zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Hlavne to poriadne nafukanie nechaj iba chvilu, minule tu niekomu roztrhlo rafik.
teraz som nahadzoval tufo a inak ako s dusou to neslo. je jedno kolko bolo v boostri.
a ako to myslis ze ti po sfuknuti odskocia patky? lebo to neznamena ze plast bol zle nahodeny. ak dokazes normalne nafukat koleso, patky nepukaju co nevadi, nie vzdy musia. dolezite je aby ten pasik co je po obvode plasta bol rovnomerne nad okrajom rafika.
mne odskakovali patky ked som mal dtswiss pasku - vzdy po vyfuknuti plasta padli dole. s notubes mi to uz nikdy nespravilo.
Teraz moja otázka: Je to normálne pri bezdušových systémoch, špeciálne pri hookles ráfikoch? Pýtam sa preto, lebo mám strach, že sa môžu plášte pri nižších tlakoch vyzuť, a chcel by som teda vedieť, či je to v poriadku. Po naliatí tmelu a nafúkaní opäť všetko drží, ako má, len mám obavy, čo by to mohlo spraviť pri nižšom tlaku v teréne.
Bezdušová zostava: kolesá newmen evolution sl a30, pásky newmen, plášte Schwalbe nobby nic tle speedgrip, tmel stans no tubes (bežná verzia).