môj názor je že jednoprevodník uberá z gravela tú univerzálnosť... ked je to bike na všetky terény, prečo by mal byť obmedzený prevodmi do terénu... ja mám dvojplacku 50/34 a keď som na naklonenej rovine s vetrom tak to ide 50km/h na 200W tam by som ešte miestami ocenil aj 52z ale tých prípadov je málo... každopádne s jednoplackou by som sa uvrtel ako ventilátor
Jasne, tak uvidim casom teda ci to kolena budu zvladat a keby ne tak skusim ten 36t jak pisete. Dvojplacka by bola ideal ale to by som musel aj novu lavu packu zohnat, teraz je tam len brzda.
Tlaky skusim medzi 2-2,5. Diky za radu
32mm galusky s nie moc terénnym dezénom (tufo dry) ale jazdil som s tým úplne nezmysly v teréne. ale zas asi nie som človek s ktorým by sa bolo treba zrovnávať, lebo vyslovene mám rád menšiu kadenciu a pre príklad na koze mám prevody 58x 11 a občas ešte stláčam tlačidlo, že nech mi dá ťažší
môj názor je že jednoprevodník uberá z gravela tú univerzálnosť... ked je to bike na všetky terény, prečo by mal byť obmedzený prevodmi do terénu... ja mám dvojplacku 50/34 a keď som na naklonenej rovine s vetrom tak to ide 50km/h na 200W tam by som ešte miestami ocenil aj 52z ale tých prípadov je málo... každopádne s jednoplackou by som sa uvrtel ako ventilátor
Suhlasim + pridavam ze mne osobne dost chyba to jemnejsie odstupnovanie kedy by som ocenil skoky po jednom zube ako po dvoch. Takych 46/33 alebo 43/30 vpredu na 10-36 kazete (ak sa to da) vzadu by bol ideal
myslim ze som si nasiel svoj buduci "gravel" https://www.marinbikes.com/cs/bikes/2023-muirwoods
Idealne prevody, rovne rajdy, lacne komponenty, ocelacik, aj na bikepacking by bol paradny, kopec miesta v rame a uchyty na vidlici.
Inak pre ilustráciu. Mám veľkú pumpu Kellys a tá na svojom manometri ukazuje pri 3 baroch 2,5 a lacná Lidl pumpa veľká je presnejšia, ale tiež ukazuje o 0,2-0,3 baru viac. Na presné meranie treba dobrý tlakomer. Takže ak máte 1,6 - 1,8 podľa manometra na pumpe, tak možno jazdíte aj 2+ akurát o tom neviete. Ale ako som už písal, nie som fanatik na tlaky a každý nech si jazdí tak, ako mu je pohodlne. A ak je niekomu pohodlne na 2,5 alebo 3,5, tak je to v pohode a netreba ho hejtovať a spochybňovať.
Akoze 38x51 (0,74) je malo? Vacsina dvojplackovych gravelov ma najlahsi prevod 30x34 (0,88), malokedy vidis lahsi. Ja preferujem jednoplacku, na mojom mam najlahsi 38x42 (0,90) a zatial mi to vzdy stacilo a keby nestacilo, tak hore kopcom potlacim a dolu kopcom sa veziem, no a? Ale vyuzivam kompletne cely rozsah a nohy sa zatial nestazuju.
myslim ze som si nasiel svoj buduci "gravel" https://www.marinbikes.com/cs/bikes/2023-muirwoods
Idealne prevody, rovne rajdy, lacne komponenty, ocelacik, aj na bikepacking by bol paradny, kopec miesta v rame a uchyty na vidlici.
Jedinou chybou Marinu je, ze neponukaju aj cisto ramove sety.
Akoze 38x51 (0,74) je malo? Vacsina dvojplackovych gravelov ma najlahsi prevod 30x34 (0,88), malokedy vidis lahsi. Ja preferujem jednoplacku, na mojom mam najlahsi 38x42 (0,90) a zatial mi to vzdy stacilo a keby nestacilo, tak hore kopcom potlacim a dolu kopcom sa veziem, no a? Ale vyuzivam kompletne cely rozsah a nohy sa zatial nestazuju.
Kym som kupil Soot 70, tak som pocital a pocital, cez kalkulacky pomery/rychlosti a porovnaval. Kedze po rovine, dole dolinou nepotrebujem ist 50km/h, tak jednoplacka bola jasna. Mam lahsi prevod do kopca (36x42) ako maju gravely s dvojplackou. Ani skoky v dolnej polovici kazety nie su zle.
Sesulak To máš super, ja mám na svojom Revolte dvojplacku a najľahší mám 32/34. Veľmi som sa toho bál, ale dá sa to a tento prevod používam málo. Až keď je stúpanie 10-12%+. A vyliezol som s tým aj 20%-né stúpanie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Možno to je viac a pumpa ukazuje blbosti.
Tlaky skusim medzi 2-2,5. Diky za radu
Tento rok tam pojdu este inserty tak som zvedavy
Suhlasim + pridavam ze mne osobne dost chyba to jemnejsie odstupnovanie kedy by som ocenil skoky po jednom zube ako po dvoch. Takych 46/33 alebo 43/30 vpredu na 10-36 kazete (ak sa to da) vzadu by bol ideal
Jedinou chybou Marinu je, ze neponukaju aj cisto ramove sety.
Kym som kupil Soot 70, tak som pocital a pocital, cez kalkulacky pomery/rychlosti a porovnaval. Kedze po rovine, dole dolinou nepotrebujem ist 50km/h, tak jednoplacka bola jasna. Mam lahsi prevod do kopca (36x42) ako maju gravely s dvojplackou. Ani skoky v dolnej polovici kazety nie su zle.
Ako ze nie?
https://www.marinbikes.com/de/bikes/2021-headlands-frame-kit
A tu 56 vraj skladom
https://eshop.zivotsbicyklom.sk/marin-ram-headlands-karbon/
No presne...akoby nic neponukali.