...jj...alebo jednoduchsie povedane STANEME SA PRE VODICOV ESTE VIAC NEVIDITELNYMI

Myslim, ze svietenie cez den je vyhodne hlavne pre tych, co
1) jazdia riskantne resp. moc rychlo
2) plne sa nevenuju vedeniu vozidla
3) nerespektuju v plnej miere dopravne znacenie
4) riadi sa za volantom "pospia"
5) radi sa pred jazdou vypiju
...ak by jazdil kazdy tak, ako ho to ucili v autoskole, svietenie cez den by sa pokladalo za absurdnu vec
...tot moj nazor na svietenie cez den

Ja obsas chodim tiez na aute, pricom sa snazim nepatrit do ziadnej zo spominanych kategorii a zatial som nijako nepocitil potrebu svietenia cez den


A prave ked budeme pre vodicov neviditelnymi prichadzas na scenu ty bez prilby a ukazes na ake to skutocne moze byt nebezpecne :wink:

K tomu svieteniu neviem chlapci ako casto jazdite (ja odkedy mam vodicak cize ca 3.5 roka jazdim v podstate denne) ale moj osobny nazor je ze svietenie cez den je celkom dobra vec (samozrejme v meste to moc nema opodstatnenie), moj nazor je ze bezpecnost to zvysi a tie keci okolo toho ze ake je to vyhodne pre arogantnych soferov su uplny BS. Predstav si ides predpisovo po rovnej dlhej ceste, chces nekoho predbehnut, svieti silno slnko a pred tebou cesta zachadza do tiena - auto co ide oproti nemas sancu vidiet. Ja uz dobre 2 roky svietim celodenne (a ako som si vsimol coraz viac ludi to robi) a uz som si zvykol je to podla mna dobre. Dalsia vec je ako sa to skutocne prejavi na nehodovosti - napr. v rakusku to po 2 rokoch zrusili lebo nehodovost nijak neklesla (dokonca vzrastla o 4 percenta) a emisie su z toho vacsie. U nas je to ale trochu ine - totiz v Rakusku su vysokanske pokuty a ludia tam jazdia viac predpisovo, a kedze vacsina nehod sa stava porusenim predpisov (a myslim ze u nas sa porusuju viacej) tak sa podla mna svietenie prejavi na nehodovosti... treba sak pockat jak zabere novy zakon o premavke na CK.
07.08.2008 - 22:34:20
00
v tomto pripade je problem asi hlavne v tej rychlosti...
07.08.2008 - 22:35:13
00
Osem rokov som robil vodiča z povolania a svietenie cez deň nepokladám za hlúposť. Tak ako missy napísala, niekedy neosvetlené auto zbadáš oveľa neskôr. To nehovorím ešte keď sa slnko dobre oprie do asfaltu, alebo má auto farbu, ktorá splýva z okolím. To by ste sa čudovali ako neskoro niekedy zbadáš neosvetlené auto (hlavne keď letí ako blázon).
A o tých prilbách je aj škoda hovoriť, proste ju nosím vždy. Tú moju kotrbu mám moc rád nato aby som ju nechal bez nej.
07.08.2008 - 23:07:59
00
keyboard_arrow_up