Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
v utorok som smeroval na Skalu, uz som tam davno nebol, ale nedosiel som az tam. Jurske jazero bolo komplet zamrznute, nizsie bobria hradza na Curskom potoku uz nie. Kusok pred Skalou na modrej TZ prebieha tazba, velky stroj akurat z lesnej cesty pilil stromy tak som sa mu tam nechcel motat, otocil som to dole na Prepadle. Modra TZ az po krizovatku so zelenou TZ pekne prejazdna, dalej som pokracoval po cykloceste a lesnej ceste smerom na Volhovisko. Dnes som isiel na Somar fotit zapad slnka a len tak-tak som to stihol. Dnes bolo citelne teplejsie ako v utorok.
Priserne vyzeraju tie cesty...okolie Marianky v utorok tiez takto
Včera som dostal tip, dnes som ho bol pozreť. Značí sa nová cyklotrasa, náučná z PK do Perneka...už sú smerovníky a drevené tabule(čisté) inštalované,trasa vyznačená ešte nieje...pôjde o cyklonáučnú banícku trasu...jazdil som na Babu o dolinu vyššie,ale táto cesta sa mi zdá fakt lepšia...(viď foto)...dokonca je na jednom úseku upozornenie,zatiaľ som podobné v MK nevidel,že sa jedná o technický úsek, menej zdatný biker zíď z biku🤪...je to dolina kde sa ťažilo...doporučujem...ináč ráno 2°C...dal som si ranný picnic, a na obed na slnku už 20°C...👍😎
to fakt tadial nieco nove vedie? raz som tade tlacil bike do kopca, ale bolo to terenom cez padnute stromy a kamene, skoro som tam dusu vypustil (svoju).
Inak pisal si ze to vedie do Perneku, tak si dal asi omylom iny obrazok, ci?
--co sa toho tyka, tak tu uz nejaky naucny chodnik/okruh nad Pernekom vyznaceny je: https://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.365219P17.168858P15@b=2
Tu je vyznacena trasa noveho naucneho cykloturistickeho chodnika Pernek - Pezinok. Na mape ma cislo 2003. Zacina na hornom konci obce Pernek a konci na pripojeni na zltu cykloznacku c. 8041 nad Pezinkom (kalvariou).
Hotove to bude cca v aprili...
odporucam cyklistom radsej pokracovat po tej vrstevnicovej ceste okolo Klokocin a Jastrabnika, ktoru na tejto mapke tiez vidno. Nasledne zjazd cez velku luku az do Perneka. Cela tato trasa je ako balzam na dusu, jazdim ju uz roky a vzdy tam stretnem minimum ludi a kopu zveri.
ja tiez, podmienky su super, hlavne klasika Krasnansky, 5bojar, Cerovka su vo vybornom stave (blato je len tam kde byva takmer vzdy), Vydricky smerom dole na sanatko bol asi jediny smyklavejsi..
Ja som bol v Slnecnom udoli minuly vikend, od konca asfaltky som isiel takym esickom a potom dalej na modru. Ale tam je strmy stupak tesne pred modrou, tam tlacim hore. Tadial by to neslo pre vylety.
Toto nove s tym jednym tazsim usekom som uz raz davnejsie isiel, musim oprasit spomienky a ist si to znova prejst. Cesta do Perneka je pekna, tiez som isiel davno, pamatam si peknu zelenu zvaznicu, bude to zaujimave.
Aj po práci je už možné absolvovať dlhší výjazd za svetla. Konečne je v lese sucho, bez zvyškov snehu, mokra alebo hnusného blata. Cieľom dnešného výjazdu bol hrebeňový chodník Kostolným vrchom medzi Pernekom a Čmeľkom. Ani neviem, kedy som tam bol naposledy. Pekne zjazdný a čakajúci na vyznačenie turistickej značky.
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/4184297963/ alebo v mojich výjazdoch.
Dnes výjazd v pláne nebol, ale keď sa dalo ísť, vybral som sa na Záhorie. Napriek nepríjemnému severnému vetru som si v Rohožníku povedal, že sa na tie okolité kopce nebudem len pozerať, ale niektorý z nich by bolo vhodné navštíviť,
Vyhral to Geldek-Jelenec, ktorého prístupovú cestu z juhu mám rád. Takých pekných (aj keď náročnejších) stúpaní a hlavne následných výhľadov nie je až tak veľa. Následne späť na Záhorie a domov.
Les po zime má svoje čaro. Kým sa začne všetko zelenať, panuje v ňom zaujímavá, taká pokojná atmosféra.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/03cb297970/
Len taka poznamka k poslednej foto, k Malym Karpatom patria aj kopceky kusok za SVK/AT hranicami, takze len slovenska cast Malych Karpat zacina s Devinskou Kobylou.
Tu je vyznacena trasa noveho naucneho cykloturistickeho chodnika Pernek - Pezinok. Na mape ma cislo 2003. Zacina na hornom konci obce Pernek a konci na pripojeni na zltu cykloznacku c. 8041 nad Pezinkom (kalvariou).
Dnes som to sliapal zo Slnecneho udlia smerom na hreben. Plno kamena pod listim, miestami narocnejsie, trasa viedla aj cez potok, dve strme dlhsie stupania. Nastupanych 174m na 1.66km.
Musi sa to precistit, ale pre beznych cykloturistov narocne. Ale plno srniek, behali v lese a cez trasu.
A Senkarka Kolarske tazba a take mazlave cierne blato, nezastavovat lebo sa naberie do topanok. Vyssie je toho viacej a hustejsie, len som v zjazde drzal stopu a zastavil az tu pri kope dreva.
Dnes to bol taky zimny vyjazd bez snehu. Zima a obcas velmi neprijemny vietor. Aspon ze bolo takmer vsade sucho, iba vo vyssich polohach - nad 550-600 m sa nasli vlhke a trosku blatove useky, napr. v useku Zbojnicke-Cermak-Hubalova. Chodnik v obore veduci zo Sedla Skalka smerom na Holint je zapadany listim a konarmi, cize odporucam jazdit skor priamo po modrej z druhej strany plota.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Priserne vyzeraju tie cesty...okolie Marianky v utorok tiez takto
Ako myslis prisernost to, co je na fotkach, tak to su ciste a luxusne cesty. Priserna cesta vyzera inak
Inak pisal si ze to vedie do Perneku, tak si dal asi omylom iny obrazok, ci?
--co sa toho tyka, tak tu uz nejaky naucny chodnik/okruh nad Pernekom vyznaceny je:
https://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.365219P17.168858P15@b=2
Malo ludi, chodnicky na paradu bez blata. Foto je z Klanca nad Lamačom daky mini bikepark. Nepoznam ale pekny
Toto nove s tym jednym tazsim usekom som uz raz davnejsie isiel, musim oprasit spomienky a ist si to znova prejst. Cesta do Perneka je pekna, tiez som isiel davno, pamatam si peknu zelenu zvaznicu, bude to zaujimave.
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/4184297963/ alebo v mojich výjazdoch.
Vyhral to Geldek-Jelenec, ktorého prístupovú cestu z juhu mám rád. Takých pekných (aj keď náročnejších) stúpaní a hlavne následných výhľadov nie je až tak veľa. Následne späť na Záhorie a domov.
Les po zime má svoje čaro. Kým sa začne všetko zelenať, panuje v ňom zaujímavá, taká pokojná atmosféra.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/03cb297970/
Dnes som to sliapal zo Slnecneho udlia smerom na hreben. Plno kamena pod listim, miestami narocnejsie, trasa viedla aj cez potok, dve strme dlhsie stupania. Nastupanych 174m na 1.66km.
Musi sa to precistit, ale pre beznych cykloturistov narocne. Ale plno srniek, behali v lese a cez trasu.