uplne niekedy pocas zjazdu..
Nuz menim za ten isty
kazdopadne asi koniec?
Či si len nesadol výplet na strane pri kotúči.....
https://www.parktool.com/en-int/product/wheel-alignment-gauge-wag-4
urcite by si nim vylucil problem s kolesami
Neviem si predstavit, ako by sa musela ta vidlica pokrutit, aby ti uhol vrch kolesa na jednu stranu.
bike taha akoby do pravej strany, do lavej sa citelne horsie zataca, pri klopeni strasne plava. ist na tom traverzujuci chodnik tak sa strepes do doliny. nieco je krive a netusim co.
nemyslim si ,ze taketo odchylky ti nejak razantne ovplyvnia pocit z ovladania,keby si to koleso mal 1cm mimo tak OK ale to tvoje koleso staci precentrovat cca 1,5mm do jednej strany a je v strede,to si ani neuvedomis
Nemáš štafle?
Na motorke sme tomu tak hovorili, keď si skrútil rám pri tvrdom dopade a už bolo z jednostopého dvojstopé vozidlo.
Kolesá do A