double napísal:
už som si zvykol na pomenovanie kolaborant, dezolat, komunista v podstate to je smutne kedže si takto asi polovica národa medzi sebou nadáva a myslí si ako im bude dobre ked jedna alebo druha strana si presadí resp presadzuje svoje. snažím sa to ale vnímat neobjektívne. Su to nejake krajiny ktore si chcu mocensky geopoliticky presadzovat svoje záujmy. Ako to robí Usa tak tak isto len viac neohrabane to robí Rusko. Chceli aj chcú Ukrajinu pod svojím vplyvom tak isto ako Usa
Tolko pomenovani a pritom by stacilo jedno

Dnes fakt dobre davas.
Ale k teme, mozes pls. uprimne odpovedat na tieto otazky? Na prve 2 ti staci len jedno slovo.
1. V nadvaznosti na tvoje horeuvedene tvrdenie, s ktorym suhlasim by ma zaujmalo, pod ktoru sferu vplyvu ma patrit Slovensko: USA(+EU), alebo tu Rusku? Ja beriem USA(+EU)
Len nenapis utopiu, ze niekde medzi
2. Hypoteticka situacia - nemozes viac zit na SVK a aj s rodinou si musis vybrat inu krajinu - moznosti su len USA alebo Rusko. Zdroje na presun a start v novom prostredi mas. Co si vyberies?
Ja beriem USA.
Uvítal by som transparent keby obe strany zložia okamžite zbrane a začne sa diplomaticky jednat.
3. O com by sa potom malo diplomaticky jednat, ked zlozenim zbrani vojna defacto skonci?