Ano, toto je to co mi na tom asi najviac vadi. Vahovy limit je jedna vec ale staci ze padne bike zo stojana a riaditka aj ked vyzeraju v pohode mozes zahodit lebo pri najblizsom drope sa zlomia v terene.
problem tych najlahsich riaditok je, ze ked s tym raz ***** tak to mozes vyhodit aj ked to nejavi znamky poskodenia lebo potom to moze prdnut hocikedy
A preto všetci jazdíme na najlacnejších oceľových alebo duralových rámoch, aby sme s nimi mohli trieskať o zem a potom vyhodiť
Teraz odpoveď na to "ked s tym raz ***** tak to mozes vyhodit". Napríklad Gemini svoje combo riadtka/predstavec PRÖPUS ponúka aj vo verzii "PERFORMANCE LAYUP". Píšu o ňo ako "Greater resistance to falls, it is more resistant to a fall than XC laminate." https://ridegemini.com/en/tienda/propus-mtb-carbon-handlebar/#pll_switcher
vidno ze cyklistika je lahky a bezpecny sport, ked vznikaju taketo ludove mudrosti. Tod pri takom free-solo lozeni by taketo mudra nemal moc kto vymyslat
mozno teda
"kto pada, jazdi nad svoje moznosti" *
"kto nepada, moze aspon tvrdit/snivat/dufat, ze jazdi na 100% svojich moznosti"
To nieje nazor, to je hláška ktorú si pamatam odkedy bicyklujem. A co je na tom zlé??netreba jazdit posrato lebo sa clovek bojí ze lahne.
Ked som vela jazdil tak som ustlal aj 10x za sezonu, niekedy chrasta, niekedy zlomena klučka.
Ale bez padov si cyklistiku ani neviem predstavit.
Pozerám ze tu do budúcna bude treba za písaný text uviesť ci je to myslene ako vtip alebo vážne... Ale na tomto tvrdení niečo je. Pokiaľ jazdím na istotu, vo svojej komfortnej zone, tak riziko pádu je síce minimálne ale zároveň sa ani nikde neposúvam... Akonáhle skúšam nové veci, jazdiť rýchlejšie tak sa proste šanca na pád zvyšuje a skôr či neskôr sa niekde vyrubem... Beriem to ako súčasť toho športu, niekto to vidí inak... Kazdynnech si vyberie to svoje...
K tým karbónovým rajdom a podobným súčiastkam je to tak, že treba dodržiavať pokyny výrobcu. Sú karbónové integrované kokpity ako napr. Botrager RSL a ten je certifikovaný pre enduro a keď sa s tým človek vysype, alebo narazí do stromu, tak to jazdí nepoškodené ďalej. Pri cyklo komponentoch som tak nejako prišiel na to, že hmotnostné limity a limity použitia sú skôr zbožným prianím výrobcu. Reálne pevnosti a hmotnostné limity sú skôr nižšie. Čiže ja napríklad by som teoreticky mohol jazdiť na komponentoch s hmotnostným limitom 90kg, ale viem, že keď mám 85 tak to zlomím skôr či neskôr. To isté brzdy, všetko ľahké, ale až kotúče 2,3mm hrubé a riadne ťažké robia to čo majú..S pádmi je počítané práve pri komponentoch, ktoré sú už určené skôr na gravity disciplíny....a nemusí zas každý pád vyradiť jazdca na 1/2 sezóny, ale je škoda ak každý pád vyradí 200-400 eurový komponent.
A čo dosiahneš tým, že sa niekde strieskaš a odsedíš doma ½ sezóny na marodke ?. Ako reálne.
Chyba sa stane, ale také názory sú odveci....
Veď jazdis na terénnej motorke ,tam to ani bez skúšania koľko sa ešte dá ,ani nejde. Kde by boli Herlings,Cairoli,Gajser ,keby nešli za hranu,nikto by o nich v živote nepocul . Sú síce veľmi často dolamany,ale zato niekoľkonásobný majstri sveta,bez toho to skrátka v týchto športoch nejde.
Nesledujem ale to je irelevantne lebo davat ako priklad profi sportovca je zcestne. To je ich zamestnanie takze tam sa musia zlepsovat a skusat dostat dalej na hranu. My co chodime do prace a mame rodiny a hypoteky a jazdime pre radost si nemusime dokazovat ze to ide dalej a dalej az to raz je velmi daleko a zrazu sedime na vozicku. Jazdim tak ako mi strach a moje schopnosti dovolia. A uz vobec sa nesnazim nahanat cas dole kopcom na ukor bezpecnosti.
Nie každý profesionál, ktorý sa zlepšuje a pracuje na svojich technických zručnostiach na bicykli skončí na vozíku. Aj oni majú rodiny a hypotéky. A keď sa rozbijú na bicykli tak budú mať problém "v práci".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A preto všetci jazdíme na najlacnejších oceľových alebo duralových rámoch, aby sme s nimi mohli trieskať o zem a potom vyhodiť
Teraz odpoveď na to "ked s tym raz ***** tak to mozes vyhodit". Napríklad Gemini svoje combo riadtka/predstavec PRÖPUS ponúka aj vo verzii "PERFORMANCE LAYUP". Píšu o ňo ako "Greater resistance to falls, it is more resistant to a fall than XC laminate."
https://ridegemini.com/en/tienda/propus-mtb-carbon-handlebar/#pll_switcher
vidno ze cyklistika je lahky a bezpecny sport, ked vznikaju taketo ludove mudrosti. Tod pri takom free-solo lozeni by taketo mudra nemal moc kto vymyslat
mozno teda
"kto pada, jazdi nad svoje moznosti" *
"kto nepada, moze aspon tvrdit/snivat/dufat, ze jazdi na 100% svojich moznosti"
* ak pad nebol cielom
(koniec vtipu)
A čo dosiahneš tým, že sa niekde strieskaš a odsedíš doma ½ sezóny na marodke ?. Ako reálne.
Ked som vela jazdil tak som ustlal aj 10x za sezonu, niekedy chrasta, niekedy zlomena klučka.
Ale bez padov si cyklistiku ani neviem predstavit.
Veď jazdis na terénnej motorke ,tam to ani bez skúšania koľko sa ešte dá ,ani nejde. Kde by boli Herlings,Cairoli,Gajser ,keby nešli za hranu,nikto by o nich v živote nepocul . Sú síce veľmi často dolamany,ale zato niekoľkonásobný majstri sveta,bez toho to skrátka v týchto športoch nejde.