Všetci čo jazdievate trasy cez vodné dielo smerom na Strečno a Nezbudskú Lúčku, tak si plánujte cesty tak, aby ste sa vyhli prechodu cez cyklolávku medzi Strečnom a Nezbudskou Lúčkou. Onedlho - počítam koncom tohto mesiaca sa lávka bude zatvárať a stane sa staveniskom, takže bude neprejazdná pre peších a cyklistov. Na prejazd bude pravdepodobne k dispozícii len kompa. Takže ak sa dá využívajte cyklolávku pri Mojši. Onedlho by mali byť k tomu informácie v médiách.
Termín na dokončenie všetkých prác a dokladovanie všetkých dokumentov z výstavby a fakturácie je do konca tohto roku. Ak by sa to nestihlo, tak sa prichádza o prostriedky z eurofondov.
Včera cestou na ChpS som ten pocit nemal no viem že tam je celá hora predaná a určená na ťažbu, resp pred rokmi som mal takú info tak mi príde smiešne označenie NP 🤪
Netvrdím že sa nezalesňuje, ale lesy ktoré si pamätám ako biker z minulosti miznú. Detto niekotré trasy už nedám lebo diaľnica, železnica, "vilky" apod. Kto to nevidí v okolí Žiliny tak asi nejazdí príliš dlho. Však sa choďte pozrieť nad tú Bánovú. Miestami som sa tam strácal a to som tam bol x-krát. Ale ako zmizli tie stromy a prešiel tam krížom-krážom asi vojenský konvoj, tak som stratil orientáciu. A oddrbal som šalter, čo sa mi v živote nestalo
Všetci čo jazdievate trasy cez vodné dielo smerom na Strečno a Nezbudskú Lúčku, tak si plánujte cesty tak, aby ste sa vyhli prechodu cez cyklolávku medzi Strečnom a Nezbudskou Lúčkou. Onedlho - počítam koncom tohto mesiaca sa lávka bude zatvárať a stane sa staveniskom, takže bude neprejazdná pre peších a cyklistov. Na prejazd bude pravdepodobne k dispozícii len kompa. Takže ak sa dá využívajte cyklolávku pri Mojši. Onedlho by mali byť k tomu informácie v médiách.
A k pokracovaniu trasy smer Janosikovo sa nebodaj schyluje tiez? Lebo sa mi z minulosti mari, ze ta rekonstukcia lavky s tym mala suvisiet. Ci uz sa to oddelilo a bude len lavka?
Ortomapy a satelitné snimky hovoria o niečom inom. Pretože do lesnatosti sa počítaju aj holoruby poprípade nejake náletove dreviny na pozemkoch o ktoré sa nik nestará. To isté ked na hektári vytažíš 30 stromov a 70 tam ostane je to stále les len je tam o 30 stromov menej. Papier znesie všetko.
Lávka medzi Strečnom a NL nie je súčasť cyklotrasy na Vrútky. Tieto eurofondové projekty fungujú naozaj veľmi zvláštne a hlavne absolútne neodborne a nekoordinovane. Tento projekt je súčasťou cezhraničnej spolupráce s Moravsko-Slezkým samosprávnym krajom za účelom skvalitnenia dostupnosti kultúrnych pamiatok. Ide o dostupnosť na hrad Strečno a dokázalo sa to vďaka celkovej investícii spojenej s vybudovaním obchvatu Strečna cyklotrasou okolo Váhu. V tom je finančne započítaný aj tento most. Pre mňa je zvláštne len to, že lávka je v havarijnom stave dlhé roky a čaká sa na nejaký nezmyselný eurofond namiesto toho aby sa vyčlenili prostriedky v rámci národného rozpočtu....jednoducho cicať nejaký eurofond na vec, ktorá má byť udržovaná a generálne opravovaná ako samozrejmosť zo štátneho rozpočtu v rámci nejakého plánu opráv.
No a cyklotrasa do Vrútok je aktuálne v štádiu prepracovania , lebo tam bolo kopec nezmyselných pripomienok a tie treba tiež brať do úvahy. Objektu cyklolávky sa potom dotýka ešte problém zrealizovania nájazdovej rampy na tento smer, to sme aktuálne nedoriešili.
Ortomapy a satelitné snimky hovoria o niečom inom. Pretože do lesnatosti sa počítaju aj holoruby poprípade nejake náletove dreviny na pozemkoch o ktoré sa nik nestará. To isté ked na hektári vytažíš 30 stromov a 70 tam ostane je to stále les len je tam o 30 stromov menej. Papier znesie všetko.
Holoruby boli na Slovensku aj pred 30 rokmi. Samozrejme, že štatistikám nemusíš veriť. Len hovoria niečo iné ako si myslí väčšina ľudí. Nezvyšuje sa len plocha lesných pozemkov, ale aj objem drevnej hmoty. https://www.enviroportal.sk/spravy/detail/10684
Podla mna tu cyklotrasu, obec na druhej strane Vahu nechce, vraj cyklisti vyhadzuju odpadky a chatari v Turci sa toho tiez obavaju. Vsak kolko bolo problemov s trasou do Terchovej, toto bude este vacsi boj si myslim.
V terchovskej doline cyklotrasu chcú...jediné čo nechcú sa na nej finančne podieľať. Oni tam radi hlavne využívajú koncové výhody z turizmu, napráskať všade penzión a kasírovať, ale budovať verejnú infraštruktúru nie. A potom keď už im to niekto postaví zas z euro peňazí, tak aktuálne sa bijú o nejakých podrbaných 14 tisíc eur. Ale aspoň sa dá dobre trénovať endo pri obchádzaní tých trápnych betónových zábran.....
Na cyklotrase Vrútky sú problémom obyvatelia NL a potom pod NL spadajúci aktivisti z chatovej osady Jánošíkovo. Ich prianiu sa vyhovuje a prerába sa trasa. Ale následne si vymyslia niečo iné zas. Vzhľadom na to ja ako projektant som rád, keď mám s takýmito akciami čo najmenej spoločného. Lávku Strečno riešim len ako miestny element za cenu, ktorá sa rovná prakticky sponzorskému daru. Keby to bolo na mne, tak NL stranu pripojím na most pomocou lanových rebríkov, ktoré sa po zotmení automaticky vyťahujú.
Dolina Višnové 2022 vs 2010. V Pravo ano pribudol les ale určite značna čast zmizla. Neorezal som to tak aby bolo vidno len tažbu, jasne že les aj rastie ale tie tvrdenia,že vlastne máme viac dreva a lesov ako pred 12 rokmi mi podla tohoto nevychádzajú. Takto si môžete pozriet akukolvek čast uzemia. Samozrejme už lesy SR hovoria,že omladinu nieje vidiet a podobne len pri tej tažbe ako prebieha posledné roky tak tie nové stromy nestihnú dorásť.
To som mohol ešte Nizke Tatry ukazat. Tam to je najviac vidiet.
"Ich prianiu sa vyhovuje a prerába sa trasa. Ale následne si vymyslia niečo iné" oni to tam v podstate nechcu a neviem ako sa tomu da vyhoviet a sucasne tam mat cyklotrasu Som zvedavy ako to poriesia...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://index.sme.sk/c/22573279/slovenske-lesy-tvoria-41-percent-uzemia-a-z-roka-na-rok-rozloha-rastie.html
A k pokracovaniu trasy smer Janosikovo sa nebodaj schyluje tiez? Lebo sa mi z minulosti mari, ze ta rekonstukcia lavky s tym mala suvisiet. Ci uz sa to oddelilo a bude len lavka?
https://index.sme.sk/c/22573279/slovenske-lesy-tvoria-41-percent-uzemia-a-z-roka-na-rok-rozloha-rastie.html
No a cyklotrasa do Vrútok je aktuálne v štádiu prepracovania , lebo tam bolo kopec nezmyselných pripomienok a tie treba tiež brať do úvahy. Objektu cyklolávky sa potom dotýka ešte problém zrealizovania nájazdovej rampy na tento smer, to sme aktuálne nedoriešili.
Holoruby boli na Slovensku aj pred 30 rokmi. Samozrejme, že štatistikám nemusíš veriť. Len hovoria niečo iné ako si myslí väčšina ľudí. Nezvyšuje sa len plocha lesných pozemkov, ale aj objem drevnej hmoty.
https://www.enviroportal.sk/spravy/detail/10684
Na cyklotrase Vrútky sú problémom obyvatelia NL a potom pod NL spadajúci aktivisti z chatovej osady Jánošíkovo. Ich prianiu sa vyhovuje a prerába sa trasa. Ale následne si vymyslia niečo iné zas. Vzhľadom na to ja ako projektant som rád, keď mám s takýmito akciami čo najmenej spoločného. Lávku Strečno riešim len ako miestny element za cenu, ktorá sa rovná prakticky sponzorskému daru. Keby to bolo na mne, tak NL stranu pripojím na most pomocou lanových rebríkov, ktoré sa po zotmení automaticky vyťahujú.
To som mohol ešte Nizke Tatry ukazat. Tam to je najviac vidiet.