No nvm... Ale môže byť... Ja som raz kamiónom prišiel na križovatku a odbočoval dolava. Prešli 3-4 cykly kedy púšťali striedavo zo všetkých smerov, len ja stále červenú... Potom som sa už odhodlával ísť aj na červenú ale jak som sa ešte trochu priblížil skočila zelená... Možno ťa to čidlo nezaznamenalo...
Nevidim ich tam. Akoze z pravej strany krizovatky je tam papier na stlpe pre auta - Prosime, aby ste zastavili az na ciare (stopke). Inak neblikne zelena. Cize predpokladam, ze to tam je trocha problem aj pre auta.
Ony sa tie krizovatky zvyknu aj pokazit. Neraz som uz siel aj na cervenu, inak by som na nich stal doteraz. Pripadne som volal PZ, nech si to idu riadit a informuju spravcu. Takze urcite to niekomu oznam
Ja mám po ceste dve takéto križovatky s indukčnými slučkami, ktoré nechytajú bicykel (špeciálne si dávam pozor, aby som cez ne prešiel, ale zjavne je bicykel pod citlivosťou snímania). Problém býva najmä vo večerných časoch, keď z vedľajšieho smeru chodí málo áut, takže kým nejaké nepríde, zelená jednoducho nenaskočí. Aj tento týždeň, stál som na križovatke štyri minúty, križovatka púšťala neexistujúce autá v hlavnom smere. Nakoniec prišlo auto aj z mojej strany a doslova do pár sekúnd sme mali zelenú.
Použitie chodníka je možnosťou na jednej z nich, na druhej (https://goo.gl/maps/sdfEL5w3z1t6TrAQ6) však žiadny chodník nie je, ak nechcem prejsť cez križovatku na červenú, tak musím čakať na nejaké auto (večer to môžu byť aj spomínané dlhé minúty).
Zaujímavé však je, že tieto slučky niekedy zjavne nezachytia ani motorky. Dávnejšie sa vedľa mňa postavili dvaja motorkári, nejaké auto stálo až za nimi. Po nejakých troch-štyroch minútach červenej som pochopil, že mi zelenú nezapnú a použil som pešiu turistiku cez križovatku. Ani kilometer za križovatkou ma motorkári ešte nepredbiehali, tak som doteraz zvedavý, ako dlho tam stáli. A to bolo v poobednej špičke
V podstate je to fušerstvo toho, čo navrhuje/schvaľuje svetelnú signalizáciu. Keď raz je na križovatke dynamické riadenie a nejaké vozidlo má na danú cestu vjazd povolený, tak ho križovatka predsa musí zaregistrovať. Žiaľ prístup, kde sa s cyklistami ani neuvažuje. Nejaké reklamovanie reálne (zatiaľ) nepomohlo.
Na druhú stranu, dá sa s touto situáciou aj pekne pohrať. Zásadne zastavujem tak, aby sa vedľa mňa mohlo postaviť aj auto a zaplo mi zelenú. Niekedy sa však stane, že vodič zastane za mnou až s odstupom tak, že stojí ešte pred slučkou. Väčšinou mu kývnem, nech sa posunie (no nie každý to pochopí). Ale ak mám čas a tá križovatka ma predtým nahnevala, tak len stojím vzorne na červenú a čakám, čo sa udeje. V tomto prípade sa postupne upchá nielen táto, ale aj predchádzajúca križovatka a vjazd na diaľnicu (tuto: https://goo.gl/maps/8f3imzbKvw3S1mH3A). Naivne dúfam, že ak by sa toto dialo často, tak to bude vadiť nielen cyklistom, ale aj vodičom áut a konečne dôjde k náprave.
Ja som takto na červenú musel prejsť vo Svetom Jure, ale život som si nekomplikoval, dal všetkým autám prednosť (nízka premávka) a šiel na červenú. Až spätne som podľa mapy zistil že stačilo ísť smerom na Juravu a za podchodom/tunelom to stočiť na hlavný ťah bez križovania všetkých jazdných pruhov. Žiaľ nemôžem poznať všetky miestne reálie...
Indukcna slucka nema sancu zachytit cyklistu (teda mne osobne sa to nikde nikdy nepodarilo). Pri 'kamere' je to rozne. Tento typ co mam vo fotke (BA, Karloveska v smere do Dubravky, za odbockami Pupavova, Pusta) cyklistu obcas (zvycajne) zaregistruje. Obcas je ale problem aj s autom (asi zalezi na velkosti a farbe ...), vtedy pomaha hybat sa. Menej casto (zriedkavo) to ma aj 'falosne' poplachy, da zelenu prazdnemu pruhu.
Cely kompletny semafor sme riešili ako zbytocny,dali ho tam pri rekonstrukcii el. trate, (par rokov predtym, bez semaforu tam bola 1 nehoda), odpoved bola, ze je v projekte a musi byt zapnuty... Tak je zapnuty dlhsie ako niektore ine frekventovanejsie krizovatky (napr. Molecova, Fadruszova, Kuklovska).
Novinka dnesneho dna: zapnuty semafor Fadruszova Karloveska, podvecer tam uz boli 'kolony', sice len par aut, 15, rozhodne to nie je zmena k lepsiemu;)... Vraj sa uz fb soferi sťažujú, uvidime.
Tie slučky a k nim pripojené procesory sú počítané na autá, ktoré sú oveľa silnejším zdrojom "rušenia" EMG poľa slučiek, než bicykel. Na bicykel by tam musela byť oveľa "jemnejšia", teda citlivejšia slučka. Riešiteľné to asi je, ale obávam sa, že drahšie ako bežná slučka a najmä to správcovia komunikácií nepovažujú za potrebné.
A praktické riešenie pre cyklistu? Ísť na červenú? Či tam tvrdohlavo stáť, postaviť stan, nocľah a čakať na spasenie? Ako sa na túto situáciu pozerajú kompetentný, PZSR, dopravný inšpektorát, obce a pod?
Alebo vždy volať z miesta 158 a po X otravných telefonátoch to možno nejako vyriešia
Ked som to chcel aktivne riesit, napisali mi z inspektoratu ze na kazdej krizovatke je aj casovac ktory ju otvori nezavisle na slucke, info stara cca 15r ...
mozno aj ta casova slucka ma tych 15rokov ... sranda je, ze rovnaky problem mame aj tu v Prahe.. uz som par krat siel cez prechody radsej, na cervenu do krizovatky fakt nevleziem:)
Tá časová slučka by sa dala urýchliť ak by na stĺp semafóru dali dopitové tlačidlo pre cyklistov. Také je napr. vo Sv. Jure na tej križovatke pri tých logistických halách na vstupe do mesta.
Tu je to krásne vidieť: https://www.google.sk/maps/@48.2444201,17.2071763,3a,75y,120.13h,92.08t/data=!3m6!1e1!3m4!1sL6GxxOzJBv6Iuf9Lf888ZA!2e0!7i16384!8i8192
A praktické riešenie pre cyklistu? Ísť na červenú? Či tam tvrdohlavo stáť, postaviť stan, nocľah a čakať na spasenie? Ako sa na túto situáciu pozerajú kompetentný, PZSR, dopravný inšpektorát, obce a pod?
Alebo vždy volať z miesta 158 a po X otravných telefonátoch to možno nejako vyriešia
Z mojich bohatych skusenosti, ak to chces vyriesit systemovo, tak iba sa stazovat jak chora vrana, vzdy, kazdemu, donemoty, bez ohladu na frustrujuci fakt, ze vysledky hned nevidiet.
Pre kompetentnych totiz to, co nedostanu 20x ako staznost NEEXISTUJE. Ak sa nebudeme stazovat/oznamovat, s pravdepodobnostou hraniciacou istote sa nic nezmeni. Ak sa budeme, je velka sanca ze to upravia, lebo chcu mat pokoj. No a zazracnym prutikom su media. Akonahle je nieco medializovane, zrazu uz "sa to da", lebo toto sa uz tyka aj panov riaditelov a na SK predsa kazdy sefuje dokonalej firme, tu problemy neexistuju
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak dobre čítam, si z Bratislavy? Ak hej, ak o tomto napíš na magistrát vedúcemu oddelenia cyklodopravy (https://bratislava.sk/mesto-bratislava/sprava-mesta/magistrat/organizacna-struktura-a-kontakty - sekcia dopravy - oddelenie cyklodopravy), oni sú pre správcu komunikácie silnejší partner ako ty ...
https://www.facebook.com/Standa71/videos/1577955059298911
Použitie chodníka je možnosťou na jednej z nich, na druhej (https://goo.gl/maps/sdfEL5w3z1t6TrAQ6) však žiadny chodník nie je, ak nechcem prejsť cez križovatku na červenú, tak musím čakať na nejaké auto (večer to môžu byť aj spomínané dlhé minúty).
Zaujímavé však je, že tieto slučky niekedy zjavne nezachytia ani motorky. Dávnejšie sa vedľa mňa postavili dvaja motorkári, nejaké auto stálo až za nimi. Po nejakých troch-štyroch minútach červenej som pochopil, že mi zelenú nezapnú a použil som pešiu turistiku cez križovatku. Ani kilometer za križovatkou ma motorkári ešte nepredbiehali, tak som doteraz zvedavý, ako dlho tam stáli. A to bolo v poobednej špičke
V podstate je to fušerstvo toho, čo navrhuje/schvaľuje svetelnú signalizáciu. Keď raz je na križovatke dynamické riadenie a nejaké vozidlo má na danú cestu vjazd povolený, tak ho križovatka predsa musí zaregistrovať. Žiaľ prístup, kde sa s cyklistami ani neuvažuje. Nejaké reklamovanie reálne (zatiaľ) nepomohlo.
Na druhú stranu, dá sa s touto situáciou aj pekne pohrať. Zásadne zastavujem tak, aby sa vedľa mňa mohlo postaviť aj auto a zaplo mi zelenú. Niekedy sa však stane, že vodič zastane za mnou až s odstupom tak, že stojí ešte pred slučkou. Väčšinou mu kývnem, nech sa posunie (no nie každý to pochopí). Ale ak mám čas a tá križovatka ma predtým nahnevala, tak len stojím vzorne na červenú a čakám, čo sa udeje. V tomto prípade sa postupne upchá nielen táto, ale aj predchádzajúca križovatka a vjazd na diaľnicu (tuto: https://goo.gl/maps/8f3imzbKvw3S1mH3A). Naivne dúfam, že ak by sa toto dialo často, tak to bude vadiť nielen cyklistom, ale aj vodičom áut a konečne dôjde k náprave.
Cely kompletny semafor sme riešili ako zbytocny,dali ho tam pri rekonstrukcii el. trate, (par rokov predtym, bez semaforu tam bola 1 nehoda), odpoved bola, ze je v projekte a musi byt zapnuty... Tak je zapnuty dlhsie ako niektore ine frekventovanejsie krizovatky (napr. Molecova, Fadruszova, Kuklovska).
Novinka dnesneho dna: zapnuty semafor Fadruszova Karloveska, podvecer tam uz boli 'kolony', sice len par aut, 15, rozhodne to nie je zmena k lepsiemu;)... Vraj sa uz fb soferi sťažujú, uvidime.
i
Tu je to krásne vidieť:
https://www.google.sk/maps/@48.2444201,17.2071763,3a,75y,120.13h,92.08t/data=!3m6!1e1!3m4!1sL6GxxOzJBv6Iuf9Lf888ZA!2e0!7i16384!8i8192
Z mojich bohatych skusenosti, ak to chces vyriesit systemovo, tak iba sa stazovat jak chora vrana, vzdy, kazdemu, donemoty, bez ohladu na frustrujuci fakt, ze vysledky hned nevidiet.
Pre kompetentnych totiz to, co nedostanu 20x ako staznost NEEXISTUJE. Ak sa nebudeme stazovat/oznamovat, s pravdepodobnostou hraniciacou istote sa nic nezmeni. Ak sa budeme, je velka sanca ze to upravia, lebo chcu mat pokoj. No a zazracnym prutikom su media. Akonahle je nieco medializovane, zrazu uz "sa to da", lebo toto sa uz tyka aj panov riaditelov a na SK predsa kazdy sefuje dokonalej firme, tu problemy neexistuju
Alebo pohybový senzor ako je na osvetlenie napríklad?
Skúšali ste položiť bicykel na zem naležato? Či sa slučka nechytí......
Ale len s kovovým rámom a kolesami.