napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
tak som si po čase dal znova squirt (po čase preto, lebo som niekde zapatrošil flaštičku), niekde na bazare predaval plnu flašticku so squirtom do nízkych teplôt, posledné jazdy so squirtom (2x11, shimano 105) a super, veľká spokojnosť.
Sovicka30 Aj toto vlákno sledujem rád . Myslím, že novú vieru (náb. sektu) zakladať chlapi nebudú, ale politickú stranu by si založiť mohli. A verím, že po zvolení do parlamentu by z tejto strany prebehlíci do inej neboli. Tak nech to maže v novom roku všetkým.
fotka nepresvedcila o vodoodpudivosti. vosk je skoro ako teflon v tomto ohlade.
ale do sucha moze byt ok.
Ak to patrí na tu moju foto,tak tu výhodu vidím v tom ze stačí vyplachat vo vlažnej vode a navoskovat. Retázka so sle*****u/GX Eagle/ ani po 400km v zhruba takých podmienkach nejaví znaky opotrebenia,mierke odolava?
Doteraz som na také podmienky používal komponenty pred smrťou mazane prevodovym olejom,ale pri náhlom prechode z 9s na 12 s ich nemam,a nové nechcem skurpokaziť olejom?
Ake su tu skusenosti Squirt vs. Rex? Squirt na mtb pouzivam uz niekolko sezon k plnej spokojnosti a zatial nemam dovod menit, vydrz +-100-150km od podmienok, krasne cista retaz aj pohon, obcas trochu vosku na kladkach ci prevodniku co je ok. Postupne hlucnejsia retaz mi tiez nevadi. Ale na ceste som spokojny teda vobec neni, uz sa to tu davnejsie preberalo a mam rovnaku skusenost, omnoho, omnoho viac nalepeneho, ci skor vytlaceneho maglajzu na retazi, kazete ci kladkach a vydrz tiez nic moc. Tu mi aj viac vadi vyssia hlucnost. Neviem cim to je, ci je na cestach iny prach alebo co, ci tym ze na mtb sa vosk viac vytrasie a vdaka tomu sa tak nestihne spinit, ale skratka nevyhovuje mi to. Tak zvazujem na zaklade taktiez vyhradne kladnych hodnoti skusit Rex, ktory by zjavne mohol na ceste lepsie fungovat. Zaujma ma porovnanie len tychto dvoch(troch) maziv a fungovanie na ceste, vo vsetkych podmienkach, prosim o ine navrhy nemam zaujem a zbytocne spominat. A za druhe, je vyrazny rozdiel v Domestique a Black Diamond, ktory je o 100% drahsi? Dik.
Sice nemam zaujem rozsirovat vyber, ale skor dojmy niekoho kto vyskusal jedno aj druhe, ale na dobre odporucanie obvykle dam. Uz len najst dalsich troch co si to rozdelime
ja som skúšal obidva, začal som so Squirtom, dlhodobejšie som ale ostal pri Rex-ovi, náročný mtb terén to viac ako 100km nedá, ale reťaz sa čistí ľahko a väčšinou stačí len utrieť články a znovu nakvapkat na každé očko, prať prackou som počas používania ani nemusel nejak riešiť.
tiež som od squirtu zakončil u rexa, ale rovno preskoč ten lacnejší a bež do toho intergalaktického drahšieho, robí ešte menej bordelu a viac vydrží... ozaj jak píše vyššie, len utrieš handrou a premažeš... pri tom lacnejšom rexe bolo po pár aplikáciach vhodné umyť celý pohon... tuto sa to usádza pomalšie
Ja som spokojná so Squirtom. Ten extra vosk, ktorý začína byť viditeľný po cca 5 - 6 aplikáciách (1500 - 1800ks) mi neprekáža. Pohon je čistejší ako olejmi, ktoré som používala predtým. Minulý rok som však vyskúšala Silca Super Secret (tekutý v kvapkátku) a pre mňa je pocitovo ešte o niečo lepší ako Squirt. Lepšia aplikácia aj vstrebateľnosť do reťaze. Pocitovo tichšia reťaz. A na cesťáku stačí po prvom a druhom namazaní s odstupom cca 300km domazávať už iba každých cca 400 - 500km. Pohon rovnako čistý ako so Squirt. Silca SS sa mi však zdá tak nenabaľuje vosk ako Squirt.
Čítam tu však samé superlatívy na REX. Používate ten Black Diamond? Je Rex Diamond Black pocitovo tak skvelý, že sa dá ospravedlniť na môj vkus dosť vysoká cena za 30g balenie? Máte skúsenosť, že Rex BD v 30g balení naozaj stačí ako uvádzajú na 30 aplikácií (1 aplikácia 1g)?
zaujima ma jedna vec na porovnanie, kolko černoty po tyzdni jazdenia ide z olejovanej vs voskovanej retaze.
predtym nez vlozim novu mtb retaz do hrudy parafinu chcem sa uistit.
Ja som spokojná so Squirtom. Ten extra vosk, ktorý začína byť viditeľný po cca 5 - 6 aplikáciách (1500 - 1800ks) mi neprekáža. Pohon je čistejší ako olejmi, ktoré som používala predtým. Minulý rok som však vyskúšala Silca Super Secret (tekutý v kvapkátku) a pre mňa je pocitovo ešte o niečo lepší ako Squirt. Lepšia aplikácia aj vstrebateľnosť do reťaze. Pocitovo tichšia reťaz. A na cesťáku stačí po prvom a druhom namazaní s odstupom cca 300km domazávať už iba každých cca 400 - 500km. Pohon rovnako čistý ako so Squirt. Silca SS sa mi však zdá tak nenabaľuje vosk ako Squirt.
Čítam tu však samé superlatívy na REX. Používate ten Black Diamond? Je Rex Diamond Black pocitovo tak skvelý, že sa dá ospravedlniť na môj vkus dosť vysoká cena za 30g balenie? Máte skúsenosť, že Rex BD v 30g balení naozaj stačí ako uvádzajú na 30 aplikácií (1 aplikácia 1g)?
da a staci kludne ti vydrzi aj celu sezonu, davkovac/kvapkadlo ma vyborne, urcite vyskusaj... zaujimava volba je este Effetto Mariposa FP Wax, zaradil by som ho niekde medzi Rex a Squirt, ak zaratam cenu, tak sa priblizuje k Rexu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak to patrí na tu moju foto,tak tu výhodu vidím v tom ze stačí vyplachat vo vlažnej vode a navoskovat. Retázka so sle*****u/GX Eagle/ ani po 400km v zhruba takých podmienkach nejaví znaky opotrebenia,mierke odolava?
Doteraz som na také podmienky používal komponenty pred smrťou mazane prevodovym olejom,ale pri náhlom prechode z 9s na 12 s ich nemam,a nové nechcem skurpokaziť olejom?
Tam kde to ma význam,a povrch valčeka to nieje?
predtym nez vlozim novu mtb retaz do hrudy parafinu chcem sa uistit.
da a staci
Som sa trochu stratil...
Co ako zatecie?