Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
tiez som pozeral par nosicov, no rozmyslal som ze sa vykaslem na nosic, dam do auta karton sklopim sedacky a bicykle na lezato? vozim len dva bicykle a dvoch ludi vo velkom kombiku, zmestia sa spokojne, no neublizujem tym bicyklom? ako teda, slovenske cesty im mozu ublizit to je na inu diskusiu ale... zatial 4 kratsie prevozy dopadli fajn, no neviem ako na 200+km alebo planovana cesta do ciech. ak ma niekto skusenost s vozenim na dlhe trasy v kufri uvitam, ked sa podeli
rob to tak, ako si napisal. medzi bajky som ja este vkladal pas molitanu, z nejakeho ochranneho obalu, + v kombiku mas ocka na gurtne, tak si tie bajky zabezpec proti posunu.
Molitan je super napad. diky! mam jeden matrac v pivnici mierne rozhryzeny psom ten by mohol stacit. Jasne, su tam ukotvene o ocka aby nelietali.
Aky komfort myslis Mirenko33? Nakladanie / vykladanie?
Ok tak zajtra ficim do HE takto, drzte palce
ja som do kombika nakladal spravidla vo dvojici - nevyhoda, ale ked idete dvaja OK, predne koleso dole a "vykrutit" rajdy voci prednej vidle. tak sa to na placku super voslo, bacha na pedale, zaseknu sa niekam. mne vacsinou do s*****v, ale tam to nevadilo
Chystáme sa s priateľkou do Chorvátska niečo pojazdiť na Veľkú noc a máme dilemu s prevozom bajkov. Máme k dispozícií Dustera alebo Rapidku, ale obe bez ťažného, tak mi príde strešný nosič ako najlepšia voľba. Ďakujem.
Chystáme sa s priateľkou do Chorvátska niečo pojazdiť na Veľkú noc a máme dilemu s prevozom bajkov. Máme k dispozícií Dustera alebo Rapidku, ale obe bez ťažného, tak mi príde strešný nosič ako najlepšia voľba. Ďakujem.
Ak nemáš 2metre tak vykladať bicykel na Dustera,to ťa rýchlo prejde?
Tento ktory su tu dal je velmi dlhy v zadnej casti cize ak mas kratke auto hatchback tak neotvoris cely kufor do hora , nestastne risenie.
..toto som poriesil tak ze som zhodil koniec, ten Uckovy plast. Trubky zrezal podla potreby mojho bajku, a plast nahodil nazad.
Kufor teraz vpoho otvorim aj s nahodenym nosicom, predtym len tak do polky.
ak ten nosic ches casto davat hore a dole zober frontloader, je to otazka 2min. ak ho tam budes mat cely rok tak zober highroad
s tym vobec nesuhlasim mam aj aj a highroad sa rychlejsie nahodi pretoze frontloader musi poriadne dotahovat kontrolovat atd.. je celkovo menej stabilny ako highroad a dodnes lutujem ze som nekupil obe highroad
Ktory nosic by ste si kupili pre e-bike? Aj Thule Upride, aj Thule Proride maju nosnost 20 kg ... je podla vas (ktori mate skusenosti) lepsie uchytenie za ram, alebo za koleso? Zhodou okolnosti mam iba Thule Fastride s upinanim za vidlu, a pri soferovani ani neviem, ze mam nejaky bicykel na strechce, takze to velmi porovnat neviem (stabilitu hlavne). Alebo existuje nejaky ekvivalet na vidlu s nosnostou na 20 kg? Yakima ma tiez len max 17 kg. Este sa hrajem s kacirskou myslienkou, ze to hodim na ten Fastride, ale netrufam si odhadnut, ci tie 2,5 kg navyse zvladne. Co som to skusal vyrvat z drziaka, tak sa to ludskou silou nedalo ... ale tak pri 110ke posobia uplne ine sily ...
A este podotazka. Tasky z ramov a sedadla si davate dole?
Dávať ebike na strechu by som ani nerozmýšľal. Tam sa môže pri prudkom brzdení stat všeličo možné. Tiež sme manželke kúpili ebike a rozmýšľali čo s prepravou, ale radšej sme aj na 7 ročne auto dali dorobiť ťažné a kúpili nosič. Investícia takmer 900€, ale každá sranda niečo stojí.
Ked si zoberiem, ze na strechu mozem "polozit" az 75 kg objekt (a co sa s nim vsetko moze stat), tak 20 kg je relativne nic Navyse, tie nosice (Upride,Proride,Highroad) na to maju certifikaciu, ale nepopieram, ze pri nepredvidatelnej udalosti, by tie bicykle mohli skoncit horsie, ako tie zavesene na taznom.
Ak ti nevadí aerodynamický hluk,značný nekomfort to tam dvíhať, kľudne choď dotoho.
V mojom prípade strešný nosič, a všetky jeho negatíva,mi pomohol sám sebe zdôvodniť cenu 600e za nosič na tazne😉
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som vozil dva bicykle v aute ale pre väčší komfort som dal spraviť ťažne a kúpil nosič len tu spz som zatiaľ nestihol vybaviť.
Dakujem
Aky komfort myslis Mirenko33? Nakladanie / vykladanie?
Ok tak zajtra ficim do HE takto, drzte palce
https://www.yakima.sk/frontloader-nosic-bicyklov/
Ahoj mam osobnu za mna ak radsej investovat do vyssieho modelu : https://www.yakima.sk/nosice-bicyklov/na-strechu/yakima-highroad/ ktory je ovela pevnejsie , jednoduchsie nahodenie bajku a celkova montaz .
Tento ktory su tu dal je velmi dlhy v zadnej casti cize ak mas kratke auto hatchback tak neotvoris cely kufor do hora , nestastne riesenie .
Za mna urcite zobrat ten highroad
Ak nemáš 2metre tak vykladať bicykel na Dustera,to ťa rýchlo prejde?
..toto som poriesil tak ze som zhodil koniec, ten Uckovy plast. Trubky zrezal podla potreby mojho bajku, a plast nahodil nazad.
Kufor teraz vpoho otvorim aj s nahodenym nosicom, predtym len tak do polky.
s tym vobec nesuhlasim mam aj aj a highroad sa rychlejsie nahodi pretoze frontloader musi poriadne dotahovat kontrolovat atd.. je celkovo menej stabilny ako highroad a dodnes lutujem ze som nekupil obe highroad
https://youtu.be/kFJYNPFachs
https://youtu.be/kFJYNPFachs
no ovela jednoduchsie je : https://www.youtube.com/watch?v=g48i7KvtFb4. a priecnik mam tiez Yakimu
https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/nosice-na-auto/stresne-nosice/seasucker-talon-1-vakuovy-nosic-pre-1-bicykel.html
A este podotazka. Tasky z ramov a sedadla si davate dole?
V mojom prípade strešný nosič, a všetky jeho negatíva,mi pomohol sám sebe zdôvodniť cenu 600e za nosič na tazne😉