Kto pouziva, pochvalte sa 😁
Kto ma aky max square
Mna to celkom chytilo. Vyplnanie stvorcekov ma dostalo do miest kde by som za normalnych okolnosti ani nepachol. Niektore boli zle ale vela bolo peknych a aj nejake nove cesticky som ponachadzal.
Nedávno som si všimol, že sa dajú natiahnuť aj Strava Routes (automaticky to nejde ako výjazdy, vždy treba manuálnu synchronizáciu), tak plán na rok 2023 a možno aj 2024 ak to nestihnem (tým pádom dovolenka na východe definitívne padá). Hlavne sa teším na turistiku v MF, už dlho tam chcem ísť (som rád, že som konečne pochodil aspoň Roháče). Tam hlavne poturistikujem, v pláne tiež veľa MTB výjazdov a GranFondo cestných výjazdov. Hlavný cieľ bude spojiť Oravu, Liptov a Turiec do jednej veľkej zelenej plochy
Strava Routes síce nepoužívam, ale zvyknem si naklikať trasu vo freemap a tak importnúť do stathunters, kde mi ju pekne ukáže aj s údajmi, koľko štvorčekov ňou vyškrtám, a koľko z toho bude nových
Detto na mapy.cz. Mam rozsirenie do Opery s ktorym sa mi na mapy.cz zobrazuje grafika zo Statshunters a pri planovani vyjazdu mi vyfarbuje nove stvorce, cez ktore ma trasa viest.
Myslím že takto cez Stravu je to ideál, vždy aktuálne routes, zobrazí nové štvorce ktoré prejdem, môžem zobraziť aj trasu kadiaľ pôjdem, nemusím riešiť x stránok (od konca minulého roka a tento rok si zjednodušujem život, aj Stravu som vrátil na súkromné používanie).
Ja som to predtým robil ešte krkolomnejšie: vygeneroval Strava Routes - uložil do GPX - pridal časové údaje - uploadoval do Stravy ako výjazd - automaticky do Statshunters aj so štvorcami
a navyse ak je strava prepojena s garminom tak ulozena strava routes je automaticky ulozena aj v connecte a da sa hned poslat do zariadenia (edge, fenix,...)
muffin pre nas chudobnych/lakomych je ideal pouzivat mapy.cz so statshunters extension-om.. a ja osobne potom exportovane gps otvaram v locuse (free verzii)
Nie sú strava routes nahodou dostupné iba v platenej verzii?
No to neviem, ja platím, dokonca začiatkom roka som dal väčší donate aj Statshunters, to sa stalo asi prvý krát v živote pre plnohodnotne free stránku, dokonca bez otravných reklám
Tak ja toho veľa nenajazdím, takže som si zatiaľ platenú verziu pred sebou nedokázal obhájiť. Stathunters ma ale aspoň inšpirovalo pojazdiť aj iné trasy v okolí, ako to, čo som predtým jazdieval bežne. Neviem, kam ma to ešte posunie, ale za minulý rok som počet vyškrtaných štvorčekov takmer strojnásobil. Len už to začína byť komplikovanejšie pri výjazdoch so začiatkom aj koncom z domu. A hlavne niektoré veci, čo som jazdieval dávno pred stravou, tie už zrejme všetky nevyškrtám.
A hlavne niektoré veci, čo som jazdieval dávno pred stravou, tie už zrejme všetky nevyškrtám.
Tiež som to tak mal, mrzelo ma to že to nie je na mape, doteraz na tie výlety spomínam (či už po okolí Martina počas štúdii, alebo dovolenky a exploračné výjazdy po celom Slovensku). Tak som si ich všetky manuálne vyklikal a nahádzal do Stravy (dal do jedného roku 2017 pred intenzívnym používaním GPS v roku 2018 aby mi to nek****lo štatistiky). Všetko mimo môjho bydliska a štúdia - vrátane turistiky, maratónov a 24-hodinoviek aspoň jedno kolo (zas až tak extrémne množstvo tých výletov nebolo a dal osa to spraviť za pár dní) + nejaké relevantné výlety po okolí Martina, kde to nutne nemuselo znamenať nové štvorce, ale na tie cestičky dodnes spomínam (a už na ne nikdy nezabudnem lebo mi budú svietiť v heatmaps )
A tiež v cieľom zakresliť tie výlety kde som dal viac ako 100km (kvôli Eddingtonovemu číslu nech je čo najvyššie - ale to sa skoro 100% krylo zo všetkými relevantnými výletmi spomínanými vyššie. Dá sa povedať že každý takýto 100km výlet po roku 2009 (a iné aj kratšie dovolenkové exploračné výlety) mám zdokumentovaný dĺžkou a časom v osobnej tabuľkovej databáze aj keď som nepoužíval GPS a pred týmto rokom si všetky 100km výlety pamätám lebo boli do jedného miesta (Nová Dubnica a Sedmerovec), tak to bolo jednoduché
Tak to si u seba neviem predstaviť, už len preto, že podľa mapy som možno tak turistikoval, ale veľa externých výjazdov bolo s kadekým, kto určoval trasu a aj na druhý deň po by som mal problém na mape vyklikať, kadiaľ sme išli, nie to po 15-20 rokoch. A ani trasy starších maratónov si podrobne nepamätám a ani sa už väčšinou nedajú dohľadať. Sólo výjazdy som nikdy nedával mimo lokalitu, v ktorej sa pohybujem aj teraz, akurát som sa kedysi vedel dostať ďalej. Ale to sa mi snáď ešte podarí zopakovať. Skôr ma mrzia tie Horaly, Partizánske, Brezno, Varínske cyklokempy a podobné akcie, ktoré už nemám ako zopakovať.
Ďakujem že táto téma existuje! Našla som niečo čím sa tento rok budem motivovať dnes som tam nahrala dáta a moj štvorček je 6x6, ale vidím tam 3 šedé ktoré keď prejdem hneď bude väčší štvorček.
SH som objavil este minuly rok. Zacinal som na stvorci 6*6, do konca roka som zvacsil na 10*10 a na tom aj zostanem do trochu lepsieho pocasia. Je to kombo bicykel a turistika za cca 5r co pouzivam Stravu
Očakávanie je, keď budem vymýšlať trasu na víkend vždy kuknem kde mi chýba štvorček. Lebo veľmi veľa krát jazdím to isté a rada si pozriem aj niečo nové. Možno sa konečne donútim ísť smerom na východ z Bratislavy - malinovo, kvetoslavovo a okolie, čo som vždy chcela ale nejak ma tam nič nenútilo ísť. A tiež vždy keď idem z jazdy a chcem ešte dotočiť na nejaké vyššie číslo tak chodievam cez lužný most, takto budem mať alternatívu ísť niekde kde som ešte nebola (aspoň na začiatku keď sú tie štvorčeky blízko).
A teda ja som typ človeka ktorého motivujú čísla a teda štvorce sú vlastne čísla, takže super motivácia
Nerobte mi to, ma dráždite na to Rakúsko keď vidím tie výjazdy. Nemôžem byť všade Inak ja ignorujem max. štvorce, ja mám kruhový rádius, mne príde max. štvorec úplne nezmyselný
Pride ti nezmyselny lebo si lenivy ist vykajakovat si chybajuce stvorceky na Oravskej priehrade
Miska18 Tak snad ti to odhodlanie vydrzi. Budu to trochu ine jazdy nez na ake si zvyknuta, rozumej, nebudu az take plynuje a mozno budes menit trasu v terene, lebo pani polnohospodari sa rozhodli polnacku preorat a pod.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som to predtým robil ešte krkolomnejšie: vygeneroval Strava Routes - uložil do GPX - pridal časové údaje - uploadoval do Stravy ako výjazd - automaticky do Statshunters aj so štvorcami
No to neviem, ja platím, dokonca začiatkom roka som dal väčší donate aj Statshunters, to sa stalo asi prvý krát v živote pre plnohodnotne free stránku, dokonca bez otravných reklám
Tiež som to tak mal, mrzelo ma to že to nie je na mape, doteraz na tie výlety spomínam (či už po okolí Martina počas štúdii, alebo dovolenky a exploračné výjazdy po celom Slovensku). Tak som si ich všetky manuálne vyklikal a nahádzal do Stravy (dal do jedného roku 2017 pred intenzívnym používaním GPS v roku 2018 aby mi to nek****lo štatistiky). Všetko mimo môjho bydliska a štúdia - vrátane turistiky, maratónov a 24-hodinoviek aspoň jedno kolo (zas až tak extrémne množstvo tých výletov nebolo a dal osa to spraviť za pár dní) + nejaké relevantné výlety po okolí Martina, kde to nutne nemuselo znamenať nové štvorce, ale na tie cestičky dodnes spomínam (a už na ne nikdy nezabudnem lebo mi budú svietiť v heatmaps
A tiež v cieľom zakresliť tie výlety kde som dal viac ako 100km (kvôli Eddingtonovemu číslu nech je čo najvyššie - ale to sa skoro 100% krylo zo všetkými relevantnými výletmi spomínanými vyššie. Dá sa povedať že každý takýto 100km výlet po roku 2009 (a iné aj kratšie dovolenkové exploračné výlety) mám zdokumentovaný dĺžkou a časom v osobnej tabuľkovej databáze aj keď som nepoužíval GPS a pred týmto rokom si všetky 100km výlety pamätám lebo boli do jedného miesta (Nová Dubnica a Sedmerovec), tak to bolo jednoduché
Očakávanie je, keď budem vymýšlať trasu na víkend vždy kuknem kde mi chýba štvorček. Lebo veľmi veľa krát jazdím to isté a rada si pozriem aj niečo nové. Možno sa konečne donútim ísť smerom na východ z Bratislavy - malinovo, kvetoslavovo a okolie, čo som vždy chcela ale nejak ma tam nič nenútilo ísť. A tiež vždy keď idem z jazdy a chcem ešte dotočiť na nejaké vyššie číslo tak chodievam cez lužný most, takto budem mať alternatívu ísť niekde kde som ešte nebola (aspoň na začiatku keď sú tie štvorčeky blízko).
A teda ja som typ človeka ktorého motivujú čísla a teda štvorce sú vlastne čísla, takže super motivácia
Miska18 Tak snad ti to odhodlanie vydrzi. Budu to trochu ine jazdy nez na ake si zvyknuta, rozumej, nebudu az take plynuje a mozno budes menit trasu v terene, lebo pani polnohospodari sa rozhodli polnacku preorat a pod.