chcem sa spytat na vas nazor ohladom spd a bezpecnosti. Po vcerajsej nehode realne uvazujem o vrateni sa ku klasickym pedalom. Jazdim s nimi uz cca mesiac. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze padnut s nimi sa vacsinou podari prakticky ked uz clovek s bikom "stoji". Neuvedomi si, ze je pripnuty a vacsinou zazmatkuje a uz "lezi". Je taktiez pravda, ze pravdepodobnost padu je priamo umerna poctu divakov. Prvy pad som bral ako vystrahu aby som si uvedomoval, ze som pripnuty. Na stastie si to iba odniesla trosku zakrvavena noha. Pravdupovediac od tej chvile som pri bicyklovani zacal pocitovat vzdy urcitu davku "strachu" pred dalsim nechcenym a mozno aj zbytocnym padom (nakolko s klasickym pedalom by sa mi to nestalo). Vcera som si vysiel zajazdit si a po zrhuba hodinke som na bajku zastal, odopol som si pravu nohu a oprel som sa nou o zem. Doteraz neviem ako, zrazu som stratil rovnovahu a cele tazisko sa prevalilo na lavu stranu. Pri pokuse o opretie sa o lavu nohu som zistil ze ostala pripnuta, zazmetkoval som a uz som lezal na zemi. Bol to dost nestastny pad, vyrazilo mi to dych, padol som na bok a v krizoch ucitil strasnu bolest. Nedokazal som sa nadychnut a cele telo sa ocitlo v soku. Po chvilke som sa spamatal a cely vystraseny co sa vlastne stalo som sa zacal davat dokopy. V oblasti krizov obrovksa bolest, myslel som v tej chvili na najhorsie, ze som ocrhnul a podobne veci. Nastastie som vsak dokazal vstat a pomaly dojst do najblizsej dediny. No cele to skoncilo rengenovanim na pohotovosti a teraz na druhy den chodim ako keby ma poriadne seklo v krizoch. Mam 28 rokov, zivot pred sebou a zacinam si uvedomovat, ze toto nie je ziadna sranda. Co si o SPDckach myslite vy?
no ale tak ci tak to nebude tak drzat ako mtb tretra hoci tam je kufor...iba co ho zaseres od blata
...nezaseriem lebo s takou kambinaciou uz neprejdem ani meter.
Vymenil som osky ma pedaloch a tak som siel tie SPDcka testnut na cestnych tretrach a vobec som tomu neprisiel na chut. Z 20 tich pokusov sa mi raz podarilo ten vytrcajuci maly kufor nacvaknut na pedal a ked som ho aj nackvakol nohu som nemal uplne pevnu, do stran mala volu aj ked som nastavil vysoku tvrdost na pedaloch. Navyse pri vypinani po odcvaknuti mi niekedy ostaval kufor zahacknuty v pedali a musel som este o dalsich 15 stupnov vychylit patu, aby sa mi tretra oddelila od pedalu...[o dnesnej skusenosti to vypada tak, ze na maraton pojdem v klasickych pedaloch ...MTB tretry sa mi kvoli jednemu maratonu neoplati kupovat...doteraz som si vzdy pri vyjazdoch v terene vystacil aj s klasickymi pedalami
sak daj cestne tretry a cestne pedale...mohlo by to byt zaujimave
...jj aj na tym som rozmyslal ...ale na oravskej trati je plno strmych vyslapov, kde pri malej technickej chybe hrozi, ze budem musiet tisnut - s cestarskymi zarazkami a tretrami desiva predstava ...a este ak by bolo blato
Ja osobne ma na Crosse cestne pedale ultegra a cestne tretry Northwave a pohoda, zvolil som tuto kombinaciu, kedze viac menej jazdim len po ceste:wink:
HEHE! jednoznacne tretry! bez tretier sa uz neviem ani bicyklovat. vyborny kontakt s bicyklom, noha sa nezosmykne, kedykolvek mozem preskocit nejaku "vec" na ceste ci v terene. a hlavne ked zaberiem, tak si nohou ktora taha hore nevyrazim zuby. este ich zopar tusim mam suverenne je to s nimi lepsie a hlavne BEZPECNEJSIE. nie bez nich ako to tu ktosi tvrdi. iba ak je sviatocny jazdec raz do mesiaca. to sa potom necudujem, ze spadne pri zastavovani
HEHE! jednoznacne tretry! bez tretier sa uz neviem ani bicyklovat. vyborny kontakt s bicyklom, noha sa nezosmykne, kedykolvek mozem preskocit nejaku "vec" na ceste ci v terene. a hlavne ked zaberiem, tak si nohou ktora taha hore nevyrazim zuby. este ich zopar tusim mam suverenne je to s nimi lepsie a hlavne BEZPECNEJSIE. nie bez nich ako to tu ktosi tvrdi. iba ak je sviatocny jazdec raz do mesiaca. to sa potom necudujem, ze spadne pri zastavovani
tak veru, SPD ma nevyhodu akurat v tom ze sa v nich blbo trenuje BunnyHop )
este keby som vedel, čo je to ten oný BunnyHop, hehe. ja robim hop s bicyklom len v baliku, aby som nespravil vlnu a ked nahodou nieco neskoro zbadam a da sa to lahko preskocit, pripadne zeleznicne priecestie a pod.
tulenik ty do vsetkeho vrtas. nie kmen - slepy nie som. ale ked v poslednej chvili zbadam rozbite dno flase ci trciaci maly kmen z maleho stromceka, ktory v trave zle vidno a na mysicku nie je cas ci miesto. alebo na cestnom kamen ci doska ci vytlk...
ved on dobre napisal, bunnyhop je ked vyhodis obe kolesa naraz t.j. vyskocis s celym bikom a preskocis prekazku oboma kolesami, takze ked si dobry zvladnes kludne aj 40cm kmen . mozes to skusit aj na cestaku, ale neviem ako dopadnu tvoje kolesa
bunnyhop je keď podvihneš bike najprv chvíľu na zadné a potom sa od zadného kolesa odrazíš a dopadáš najprv na zadné a potom dopadne predné ... a kôli učeniu sa jazde chvíľu po zadnom bez šlapania je SPD na trénovanie bunnyhopu trochu krkolomné najmä kôli pádom na záda
bunnyhop je keď podvihneš bike najprv chvíľu na zadné a potom sa od zadného kolesa odrazíš a dopadáš najprv na zadné a potom dopadne predné ... a kôli učeniu sa jazde chvíľu po zadnom bez šlapania je SPD na trénovanie bunnyhopu trochu krkolomné najmä kôli pádom na záda
a toto ako chces spravit za jazdy toto co pises je podla mna finta pre trialistov na zdolavanie krkolomnych prekazok, nie bunnyhop. bunnyhop ma vyuzitie najma pocas jazdy - bez toho aby si zastavil alebo spomalil, jednoducho prekazku preskocis...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...po tom ako som tam namontoval kufor, tak ten dezen uz nie je az taky hladky
...nezaseriem lebo s takou kambinaciou uz neprejdem ani meter.
Vymenil som osky ma pedaloch a tak som siel tie SPDcka testnut na cestnych tretrach a vobec som tomu neprisiel na chut. Z 20 tich pokusov sa mi raz podarilo ten vytrcajuci maly kufor nacvaknut na pedal a ked som ho aj nackvakol nohu som nemal uplne pevnu, do stran mala volu aj ked som nastavil vysoku tvrdost na pedaloch. Navyse pri vypinani po odcvaknuti mi niekedy ostaval kufor zahacknuty v pedali a musel som este o dalsich 15 stupnov vychylit patu, aby sa mi tretra oddelila od pedalu...[o dnesnej skusenosti to vypada tak, ze na maraton pojdem v klasickych pedaloch
...jj aj na tym som rozmyslal
tak veru, SPD ma nevyhodu akurat v tom ze sa v nich blbo trenuje BunnyHop
tak ked prides mi to ukazes
a toto ako chces spravit za jazdy