Zdravím, viem že je tu o tomto viac tém ale nenašiel som čo potrebujem :/. Mám už asi mesiac a pol bolesť pravého kolena. Lekár vravel že maximálne natiahnuté menisky (počul som to prvý krát) chodil som 1,5týždňa na rehabilitácie - nezabralo. Bolesť cítim z predu kolena a vystreľuje mi až takmer ku kotníku z prednej strany, cítim to pri drepe alebo vstávaní zo stoličky , na bicykli to cítim po 2hod jazdi alebo po 5tich výživnejších silových intervaloch :/..
Akurát sedím na ortopedii, po roku problémov s ľavým sa pred 2 týždňami ozvalo uz aj pravé. Včera trochu bajku s juniorom a opuch zmizol. O polhod budem u ortopeda za magora.
Bajk je jediná vec kt ti nezakaze
Tiez mam pocit, ze budem za blbca, ze co otravujem. Ako som pisal, ja som ani opuch nemal a dnes je to uplne ok ale ze uplne a to v piatok som myslel, ze koniec
Akurát som to riešil s ortopedom.kludne môžeš mať miernu artrozu. Patela skrabne o stehennu kosť, podrazdi ju a náplní sa. Akurát tak skoro stiahnuty opuch je nereálny, skôr si to neohybal cez bolesť ktorá časom ustupila.to sú tie také záhadné hypochondrie
mate niekto skusenost s MUDr.Pullmann z Malaciek ? (kludne do SS). V BA sukr.kliniky mali termin az po novom roku Na MR idem 3.1. Mi to iba prehmatal, ziadne vykrucanie atd a povedal, ze bud nic alebo natrhnuty meniskus. Aktualne ma nic neboli a viem s tym bikovat (cesta) Mal niekto natrhnuty meniskus, ake boli prejavy kde sa to stalo?
Ahojte, taka rychla otazka. Mam objednane MR kde maju magnet 1.5T. Dnes ma nacal kolega, ze na koleno je to slabe a treba 3T. Nie som hypochonder a mne to pride neadekvatne. Vsak ide o koleno a nie mozog a ta viditelnost aj magnetom, kt.je slabsi by mala byt dostatocna. Ci sa mylim ?
Rissman navrhnutý meniskus sa prejavuje hlavne pri priťahovali kolena k stehnu. Čím viac tlačis nohu k telu rým väčšia bolesť, opuch je prvé dni q potom zmizne. Ten magnet... donedávna boli mr na úrovni počítačov 386 a stačilo to.
Ahojte, dnes som sa dostal k lekarovi. Zo zaveru som trocha zmateny a ak mal niekto podobny nalez bude rad ak vyzdiela co a ako. Nebudem tu pisat omacky ale nebolo mi jednoznacne doporucena operacia kolena, mam sa rozhodnut. Od lekara by som cakal jednoznacne odporucenie bud operovat alebo nechat ako je. Ja sa rozhodnut neviem, nemam na zaklade coho. Nic ma neboli. Hlavne ma vyrusuje KOMPLEXNA LEZIA ZADNEHO ROHU MM. dik hosi
toto by bolo pre mna smerodatne. Bikujem, beham, plavem (triatlon) a mam uz aj svoje roky. Stale ma nieco pobolieva. Raz chodidlo nohy, potom laket sem tam koleno. Stale to prejde. Ak mi bolest uz nedovoli trenovat idem k fyzioterapeutovi. Ten mi doteraz dal do poriadku vsetky moje problemy. To sa mi stalo zatial len dva krat za cca 7 rokov co sa venujem triatlonu. Ak ta nic neboli, neriesil by som to.
Idem to skonzultovat este s jednym chirurgom. Tiez mam 40+ a v tomto veku sa nechcem spoliehat pocitovo (asi si nedoverujem 😉) . Chcel som jednoznacne vediet, ci sa kvoli tomuto nemoze poskodit v kolene nieco ine napr.chrupavka atd. Radsej nech mi to teraz otvori ako neskor s nasledkami. Neviem, ci sa to sije alebo iba nejako docisti vlastne povedal, ze ked to otvori uvidi. Co ma zarazilo, ze MRI vobec nechcel vidiet a plne sa spolahol na popis zo spravy, by som cakal ze na zaklade nahladu by vedel mozno lepsie povedat, ci operovat alebo nie. Toto ma prekvapilo.
Hm mozno by som radsej konzultoval ortopeda, chirurg chce vzdy rezat...
Teraz vazne. Mal som podobnu dilemu. Ovsem mne putovali kolenom drobne ulomky + bakerova cysta zo zadnej strany. Bez operacie vraj mozem fungovat do smrti a 90% ludi ani nezisti, ze nejaky problem existuje. No ak aktivne sportujem, odporucenie otvorenia a vycistenia, zakrokom sa eliminuje pripadne neskorsie mozne poskodenie klbu.
Zakrok som absolvoval kusok po 40ke.
A este jeden zartik, inflacia je svina, teraz to stoji dvojnasobok, som rad, ze to mam uz dlho za sebou.
chirurg sa velmi nema pravo ani sa nebude vyjadrovat ku ortopedickym diagnozam.
Ak by mi niekto povedal ze ak by som pred 3 rokmi absolvoval artroskopiu kolena, mohol by som hrat hokej este aspon 10 rokov siel by som.
Clovek ktory nikdy neprekonal ziadnu operaciu ma asi predsudky, ja po 14 to uz beriem ako navstevu zubara. Mne taketo ulomky a prach v podstate znicili chrupavku.
najvacsi problem je, ze to neboli, cize si postupne chrupavku poptrebujes do stadia, kedy uz ani ziadna operacia nepomoze. ja by som siel,minimalne z pohladu aktivneho zivota
kde ste si dali spravit artroskopiu kolena - menisku ? Bol vyslovene niekde nejaky problem, ze by ste tam uz nesli ? Som ochotny ist aj mimo BA, ak su dobre referencie. Statne zariadenia z dovodu terminov (vybavenia) ste asi neriesili, ci ano ?
No znamy mi vybavil este jedneho doktora z urazovej chirur. na Kramaroch. Cele mi to povykrucal a pozeral aj MRI CD a doporucil to nechat ako je. Tak mame score 1:1 idem asi skusit ten sportclinic a to bude rozhodujuce.
Caute, mam problem s kolenom. Beham viac ako 2 roky (trail, asfalt 2,6k rocne) bez zdrav. problemov. Teraz som zaradil aj cestny bike a po 600km (dve 100km jazdy) mam problem s kolenom s vnutornou stranou od jablcka, pocas slapania (bez opuchu ci podliatia) hned na prvom km stala bolest pri ohnuti kolena (pocas behu neboli…), vyska sedadla nastavena podla videa na mtb. Problem mohol byt kufor na tretre mal posunutu poziciu…
Otazka je kolko ta bolest potrva a ci je potrebne riesit ortopeda… uz cca 3 tyzden nebajkujem, vcera som skusil a stale boli, beham lahke behy - bez bolesti. Skusil som Wobenzym, Voltaren a zatial bez zmeny.
Teraz som to v inej teme riesil pre kamosa a testovaco skusil posunut kufre inac - vysledok predbezne vyzera, ze toto mozu robit zle nastavene kufre - primarne nie predo-zadna pozicia, ale pravo-lava + natocenie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bajk je jediná vec kt ti nezakaze
toto by bolo pre mna smerodatne. Bikujem, beham, plavem (triatlon) a mam uz aj svoje roky. Stale ma nieco pobolieva. Raz chodidlo nohy, potom laket sem tam koleno. Stale to prejde. Ak mi bolest uz nedovoli trenovat idem k fyzioterapeutovi. Ten mi doteraz dal do poriadku vsetky moje problemy. To sa mi stalo zatial len dva krat za cca 7 rokov co sa venujem triatlonu. Ak ta nic neboli, neriesil by som to.
To je tak, keď ideš na rezonanciu aj keď ťa nič nebolí......
Teraz vazne. Mal som podobnu dilemu. Ovsem mne putovali kolenom drobne ulomky + bakerova cysta zo zadnej strany. Bez operacie vraj mozem fungovat do smrti a 90% ludi ani nezisti, ze nejaky problem existuje. No ak aktivne sportujem, odporucenie otvorenia a vycistenia, zakrokom sa eliminuje pripadne neskorsie mozne poskodenie klbu.
Zakrok som absolvoval kusok po 40ke.
A este jeden zartik, inflacia je svina, teraz to stoji dvojnasobok, som rad, ze to mam uz dlho za sebou.
Ak by mi niekto povedal ze ak by som pred 3 rokmi absolvoval artroskopiu kolena, mohol by som hrat hokej este aspon 10 rokov siel by som.
Clovek ktory nikdy neprekonal ziadnu operaciu ma asi predsudky, ja po 14 to uz beriem ako navstevu zubara. Mne taketo ulomky a prach v podstate znicili chrupavku.
najvacsi problem je, ze to neboli, cize si postupne chrupavku poptrebujes do stadia, kedy uz ani ziadna operacia nepomoze. ja by som siel,minimalne z pohladu aktivneho zivota
Otazka je kolko ta bolest potrva a ci je potrebne riesit ortopeda… uz cca 3 tyzden nebajkujem, vcera som skusil a stale boli, beham lahke behy - bez bolesti. Skusil som Wobenzym, Voltaren a zatial bez zmeny.