zalozim novu temu kedze niektorym sa nevidelo ze spamujem inde , dnes zase hradza nesklamala, culy ruch po celej trase az do cunova... ked odratam tych xy osobnych aut (niekde medzi 5-10) tak este tam bol 2x traktor, 1x bager, 1x nakladiak, 1x zeriav )) dnes sa fakt cinili
rodo tak Viedeň nie je v BA kraji, a ešte k tomu nie je spojená s BA asfaltovou segregovanou cyklotrasou - ja poznám iba Donauradweg, a tá nie je na celom úseku asfaltová, ale vysypaná jemným štrkom. Oprav ma, ak sa mýlim, lebo je možné, že sa mýlim. Napriek tomu súhlasím s tým, že rakúske pohraničie na rozdiel od BSK má niečo, čo už pripomína cyklistickú infraštruktúru.
user_id je to ako vravis, ja som niekedy dost zaskoceny co vsetko mame oznacne C-ckom so smerovnikmi a ine polne dialnice, ktore su dokonca celorocne jazditelne hoci nemaju asfaltovy ani betonovy povrch su proste len obsluzne cesty majitelov alebo najomcov pozemkov. Ale ako vravi Laco Findl proste sucasna legislativa je nastavena tak ako je a asi iny postup momentalne nieje. Bolo by zaujimave mat v zakone nejaky motivacny faktor pre majitelov pozemkov cez ktore vedu cyklisticko-turisticky zaujimave koridory aby oni mali snahu zaclenit ich ci uz existujuce alebo buduce trasy do oficialnych cyklotras. Evidentne nic take teraz nieje. Keby som to mal brat len z vlastneho zaujmu tak sa nestazujem, ja vyhladavam prave co najmenej frekventovane trasy a mimo spevnene povrchy ale vidim sam ze aj v okoli nasej dediny (Tomasov) je velky potencial na nenarocnu cykloturistiku pre rodiny s detmi hoci aj pri nizsej investicnej narocnosti len upravou toho co uz existuje. No potencial zostava nevyuzity a ludia nikam na bikoch nejazdia pretoze po okreskach bez krajnice to proste nebudu riskovat.
Jano1987 k tej tvojej trase BA - DS. Kedze je to moj domaci revir, da sa trasovat alternativa ze po odpojeni od Juravy pri letisku to lemuje viacmenej Maly Dunaj az do Jahodnej. Ide to po trasach ktore spominam v prispevku vyssie, cize siroke celorocne zjazdne polne alebo strkove cesty, hoci niesu znacene ako cyklotrasy. Cize sa uplne vyhnes asfaltovemu useku po cestach 3. triedy od Mostu pri Bratislave az po Jahodnu. Na tom useku okrem Juravy na zaciatku je este usek Novy Zivot - Potonske luky cyklotrasa a este od vodneho Mlyna v Tomasikove do Jahodnej vedie cyklotrasa dokonca asfaltova. Takze BA - DS by sla dat uplne mimo ciest so zdielanou premavkou po takmer celom useku, hoci to nieje cyklotrasa. Postnem mapu ked sa k tomu dostanem.
Chcel by som gravelom preskúmať okolie BA - Záhorie aj Podunajsko. Používam mapy.cz. Je ešte nejaký iný lepší mapový systém, kde sú vyznačené cyklotrasy (vyznačené alebo aj neoficiálne), ktorý sa oplatí preštudovať?
EDIT: teraz som si všimol, že sa v OpenStreetMap dajú zapnúť cyklovrstvy...
user_id otázkou je, na koľko budú niektoré úseky legálne. Viem o jednom prípade z východu, kde si to ľudia skracovali cez pole a vlastníkovi zničili cca 2m široký pás dlhý 800m úrody. Trvalo to nejak 6-7 rokov. Bolo to aj ma STV, tam dokonca ukázali, že tade viedol segment na Strave. Ešte pred koronou mi známy ukazoval nejaké svoje jazdy a kde je on na akom mieste, pritom to boli trasy, kde bola jednosmerka a on išiel v protismere, zákaz vjazdu a podobne.
Mnoho poli byva vysadenych az po kraj a potom na kraji je vyjazdena cesta akoby autom alebo polnohospodarskym strojom. Priznam sa, ze zvyknem taketo cesticky vyuzivat, ale jazdim pokial mozno len po tej vyjazdenej stope a na mape zaznacenej,
Mas link na tu reportaz z vychodu?
Keď sa rozprávame o infraštruktúre v BA kraji, tak mne v prvom rade chýba spojenie centra Bratislavy s okresnými mestami (Malacky, Senec, Pezinok) asfaltovými segregovanými cyklotrasami ? myslím si, že bez toho nemôže byť o žiadnej infraštruktúre ani reč. Je vôbec aspoň jedno z tých miest spojené s centrom BA?
Toto je presne vec, ktorú tu už kritizujem dlhodobo. V prvom rade mal energiu a financie kraj smerovať na to aby priamymi, segregovanýma a hlavne asflatovými cyklocestami spojil centrá kraja a teda všetky okresné mestá s BA a zároveň aj medzi sebou. Je hanbou a zlyhaním kraja, že ani PK ani SC nemá ucelenú a rýchlu priamu cykloinfraštruktúru s BA za 25 rokov existencie kraja ako aj to, že taký blízky Pezinok so Sencom tiež. A ako už bolo písané, tak skôr ako po roku 2030 asi aj ťažko očakávať nejakú segregovanú cyklotrasu. Namiesto toho sa tu kraj zaoberá cykloturistickými serepetičkami a stráca čas s vlastníkmi vinohradov, ktorý robia prieky proti budovaniu cykloturistických cestičiek. Na čo sú nám dva mosty do Rakúska, keď sa nevie človek dostať bezpečne a rýchlo aj z tej blbej Stupavy do Malaciek alebo Senca do Ivanky. Ešteže sa staval obchvat a Lužný most neskutočne urýchlil a zjednodušil dochádzanie na bicykli z podunajských obcí napr. do Petržalky alebo aj Rusoviec do Biskupíc.
no konkretne Pezinok je zlyhanie miestnej samospravy ktora nie je schopna za 10 rokov vybudovat absolutne nic, ale co si ludia zvolili to maju
co sa tyka BA tak prakticky neexistuje bezpecne spojenie mestskych casti s centrom, zase zlyhanie miestnej samospravy a nie BSK
Ako to že neexistuje v BA bezpečné spojenie s centrom? Ale najprv treba definovať to bezpečné spojenie, keďže pre niekoho to môže byť cyklopruh na ceste, iný potrebuje odelenú cyklotrasu za protitankovými zábranami.
chod sa poziet do Viedne a porovnaj s BA, napr Ring-Rund-Radweg , ciary na ceste nie su bezpecne spojenie, tie nikoho nepresvedcia aby zmenil preferovany dopravny prostriedok na bicykel a casto neexistuju ani tie
a staronovy primator BA ma vela reci ale ziadny pokrok nenastal
prva veta:
Napriek pomerne veľkému počtu rozbehnutých projektov na výstavbu kvalitných oddelených cyklotrás sa ani v roku 2022 nedostala žiadna z nich do realizačnej fázy
no konkretne Pezinok je zlyhanie miestnej samospravy ktora nie je schopna za 10 rokov vybudovat absolutne nic, ale co si ludia zvolili to maju
co sa tyka BA tak prakticky neexistuje bezpecne spojenie mestskych casti s centrom, zase zlyhanie miestnej samospravy a nie BSK
Ja som sa vyjadroval k územiu, ktoré má pod gesciou BSK. Nie k mestu. I keď tu plne súhlasím, že 4 roky Valla bola jedná veľká blamáž v budovaní nových cyklociest okrem toho maľovania asfaltu na červeno. A nasledujúce 4 roky vypadá, že to bude repríza tých predošlých 4 rokov. Však oni nie sú schopný na magistráte pripraviť ani projekt rekonštrukcie existujúcej infraštruktúry a taká Trenčianska sa pritom mala už realizovať v 2022.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT: teraz som si všimol, že sa v OpenStreetMap dajú zapnúť cyklovrstvy...
user_id otázkou je, na koľko budú niektoré úseky legálne. Viem o jednom prípade z východu, kde si to ľudia skracovali cez pole a vlastníkovi zničili cca 2m široký pás dlhý 800m úrody. Trvalo to nejak 6-7 rokov. Bolo to aj ma STV, tam dokonca ukázali, že tade viedol segment na Strave. Ešte pred koronou mi známy ukazoval nejaké svoje jazdy a kde je on na akom mieste, pritom to boli trasy, kde bola jednosmerka a on išiel v protismere, zákaz vjazdu a podobne.
Mas link na tu reportaz z vychodu?
Tiez som to videl v telke, tu je link https://www.facebook.com/watch/?v=320373572585216
https://kosice.korzar.sme.sk/c/8179321/boj-o-cyklocestu-na-poliach-nad-kosickym-sidliskom-pokracuje.html
Toto je presne vec, ktorú tu už kritizujem dlhodobo. V prvom rade mal energiu a financie kraj smerovať na to aby priamymi, segregovanýma a hlavne asflatovými cyklocestami spojil centrá kraja a teda všetky okresné mestá s BA a zároveň aj medzi sebou. Je hanbou a zlyhaním kraja, že ani PK ani SC nemá ucelenú a rýchlu priamu cykloinfraštruktúru s BA za 25 rokov existencie kraja ako aj to, že taký blízky Pezinok so Sencom tiež. A ako už bolo písané, tak skôr ako po roku 2030 asi aj ťažko očakávať nejakú segregovanú cyklotrasu. Namiesto toho sa tu kraj zaoberá cykloturistickými serepetičkami a stráca čas s vlastníkmi vinohradov, ktorý robia prieky proti budovaniu cykloturistických cestičiek. Na čo sú nám dva mosty do Rakúska, keď sa nevie človek dostať bezpečne a rýchlo aj z tej blbej Stupavy do Malaciek alebo Senca do Ivanky. Ešteže sa staval obchvat a Lužný most neskutočne urýchlil a zjednodušil dochádzanie na bicykli z podunajských obcí napr. do Petržalky alebo aj Rusoviec do Biskupíc.
a staronovy primator BA ma vela reci ale ziadny pokrok nenastal
https://cyklokoalicia.sk/2023/01/bratislava-co-vzniklo-v-roku-2022
prva veta:
Napriek pomerne veľkému počtu rozbehnutých projektov na výstavbu kvalitných oddelených cyklotrás sa ani v roku 2022 nedostala žiadna z nich do realizačnej fázy
Ja som sa vyjadroval k územiu, ktoré má pod gesciou BSK. Nie k mestu. I keď tu plne súhlasím, že 4 roky Valla bola jedná veľká blamáž v budovaní nových cyklociest okrem toho maľovania asfaltu na červeno. A nasledujúce 4 roky vypadá, že to bude repríza tých predošlých 4 rokov. Však oni nie sú schopný na magistráte pripraviť ani projekt rekonštrukcie existujúcej infraštruktúry a taká Trenčianska sa pritom mala už realizovať v 2022.