bike1 - dynamo ukostrené a plus natiahnuté ku svetlám, zadné svieti stále, predné je cez vypínač
bike2 - z dynama ide dvojlinka k prednému svetu a odtiaľ ide dvojlinka do zadného svetla, spúšťam jedným špínačom obe svetlá.
Prestali svietiť zadné svetlá na oboch bajkoch. Keď odpojím predné svetlo, zadné svieti. Keď zapojím, na zadnom len ledva vidno v tieni zblízka len akokeby slabosvietivú diódku... Kde bude chyba? Káble som natiahol nové, aj tak nič...
Preco islo a nejde neviem,nadialku.
Ak mas zvysnu dcojlinku, skus pospajat mimo bicykla, tak ako na bike 2, a potom aj prehodit ziarovky opacne (ak na nich nevidis V a A)
- odmeraj napatie na tociacom sa dyname naprazdno... potom pod zatazou (svetlo)
- to iste meranie na konci kablov pri prednom svetle a potom pri zadnom
tazko radit takto nadialku este navyse u dvoch roznych bajkov s inak riesenym rozvodom kablov.
popripade daj foto a typ dynama a svetiel
Modrý je +
Ako bolo napisane - mohol si zle zapojit kable - napr miesto paralelne si dal do serie, miesto na + si napojil na - na 1 svetle....
Skus najprv by som skusal na zadnom opacne/na ine terminaly zapojit kable (tiez som mal rovnako vyzerajuci problem - kazde osve slo, spolu nie, bolo treba pouzit ine vstupy na zadnom svetle - citat manual