Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
LMS ja som proti tomu riešeniu není ani zďaleka tak skeptický, na C33 co je lacnejší variant plášťoviek som odjazdil sezónu, bolo treba to držať na 8bar aby to odvalovalo a v zákrutách som si na nich neveril, šmýkali. Druhu sezónu som dal Hi-composite. S tlakom problém rovnaký ale o poznanie lepšia zmes. Defekty nejaké boli, ale vždy to na mlieku držalo. Mne sa tá konštrukcia naopak páči, akurát by som rád dal šancu aj iným ak by boli. Chcel som poznať názor kolegu, ktorý spomenul že to jazdil. Teraz jazdím Veloflex+latex vittoria, super plášť, ale duša bolavá, treba to obdeň fúkať.
Jazdil som plášťovky Tufo pár rokov a bol som s nimi prevelice spokojný. Z jednoduchého dôvodu: obuješ to na klasické pláštové kolesá. Výdrž, cena, bezproblémový dojazd pri defekte, všetko plusy čo prevyšujú mínusy. Pri mojom jazdení.
A áno, jazdil som aj galusky.
Samozrejme teraz už je na trhu iná situácia, možnosť bezduše obutia, trend širších ráfkov atd.
Všeobecne na tomto fore vládne averzia voči Tufo výrobkom, čo je škoda a myslím že neprávom.
ja som tiez nemal ziadne problemi s plastovkami. chcel som len lahsie kolesa so sirsim rafikom a rovno bezduse. inac by som ich asi jazdil do dnes. aj ked posledne roky mam najazd prabiedny, no zato intenzivnejsi
Prosím vás, nemám skúsenosti ešte s čestnými plastami. Schwalbe One Clincher obyčajne. Majú najazdené cca 3700km (ja mám 90kg). Netusim či ich už mám vymeniť alebo ešte niečo znesú. Mám aj foto ale neviem či bude vidieť. Podľa čoho sa to hodnotí?
Rýchlejšie a presnejšie radenie, čo ja ako hobík tú rýchlosť až tak nepotrebujem. Ale presnejšie radenie je veľkou výhodou. Ak zaradíš nevhodný prevod (veľké kríženie), tak elektronika automaticky nastaví aj druhú stranu prevodu, aby reťaz neškrkala. Nastavovanie prehadzovača hrozí len pri miernom ohnutí pätky a je vcelku jednoduché gombíkom na páke. Ak pohneš prehadzovačom (presmykačom) pri vypnutom radení, tak po zapnutí elektronika prehadzovač (presmykač) nastaví do správnej (pôvodnej) polohy. Netreba mazať bowdeny, vymieňať lanka a bowdeny.
Vyrastal som na radení páčkami na ráme... Veľmi som ocenil indexové radenie a dualy. Elektronické radenie nie je až taký veľký skok, ale má svoje výhodu. A som rád, že sa môžem chváliť, že ako dôchodca si to môžem dovoliť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A áno, jazdil som aj galusky.
Samozrejme teraz už je na trhu iná situácia, možnosť bezduše obutia, trend širších ráfkov atd.
Všeobecne na tomto fore vládne averzia voči Tufo výrobkom, čo je škoda a myslím že neprávom.
Otazkou potom je, naco ti je elektronicke radenie. Artritida, zabudol si ako nastavuje mechanika, alebo iny dovod?
Vyrastal som na radení páčkami na ráme... Veľmi som ocenil indexové radenie a dualy. Elektronické radenie nie je až taký veľký skok, ale má svoje výhodu. A som rád, že sa môžem chváliť, že ako dôchodca si to môžem dovoliť.
Zaujímavý článok s radami pre začiatočníkov s latexovými dušami.
Neviem prečo, ale mám pocit, že s teba hovorí závisť... Závidíš, že som dôchodca, alebo že si môžem dovoliť elektrické radenie?
user_id
Vy dvaja ste sa nasli🤣