nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
To povedz Boonenovi, Gilbertovi, Nibalimu, Cancellarovi, Valverdemu a ďalším ktorí vyhrávali klasiky a etapy aj neskoro po 30ke. Je to o chcení a drine a u Sagana nevidím už bohužiaľ ani jedno.
Dokázal veľa a už nič nemusí, ale ako fanúšika ma to mrzí lebo viem že výkonnostne by na to mal, tým som si 100% istý. A takého cyklistu už nikdy mať nebudeme.
O jeho nie idealnej zivotosprave sa toho tiez popisalo dost a od ludi vo fachu, nie od diskuterov na fore.
Pre tych viac chapavejsich, ja nikde Sagana nehejtujem, naopak fandim mu od dorastencov. Ale to ze ma od istej doby problemy so zivotospravou a zivotnym stylom je v pelotone verejne tajomstvo. Ak by to bolo inak + lepsi tym, verim ze by stale vyhraval. Mozno nie ako v 2015-17, ale verim ze by vitazstva boli.
Kedze nie su, tak sa dovody nehladaju, staci ze sa povie ze ma narok na ustup z pozicii a ze je silna konkurencia. Akoby uz naozaj vsetci zabudli co za talent ten chalan v sebe nosi...
Ako petersa naznacil, len Olega nanho
https://pezcyclingnews.com/racing/peter-sagans-lifestyle-is-probably-hurting-his-performance/
Si mi ukradol z jazyka.
Prečo ťa trápi, že nevyhráva slovenský pretekár? Veď je to len šport a nakoniec furt dakto vyhrá.
On je stále dobrý, len ľudia si zvykli že stále vyhráva, v jeho aj terajšej výkonnosti čo by iný dali za to, len je to Sagan a máli sa im. Ja si vychutnávam každý pretek v ktorom je, je to aj dôvod pozrieť si to. A teším sa na jeho XCO. Neviem kedy najbližšie budeme mať niekoho takého.
Kritizovať, haniť atď. Postaviť sa a niečo urobiť to už je niečo iné. A hlavne Tí čo jazdili do 40 tky mali inú motiváciu Sagan davno hovoril že on sa vidí ináč a nemusí, nemá potrebu čokoľvek dokazovať. Keby dnes oznámil koniec, tak by ma to mrzelo no písať, nemá na to je slabý, nemaká, iba sa tam vozí.
Chcel by som vidieť, väčšinu z Vás ako by ste sa tam iba vozili s pelotónom 4-5 hod v tom tempe a tých výškových. Hlavne že vidíte, lenivosť, peniaze a že to je pohodička.
Poznamka pod ciarou: "vychutnuvat si pretek, v ktorom startuje Sagan" by bolo fajn, ak by tie preteky aj aktívne tvoril. To, že startuje, urcite nie je rozhodujuci faktor pre mna si pretek pozriet. Ale pre vela fanusikov to asi faktor je, to pripustam.
To ze nevyhrava je ok, ale riesi sa napr. ze sa ani nezapoji, nedokonci a podobne. Ak su za tym zdravotne problemy (a mozno ze po konci karieri to povie tak ako to povedal Hossa po konci v NHL) tak je to pochopitelne samozrejme. Za mna osobne je pochopitelne aj to, ze si chcel zarobit a kedze uz nemusi tak sa nejde zodrat a riskovat. Mrzi ma to len ako fanusika, ale ako clovek by som zrejme spravil to iste. Naco byt bez znamych a hadat sa s riaditelom cez media, ked si moze v klude bez stresu uzivat za vacsie peniaze a potom sa vozit na MTB pre zabavu.
Ale akoze, na to Milano-San Remo by sa mohol este hecnut.