marano: záleží čo jazdíš - ja tu mám veľa pokrútených trailov a tam mi gps robí zázraky, dokonca aj obvod kolesa vie prekalibrovať na blbosť, čiže naozaj musím jazdiť s fixnou hodnotou a senzorom
Rátal si aj so stlačením pneu po nasadnutí? Lebo to tiež spraví nejaký rozdiel, zmerať len priemer a vypočítať obvod nie je tiež 100 percentne presné .
Najlepší spôsob ako to nastaviť je nasadnúť na bicykel. Ventil si dať do spodnej polohe a na zemi si označiť čiarou kde sa nachádza, prejsť 2-3 otočenia, zase označiť na zemi polohu ventilu, zmerať, vydeliť otočeniami a hotovo. To by malo byť najpresnejšie. Ale ono rozdiel nejaké 2-3 percentá je aj tak ukradnutý.
to máš pravdu, ale nie je problém zmerať šírku pneu šublerou a zariadiť sa podľa tabuľky, ak už to chce niekto presnejšie. ako píše hore volodaj, 2-3% nehrajú úlohu, nie sme tu v F1
je jedno ci mam senzor alebo nemam, ked ideme na vyjazd, partia sa stihne napit, najest kym ja dobehnem trail,Tam sa radsej ani neporovnavam kolko mi to trvalo
Chcem sa informovat mam garmin Edge 820 a potreboval by som vymeniť bateriu.Uz mi vydrží krátko.Mate niekto skúsenosti.Menili ste uz niekto.
Dakujem za info.
Jaro.
Aby si si nemyslel, ze sa urazam, pridam odpoved aj pre teba:
vyznam senzoru rychlosti je (aj) ten, ze reaguje a dodava data aj pri chybajucom GPS signale (tienene stromami,uzke rokliny ci ulicky). Druhy mozny rozdiel/vyhoda je prave pri takom krivolakom jazdeni, Priama prejdena vzdialenost podla gps je (moze byt/zvycajne) kratsia ako cyklistova klukata. Samozrejme zalezi od trasy asposobu jazdy...
A co si sa pytal,na autostop,to s tymto nema nic, resp nepouzivam/neviem poradit
Autopauza, nie autostop.
Na cesťáku bez senzoru funguje na MTB ani so senzorom. Autopauza nastavená na NULOVÚ rýchlosť (when stopped).
G810 a už sa tomu nevenujem.
Ahojte viete mi prosím poradiť? Mám nastavené zóny výkonu podľa laktatovej krivky, všimol som si ale, že Garmin connect mi nikdy neeviduje čas strávený v neuromuscularnej zóne aj napriek tomu, že som v nej nejaký čas bol. Podľa grafu výkonu z wattmetra normálne vidím hodnoty ktoré presahujú hranicu tejto zóny, ale nezaznamená to do času v zónach, neviete kde by mohla byť chyba? Ďakujem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ta odpoved od matko001 bola pre marano (na otazku, naco je dobry snimac)
Najlepší spôsob ako to nastaviť je nasadnúť na bicykel. Ventil si dať do spodnej polohe a na zemi si označiť čiarou kde sa nachádza, prejsť 2-3 otočenia, zase označiť na zemi polohu ventilu, zmerať, vydeliť otočeniami a hotovo. To by malo byť najpresnejšie. Ale ono rozdiel nejaké 2-3 percentá je aj tak ukradnutý.
volodaj sounds good
Pardon, mozes si to nakalibrovat znova a správne, alebo zadat rucne,ak automatike neveris
(Mohol si to pouzit pri 'krivej' nepriamej jazde, napriklad)
Zbrklá odpoveď zbrklo mysliaceho krivojazdiaceho súdruženka.
Nakalibrované to bolo dobre (automat).....
Dakujem za info.
Jaro.
Nakalibrované to bolo dobre (automat).....
https://www.mtbiker.sk/forum/post1926055.html#p1926055
Aby si si nemyslel, ze sa urazam, pridam odpoved aj pre teba:
vyznam senzoru rychlosti je (aj) ten, ze reaguje a dodava data aj pri chybajucom GPS signale (tienene stromami,uzke rokliny ci ulicky). Druhy mozny rozdiel/vyhoda je prave pri takom krivolakom jazdeni, Priama prejdena vzdialenost podla gps je (moze byt/zvycajne) kratsia ako cyklistova klukata. Samozrejme zalezi od trasy asposobu jazdy...
A co si sa pytal,na autostop,to s tymto nema nic, resp nepouzivam/neviem poradit
Na cesťáku bez senzoru funguje na MTB ani so senzorom. Autopauza nastavená na NULOVÚ rýchlosť (when stopped).
G810 a už sa tomu nevenujem.